Je jogurt vyrobený z pasterizovaného mlieka bezpečný v tehotenstve?
Ahojte som v 2 trimestri. A priznám sa že som všade len čítala že plesnivé syry a bryndza sa nemôžu lebo väčšinou nie sú vyrobené z pasterizovaneho mlieka. Takze syry som kupovala väčšinou len platkove a take tvrdé eidam gouda a tam to aj píšu z pasterizovaneho mlieka. Ale idem dnes otvoriť jogurt ktorý jedávam bežne (konkrétne Tesco jogurt jahoda a čučoriedka) a tam je len že smotana a mlieko. A neuvádzajú druh. Keď som si pozrela aj stránku viacerych značiek tak strašne malo výrobcov to uvádza.. tak ja teraz vôbec neviem že aké vlastne kupovať aby to bolo bezpečne..
@tetapetra Hovorím čo mi povedala mama od tej lekárky. Ja lekár ani biológ nie som. V každom prípade viem, že jogurty sa nekazia ani dlho po dátume spotreby. To robím už roky, že dorážam zabudnuté jogurty. A nie jeden, ale aj 5-6 naraz a nikdy mi nič nebolo
@yosi ja ti píšem o tom,že zdravšie nie sú. To neznamená,že vyzivovo menej hodnotné. Inak je to minimalna spotreba, nie maximálna 😉.
@anonym_autor predavaju máš pravdu a ty ani netušíš kde a ako sú označené,tak čo ti mám napísať
@minenkaa pretože som to nikdy neriešila keď som nebola tehotna a zaujímam sa o to až teraz.
Mám tento príspevok dať vymazať aby si mala kľud na duši ?
Autorka, za mňa super, že sa zaujímať o všetko čo by mohlo plodu uškodiť. 👍 ryby vyrad určite a ani huby nepapaj ❤️
@mooonika1975 a prečo by nemohla papkať ryby???
@mooonika1975 a ani vodu a ani vzduch,
@minenkaa Trepeš, píšem len to , čo nás učil veľmi známy psychológ , čomu sa vyhnúť v tehotenstve
@minenkaa Trepeš, píšem len to , čo nás učil veľmi známy psychológ , čomu sa vyhnúť v tehotenstve
@yosi 😂😂 ako u nás doma muž 😂 5 mesiacov po záruke 😂🤪
@mooonika1975 Pokiaľ na tom nerastie nejaký mach, tak nevidím problém.
@anonym_autor mne je uplne jedno čo sa s tebou udeje,len je to strasne, keď sa človek nezaujima o obyčajne veci
@minenkaa tak keď ti to je jedno tak sa prosím ďalej tu už nevyjadruj. Je tu x dalších spripevkov denne kde môžeš povedať svoj nazor.
@minenkaa tak keď ti to je jedno tak sa prosím ďalej tu už nevyjadruj. Je tu x dalších spripevkov denne kde môžeš povedať svoj nazor.
@anonym_autor jasne ako písali niektoré vyššie , tak môžeš , kľudne aj nivu a encián keďže sú z pasterizovaneho mlieka 🙂 jogurty z nepasterizovaného mlieka by mali kratučku dobu spotreby a presne sú to tie “remeselné” a také všelijaké z “rodinných” farmičiek 😊
Autorka, za mňa super, že sa zaujímať o všetko čo by mohlo plodu uškodiť. 👍 ryby vyrad určite a ani huby nepapaj ❤️
@mooonika1975 ten psycholog ako zdovodnil ryby? Ozaj, psycholog je aj dietolog?
Tehotné by mali byt v bubline s čistým kyslíkom a hlavne by pred otehotnením mali mať aspoň trošku všeobecný rozhľad
@mooonika1975 ten psycholog ako zdovodnil ryby? Ozaj, psycholog je aj dietolog?
@viestta psychológ, kvôli poruchám na mozgu, ako adhd a podobne, už si to nepamätám, boli tri potraviny a dve som si zapamätala . Predpokladám že kvôli ortuti, ťažkým kovom
@viestta psychológ, kvôli poruchám na mozgu, ako adhd a podobne, už si to nepamätám, boli tri potraviny a dve som si zapamätala . Predpokladám že kvôli ortuti, ťažkým kovom
@mooonika1975 veď ale to by sme všetci mali žiť len na surovej strave ,nakoľko strava je to čo nám najviac škodí
@mooonika1975 Pokiaľ na tom nerastie nejaký mach, tak nevidím problém.
