icon

Je konzumácia syru Niva počas tehotenstva bezpečná?

23. okt 2025

Ahojte, chcem sa len opýtat. Bola som hospitalizovaná v nemocnici v 3 trimestri. A na raňajky mi dali rožok s nátierkou, myslela som si nejaká tvarohova. No keď som odhryzla tak to bola nivova. Viac som nejedla len ten jeden hryz :/ a tak mám trosku obavu. Celé tehotenstvo sa vyhýbam takýmto veciam nakoľko je tam riziko listeriozy.. myslite že to mám spomenúť lekárovi preistotu? Bolo to fakt malé množstvo možno tak max cajova lyžička. Ďakujem za odpovede.

reela
23. okt 2025

Je to ok

anonym_c79f32
23. okt 2025

Túto tému tu už vidím niekoľký krát. Nie nemá sa jesť niva v tehotenstve a nie nič sa ti nestane aj keď ju zješ. Toľko k tomu.

autor
23. okt 2025
@anonym_c79f32

Túto tému tu už vidím niekoľký krát. Nie nemá sa jesť niva v tehotenstve a nie nič sa ti nestane aj keď ju zješ. Toľko k tomu.

@anonym_c79f32 zmenili mi otázku ja si uvedomujem že by sa nemala jesť preto som ju celé tehotenstvo nejedla. Len mi bolo zvláštne že mi to ako tehotnej dali.. a preto som sa zľakla lebo som o tom predom nevedela

anonym_c79f32
23. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_c79f32 zmenili mi otázku ja si uvedomujem že by sa nemala jesť preto som ju celé tehotenstvo nejedla. Len mi bolo zvláštne že mi to ako tehotnej dali.. a preto som sa zľakla lebo som o tom predom nevedela

@anonym_autor neľakaj sa. Všetko je v poriadku. 😊

autor
23. okt 2025
@anonym_c79f32

@anonym_autor neľakaj sa. Všetko je v poriadku. 😊

@anonym_c79f32 ďakujem za ukľudnenie. Pozerám že väčšinou je pasterizovana Niva tak snáď aj táto bola. A teda isto tam bolo maslo tvaroh tak asi tej Nivy v tom jednom kúsku nebolo veľa.

sisska96
23. okt 2025

Ja som jedla všetko na čo som mala chuť. Jedine surové mäso nie

1angelika
23. okt 2025

Neodporúča sa ale z jedného hryzu sa Tebe ani bábätku nič nestane, nerieš to. Veľa šťastia prajem 🙂

autor
23. okt 2025
@1angelika

Neodporúča sa ale z jedného hryzu sa Tebe ani bábätku nič nestane, nerieš to. Veľa šťastia prajem 🙂

@1angelika no dúfam aj ja.. myslela som že v nemocnici tehotnej nepodajú takéto veci ale tak mýlila som sa :/

conta22
23. okt 2025
@anonym_autor

@1angelika no dúfam aj ja.. myslela som že v nemocnici tehotnej nepodajú takéto veci ale tak mýlila som sa :/

@anonym_autor zjavne a žiaľ na Slovensku je možné všetko, budeš ok a to jedno zahryznutie ber ako vychutnanie si niečoho čo si dlho nemala, budete ok 🙂

zoe_2
23. okt 2025

Ja som jedla v tehotenstvách všetko okrem surového masa