Je bezpečné jesť šunku krajanú z mäsiarstva v tehotenstve?
Ahojte, je bezpecne jest takto sunku krajanu z masiarstva? Nie je riziko listeriozy? Ďakujem
Tak to riziko je minimalne, ale je... Ked na to pojdes ale takto, tak si ani zeleninu nemozes dat ci bobulove ovocie ci to ci hento.... vsade je nejake zvyskove riziko niecoho... ani s inymi detmi z rodiiny sa nestykat, tie detske choroby su pre plod casto velmi zle nasledky...
@anonym_autor To sa mozes rovno zavriet doma
Vies co mozes chytit ked ides do obchodu? K doktorovi? Zoberies do ruky nakupny kosik? Ci stlacis gombik na vytahu a podvedome si pretries nos?
Ked ti partner moze cokolvek domov doniest z prace? Ci dieta zo skolky?
Nedajboze aby si si kupila niekde zmezlinu ci kolac v cukrarni
Nadych vydych a zi normalne, lebo ked sa ti narodi dieta s takym zmyslanim ti preskoci
Zabalit sa do igelitu a cakat na porod.
@anonym_autor keby len listériu, môžeš toho chytiť omnoho viac, už len cestou do toho mäsiarstva.
Ahoj, prepac ze ti tu kazdy bude pisat ironicky. Proste nie si chora, si tehotna. Viem ze chces pre dieta to najlepsie, ale tym ze ho budes od zaciatku od vsetkeho ochranovat, mu nijak nepomozes. Chytit mozes cokolvek aj ako netehotna a to este predtym ako sa do masiarstva dostanes. Na druhej strane az sa dieta narodi, tiez nebudes behat s mydlom a vodou ho umyvat... to dieta bude jest z dlazky a kludne aj z chodnika. Vsetkeho dobreho vela skodi, ver mi ze v zivote bude potrebovat bacily, budovanie imunity ... Prehodnot to uplne zatmenie a zacni normalne zit. Jasne, obmedz plesnive syry, nesed cele leto na slnku bez natretia, ale skus len rozmyslat racionalne. Toto je prehnane.
@anonym_autor daj si skafander, plynovú masku a buď doma 😅😅
Raz tu pisala jedna tehotna, ze sa oprela o radiator, ci sa nieco mohlo stat. Mozte si ruky podat.
Stačí, že doma poriadne neumyješ zeleninu a už tam je riziko. Je logické, že sa budeš vyhýbať jedlám ako tatarák a pod, ale netreba to preháňať. Keby sa tehotná žena mala vyhýbať akémukoľvek "riziku", tak 9 mesiacov by nemohla ani len nastúpiť do autobusu alebo auta Boltu. Aj v čakárni v nemocnici sú ľudia, ktorí v tej nemocnici z nejakého dôvodu sú. To ale neznamená, že žena nepôjde na kontrolu v tehotenstve, lebo je to "riziko". Keby si sa chcela vyhnúť skutočne všetkým "rizikám" a škodlivým baktériám , musela by si sa na 9 mesiaciv zavrieť doma a nevychádzať a aj to by nebola istota, keď tvoj partner predpokladám chodí do práce a tiež domov donesie baktérie z vonku. Všetko s mierou a ráciom...
Si ju daj nakrajat na operacnej sale 😅
@anonym_1d4c5e aj ci moze ist na pohreb napriklad. vela veci sa tu najde 😀
@kaki3 Ja by som nesla. Co si ma kto umierat, ked som tehotna😃😄
Ty nie si henta, co jej prislo zle a boji sa ci neublizi nevolnost dietatu…inteligencne by to sedelo 😀🤦🏼♀️

Tak to riziko je minimalne, ale je... Ked na to pojdes ale takto, tak si ani zeleninu nemozes dat ci bobulove ovocie ci to ci hento.... vsade je nejake zvyskove riziko niecoho... ani s inymi detmi z rodiiny sa nestykat, tie detske choroby su pre plod casto velmi zle nasledky...