icon

Je jogurt vyrobený z pasterizovaného mlieka bezpečný v tehotenstve?

13. júl 2025

Ahojte som v 2 trimestri. A priznám sa že som všade len čítala že plesnivé syry a bryndza sa nemôžu lebo väčšinou nie sú vyrobené z pasterizovaneho mlieka. Takze syry som kupovala väčšinou len platkove a take tvrdé eidam gouda a tam to aj píšu z pasterizovaneho mlieka. Ale idem dnes otvoriť jogurt ktorý jedávam bežne (konkrétne Tesco jogurt jahoda a čučoriedka) a tam je len že smotana a mlieko. A neuvádzajú druh. Keď som si pozrela aj stránku viacerych značiek tak strašne malo výrobcov to uvádza.. tak ja teraz vôbec neviem že aké vlastne kupovať aby to bolo bezpečne..

minenkaa
13. júl 2025
@mooonika1975

Autorka, za mňa super, že sa zaujímať o všetko čo by mohlo plodu uškodiť. 👍 ryby vyrad určite a ani huby nepapaj ❤️

@mooonika1975 a ani vodu a ani vzduch,

tetapetra
13. júl 2025
@yosi

@tetapetra Hovorím čo mi povedala mama od tej lekárky. Ja lekár ani biológ nie som. V každom prípade viem, že jogurty sa nekazia ani dlho po dátume spotreby. To robím už roky, že dorážam zabudnuté jogurty. A nie jeden, ale aj 5-6 naraz a nikdy mi nič nebolo

@yosi ja ti píšem o tom,že zdravšie nie sú. To neznamená,že vyzivovo menej hodnotné. Inak je to minimalna spotreba, nie maximálna 😉.

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor predavaju máš pravdu a ty ani netušíš kde a ako sú označené,tak čo ti mám napísať

@minenkaa pretože som to nikdy neriešila keď som nebola tehotna a zaujímam sa o to až teraz.
Mám tento príspevok dať vymazať aby si mala kľud na duši ?

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa pretože som to nikdy neriešila keď som nebola tehotna a zaujímam sa o to až teraz.
Mám tento príspevok dať vymazať aby si mala kľud na duši ?

@anonym_autor mne je uplne jedno čo sa s tebou udeje,len je to strasne, keď sa človek nezaujima o obyčajne veci

espeo
13. júl 2025
@mooonika1975

Autorka, za mňa super, že sa zaujímať o všetko čo by mohlo plodu uškodiť. 👍 ryby vyrad určite a ani huby nepapaj ❤️

@mooonika1975 a prečo by nemohla papkať ryby???

mooonika1975
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa Trepeš, píšem len to , čo nás učil veľmi známy psychológ , čomu sa vyhnúť v tehotenstve

mooonika1975
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa Trepeš, píšem len to , čo nás učil veľmi známy psychológ , čomu sa vyhnúť v tehotenstve

yosi
13. júl 2025
@mooonika1975

@yosi 😂😂 ako u nás doma muž 😂 5 mesiacov po záruke 😂🤪

@mooonika1975 Pokiaľ na tom nerastie nejaký mach, tak nevidím problém.

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor mne je uplne jedno čo sa s tebou udeje,len je to strasne, keď sa človek nezaujima o obyčajne veci

@minenkaa tak keď ti to je jedno tak sa prosím ďalej tu už nevyjadruj. Je tu x dalších spripevkov denne kde môžeš povedať svoj nazor.

simona1998
13. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa tak keď ti to je jedno tak sa prosím ďalej tu už nevyjadruj. Je tu x dalších spripevkov denne kde môžeš povedať svoj nazor.

@anonym_autor jasne ako písali niektoré vyššie , tak môžeš , kľudne aj nivu a encián keďže sú z pasterizovaneho mlieka 🙂 jogurty z nepasterizovaného mlieka by mali kratučku dobu spotreby a presne sú to tie “remeselné” a také všelijaké z “rodinných” farmičiek 😊

viestta
13. júl 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 ten psycholog ako zdovodnil ryby? Ozaj, psycholog je aj dietolog?

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale budem ,ak napíšeš ďalší blud

minenkaa
13. júl 2025

Tehotné by mali byt v bubline s čistým kyslíkom a hlavne by pred otehotnením mali mať aspoň trošku všeobecný rozhľad

mooonika1975
13. júl 2025
@viestta

@mooonika1975 ten psycholog ako zdovodnil ryby? Ozaj, psycholog je aj dietolog?

@viestta psychológ, kvôli poruchám na mozgu, ako adhd a podobne, už si to nepamätám, boli tri potraviny a dve som si zapamätala . Predpokladám že kvôli ortuti, ťažkým kovom

minenkaa
13. júl 2025
@mooonika1975

@viestta psychológ, kvôli poruchám na mozgu, ako adhd a podobne, už si to nepamätám, boli tri potraviny a dve som si zapamätala . Predpokladám že kvôli ortuti, ťažkým kovom

@mooonika1975 veď ale to by sme všetci mali žiť len na surovej strave ,nakoľko strava je to čo nám najviac škodí

mooonika1975
13. júl 2025
@yosi

@mooonika1975 Pokiaľ na tom nerastie nejaký mach, tak nevidím problém.

