Hríby v tehotenstve

18. jún 2023

Ahojte jedli ste hríby v tehotenstve?či sa môžu či nie.

patka06
18. jún 2023

Prečo by sa nemohli?
Rovnako ako mimo tehotenstva, overené, ak zbieraš sama - len tie čo poznáš
Pri kupovaných - sušených v obchode ti nehrozí žiadne nebezpečenstvo.
Len teda hríby sú ťažšie stráviteľné, môže ti byť po nich ťažko.

autor
18. jún 2023

@patka06 no sesternica čo má už dospelé deti že a to hríby nemôžeš jesť a ty piješ kávu tá by sa tiež nemala ja som nepila a že vo vyššom štádiu tehotenstva ani nevešať prádlo von vysoko na snuru ani záclony nevešať atď.tak sa pýtam neviem tak staršia generácia poucuje to nesmieš to atď.

autor
18. jún 2023

@patka06 ešte som zabudla že to ani šumivé magnézium by som nemala piť lebo dieťa bude hyperaktivne a ani plakať že bude urevane nepokojné dieťa

patka06
18. jún 2023

Never hlúpostiam, tehotenstvo nie je choroba - môžeš normálne fungovať, jesť všetko čo ti chutí

nevenka
18. jún 2023

Vsetko toto som robila pri vsetkych 4 detoch. Som nizka, meriam len 152 cm a aby som sa nenatiahla do policky po hrncek, no isto. A zaclony si rovnejsie povesiam ja ako manzel, on mi ale okna umyl, pri 4.dietati vsetky, pri tretom si pamatam, ze len 2 a zvysne 2 ja. 3 zo 4 deti som rodila v zime, jedno tesne pred Vianocami, jedno po Silvestri. Jedine, co som sa setrila pri poslednych 2, lebo som mala vysoky tlak ku koncu. Kavy som pila 2 za den, kym som nemala vysoky tlak.
Sestra mala prve dieta teraz a ta dobre ze neodpadavala z nizkeho tlaku, ale kava je strasnaaaa, to nemoooozem. No tak neviem. Deti mam v poriadku, ziadne hyperaktivne. Dojcila som ich a pila kavu a spali mi rovnako, ako ked som kavu vynechala. Napriklad, predcasne narodenym detom sa podava kofein, uz neviem, z akeho dovodu presne. Tak ked toto sa moze, tak ta kava naozaj neuskodi.
Jedine, comu som sa vyhybala, bol alkohol, nefajcim, takze cigaretovemu dymu kdekolvek.

nevenka
18. jún 2023

Po magneziu hyperaktivne asi tazko, skor sa mysli, keby si brala vysoke davky, co v sumivom je tak prd makovy, nie vysoka davka 🤭, tak ak sa nevysadi okolo 36 tyzdna, dieta sa narodi a akoby mu to chybalo potom, tak moze byt nervozne, ako keby abstak a mat trochu hypotoniu. Kedze som mala vysoky tlak, brala som okolo 370 cisteho magnezia, teda ak to preratas na tie tablety klasicke v modrom obale tak asi 6-8 denne. Ale mala som iny pripravok magnezium bisglycinat, aby ma neprehanalo. A nevysadzovala som ani pred porodom, skrz ten tlak. Tyzden po porode som mala na liekoch 6x Dopegyt denne, tlak 190/135, manzel bolal zachranku. To len pre predstavu, kolko magnezia som brala a detom nic nebolo a nie je.

maryetta
18. jún 2023

Nooooo takze…. Hriby som jedla. Ono ide iba o to aby si konzumovala tie ktore poznas. Nic ine aby nedoslo k otrave.
Posobne ako bryndza ci syr nejaky 😉 aby to bolo pasterizovane.
Kavu? To som mala od dr “povinne”. Aj dve na den. Lebo ma vkuse bolela hlava. Nizky tlak.
Ine by bolo asi mat 5 a viac kav denne.

No a co sa tyka vesania zaclon ci umyvanie okien. Mne dr tiez povedal ze co nemusim nech nerobim. Neriskujem. Viac k tomu nepovedal nic. Potom len neviem z ktorej strany ze to preto aby mi napr neproslo zle neodpadla som. Ale ze ked sa zena citi dobre a vie ze to zvladne tak…. Nie ze odpadne a pri pade vyvrtne clenok ci udrie hlavu. Skor v tomto vyzname.
I ked som uz pocula aj take ze zena by nemala umyvat okna. Zaclony a proste take “natahovacky” do hora. Ze sa babatku vtedy moze viac omotat pupocnik. 🙈

svetlonos
18. jún 2023

Prosim ta, ta tvoja sesternica mavaspom 65 rokov pri takychto zahulnych hláškach??? 🤣🤣🤣
Sorry ale kde oreboha na to chodi? Z magnezka hyperaktivne deti a z tvojho placu urevane? Konverzacie s nou su myslim viac na skodu ako hociaky hryb ci vitamin.
Hryby este budus, napriklad v Bavorsku z velkej casti je zakaz zberu hribov, koli velkemu oziareniu este aj dnes. Ake ktovie 😁 mozno je to len ofa, zbieraju sa a predavaju v obchodoch.
Hriby som normalne jedla, zbierane od mamy - zbiera od dedstva, vyzna sa. Jedla som aj sampiony, cerstve, surové i zavarene.
Magnezko mi povedala moja gyn, ze pokojne az do porodu mozem, kedze az 3gramy sposobuju zastavu kontrakcii a vytaminy maju len malo miligramov.
Kavu - sa divila aj mama a to ani 60 este nema. Denne pijem niekedy aj 3x uplne v pohode. Jednu dobu, ked som kojila som zbalala, ze mi maly nespi dobre, preslo to. Teraz uvidime ako bude. Jedine co som nepila je alkohol, nejedla surove mäso, i ked udeneho lososa ano. Ten by sa ale tiez nemal. A este zo zaciatku pre istotu ziadne bylinky kôli riziku potratu.
Inak jedz, co ti chuti, ak si zvykla kludne aj koreniste. Kamoska napriklad miluje cesnak a cibulu ale tehotna to mohla max na obed, potom jej z toho bolo uz tazko.
Takze uzivaj tehotenstvo, papaj a pi naco mas chut ( teda okrem alka🙂 .
A v ramci zachovania zdraveho rozumu, harmonie a pohody obmedz kontakt ako sa len da s ludmi, tori su "mudry" ako radio 😉😁

janinah
18. jún 2023

Ja huby milujem,ale v teh.som ich nejedla.teda tie z lesa.Moj otec sa raz nimi otravil a nebola to maličkosť.Pri otrave by som prežila, možno,ale dieťaťu by som ublížila,aj tou liečbou,takže toto som neriskovala.

jaskolka
18. jún 2023

Riziko hríbov (overených a z obchodu) je akurát v tom ze ti z nich môže byť ťažko a zle. V tehotenstve je (vo vyššom štádiu) už stlačený žalúdok, tak môže byt pomalšie trávenie a hríby su skrátka ťažké jedlo.
Co sa týka kávy a magnézia a naťahovania sa, je to somarina. Pokiaľ samozrejme nevypijes 10 káv to už by mohlo byt riziko,(pre srdce) alebo nevylezies na rebrík, z akého mozes spadnúť,kedze tiež už koordinácia je s bruškom znížená a ťažšia.

rebrambora
18. jún 2023

Lozila som vsade a jedla som vsetko okrem alkoholu a suroveho mäsa. Ved to nieje choroba. Kavu jednu denne takisto.