@yosi 😁
@mooonika1975 aha, takze ak tehotna zje jednu porciu prstruha za tyzden, tak uz bude jej telo zaplavene ortutou... Niektori odbornici by sa mali vyjadrovat len k tomu, co maju nastudovane. Pan zas nepochopil suvislosti, pretoze ta ortut a tazke kovy sa tykaju len pravidelnej konzumacie morskych plodov pochadzajucich z urcitych oblasti (kauza vznikla v Japonsku, kde v sesdesiatych rokoch bola zistena nadlimitna pritomnost ortuti v morskych zivocichoch lovenych len v jednej oblasti, kde bolo more znecistene priemyselnym odpadom)
@mooonika1975 Ryby su velmi dolezitym zdrojom omega 3 mastnych kyselin, ktore su velmi prospesne a dolezite pre nase zdravie. Je pravdou, ze ryby z chovu a hlavne z dovozu nie su uplne tou najlepsou volbou, zial ale nie sme primorska krajina, takze taku kvalitu si vieme zadovazit iba zo sladkovodnych ryb a aj to iba v pripade, ak mame nejakeho znameho pana rybara 😁. Ak teda autorka tak velmi chce dbat na to, ake maso pocas tehotenstva konzumuje, tak si musi davat pozor na maso vo vseobecnosti, nie iba na ryby z chovu a dovozu.
@mooonika1975 aha, takze ak tehotna zje jednu porciu prstruha za tyzden, tak uz bude jej telo zaplavene ortutou... Niektori odbornici by sa mali vyjadrovat len k tomu, co maju nastudovane. Pan zas nepochopil suvislosti, pretoze ta ortut a tazke kovy sa tykaju len pravidelnej konzumacie morskych plodov pochadzajucich z urcitych oblasti (kauza vznikla v Japonsku, kde v sesdesiatych rokoch bola zistena nadlimitna pritomnost ortuti v morskych zivocichoch lovenych len v jednej oblasti, kde bolo more znecistene priemyselnym odpadom)
@viestta ten psychológ si to nevycucal z prsta a určite to má podložené štúdiami, ktoré sú dohladateľné. Len preto, ze to nie je vseobecne znamy fakt to neznamená, ze je to blbosť. Veda sa posúva.
@viestta skus huby rozobrať takto
@mooonika1975 a tie huby sú v čím zle,toto mňa zaujima
@anonym_autor ale budem ,ak napíšeš ďalší blud
@minenkaa ako to napísať slušne aby som ta neurazila ale rieš si prosím svoje komplexy.
@anonym_autor ale budem ,ak napíšeš ďalší blud
@minenkaa ako to napísať slušne aby som ta neurazila ale rieš si prosím svoje komplexy.
@mooonika1975 a tie huby sú v čím zle,toto mňa zaujima
@minenkaa ja netuším, toxiny
@mooonika1975 huby sú akurát ťažko stráviteľné a tiež hrozí otrava nimi,keď nevieš aké huby ješ. Ale to je asi jedno či si alebo nie si tehotná. K rybám len toľko,že sú ryby a ryby.
@mooonika1975 ideál nejedz nič. Boh vie,čo je v mwlone,cestoviny,ja neviem,aj také jablko,treba vystrielat nejakou dezinfekciou.....a treba doslova zožrať na kilá umelé vitamíny,lebo reklama hovorí...
@anonym_autor a teraz mi vysvetlí ako ma môže uraziť človek ktorého vôbec nepoznám a tie komplexy mám aké ,naozaj ma tieto dve veci zaujímajú
Ja byt tebou sa bojím skôr o to ,trošku viac citát a zaujímať sa o viac veci okoli seba
@anonym_autor a teraz mi vysvetlí ako ma môže uraziť človek ktorého vôbec nepoznám a tie komplexy mám aké ,naozaj ma tieto dve veci zaujímajú
Ja byt tebou sa bojím skôr o to ,trošku viac citát a zaujímať sa o viac veci okoli seba
@viestta ten psychológ si to nevycucal z prsta a určite to má podložené štúdiami, ktoré sú dohladateľné. Len preto, ze to nie je vseobecne znamy fakt to neznamená, ze je to blbosť. Veda sa posúva.
@anonym_ec0237 preto som napisala kde je povod tejto famy, ta kauza v Japonsku je dohladatelna
@minenkaa ja netuším, toxiny
@mooonika1975 a aké toxiny ak si kúpiš v obchode hlivu ,šampiónky ,dubáky,kuriatka