@yosi 😁

viestta
13. júl 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 aha, takze ak tehotna zje jednu porciu prstruha za tyzden, tak uz bude jej telo zaplavene ortutou... Niektori odbornici by sa mali vyjadrovat len k tomu, co maju nastudovane. Pan zas nepochopil suvislosti, pretoze ta ortut a tazke kovy sa tykaju len pravidelnej konzumacie morskych plodov pochadzajucich z urcitych oblasti (kauza vznikla v Japonsku, kde v sesdesiatych rokoch bola zistena nadlimitna pritomnost ortuti v morskych zivocichoch lovenych len v jednej oblasti, kde bolo more znecistene priemyselnym odpadom)

oceanahory
13. júl 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 Ryby su velmi dolezitym zdrojom omega 3 mastnych kyselin, ktore su velmi prospesne a dolezite pre nase zdravie. Je pravdou, ze ryby z chovu a hlavne z dovozu nie su uplne tou najlepsou volbou, zial ale nie sme primorska krajina, takze taku kvalitu si vieme zadovazit iba zo sladkovodnych ryb a aj to iba v pripade, ak mame nejakeho znameho pana rybara 😁. Ak teda autorka tak velmi chce dbat na to, ake maso pocas tehotenstva konzumuje, tak si musi davat pozor na maso vo vseobecnosti, nie iba na ryby z chovu a dovozu.

anonym_ec0237
13. júl 2025
@viestta

@mooonika1975 aha, takze ak tehotna zje jednu porciu prstruha za tyzden, tak uz bude jej telo zaplavene ortutou... Niektori odbornici by sa mali vyjadrovat len k tomu, co maju nastudovane. Pan zas nepochopil suvislosti, pretoze ta ortut a tazke kovy sa tykaju len pravidelnej konzumacie morskych plodov pochadzajucich z urcitych oblasti (kauza vznikla v Japonsku, kde v sesdesiatych rokoch bola zistena nadlimitna pritomnost ortuti v morskych zivocichoch lovenych len v jednej oblasti, kde bolo more znecistene priemyselnym odpadom)

@viestta ten psychológ si to nevycucal z prsta a určite to má podložené štúdiami, ktoré sú dohladateľné. Len preto, ze to nie je vseobecne znamy fakt to neznamená, ze je to blbosť. Veda sa posúva.

mooonika1975
13. júl 2025
@viestta

@viestta skus huby rozobrať takto

minenkaa
13. júl 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 a tie huby sú v čím zle,toto mňa zaujima

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa ako to napísať slušne aby som ta neurazila ale rieš si prosím svoje komplexy.

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa ako to napísať slušne aby som ta neurazila ale rieš si prosím svoje komplexy.

mooonika1975
13. júl 2025
@minenkaa

@mooonika1975 a tie huby sú v čím zle,toto mňa zaujima

@minenkaa ja netuším, toxiny

tetapetra
13. júl 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 huby sú akurát ťažko stráviteľné a tiež hrozí otrava nimi,keď nevieš aké huby ješ. Ale to je asi jedno či si alebo nie si tehotná. K rybám len toľko,že sú ryby a ryby.

maciatkolulu
13. júl 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 ideál nejedz nič. Boh vie,čo je v mwlone,cestoviny,ja neviem,aj také jablko,treba vystrielat nejakou dezinfekciou.....a treba doslova zožrať na kilá umelé vitamíny,lebo reklama hovorí...

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz mi vysvetlí ako ma môže uraziť človek ktorého vôbec nepoznám a tie komplexy mám aké ,naozaj ma tieto dve veci zaujímajú
Ja byt tebou sa bojím skôr o to ,trošku viac citát a zaujímať sa o viac veci okoli seba

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz mi vysvetlí ako ma môže uraziť človek ktorého vôbec nepoznám a tie komplexy mám aké ,naozaj ma tieto dve veci zaujímajú
Ja byt tebou sa bojím skôr o to ,trošku viac citát a zaujímať sa o viac veci okoli seba

viestta
13. júl 2025
@anonym_ec0237

@viestta ten psychológ si to nevycucal z prsta a určite to má podložené štúdiami, ktoré sú dohladateľné. Len preto, ze to nie je vseobecne znamy fakt to neznamená, ze je to blbosť. Veda sa posúva.

@anonym_ec0237 preto som napisala kde je povod tejto famy, ta kauza v Japonsku je dohladatelna

minenkaa
13. júl 2025
@mooonika1975

@minenkaa ja netuším, toxiny

@mooonika1975 a aké toxiny ak si kúpiš v obchode hlivu ,šampiónky ,dubáky,kuriatka