Môže sa jesť v tehotenstve veľkonočná hrudka?
Ahojte, môže sa jesť v tehotenstve veľkonočná hrudka? Mam na ňu strašnú chuť a neviem či môžem som v 10tt.
Ďakujem
@mirka1122019 neuraz sa ale ze si raz potratila ( co sa bohuzial stava casto, mojej sesternici dokonca 2x, kamaratka asi 4x) a mas 25 je uplne odveci aby si prisla o zdravy rozum a meditovala nad tym aby si si dala kus vajica alebo ryby. Od fajciarov na ulici budes toez utekan na druhu stranu?
@kitycat áno viem stáva sa a je mi to ľuto ale opýtala som sa slušne tak nechápem tým výsmechom..
@mirka1122019 nejde o to či je niekto múdry alebo nie ale stačí použiť zdravý sedliacky rozum
@stellarstar ďakujem. Pekný večer prajem
@mirka1122019 môžeš jest všetko. Na čo máš chuť. Nie si chorá, ale tehotná, tak si to užívať, nestresuj. Nepotratila si určite z jedla, ale preto, že niečo nebolo v poriadku od počatia.
Mne dokonca gynekológ naordinoval aj kávu a červené víno 😃
@mirka1122019 nvm co je to ta hrudka, no jest mozes vsetko
@tetapetra ale prepáč ale to že sa niečo spýtam tak som hlúpa? Moja zlata, predtým ako som to tu išla písať som si googlila tak prestaň mi tu nadávať do hlúpych..
@jamidea do vriaceho mlieka sa vyleju rozšľahané vajca, potom sa to zleje do gázy, alebo utierky, a urobí sa ako hrudka syra, ale sú to vajcia. Na veľkú noc sa to robí, asi len na východe..
@kavasmliekom presne tak je to mňamka 😍
@mirka1122019 až taká mnamka nie, ale raz za rok sa dá 😀 kľudne si daj 😊
@kavasmliekom na Veľkú noc si na tom pochutnavam ale teraz momentálne mám tiež nato chuť len musím čakať 🙂
@mirka1122019 ďakujem ten aj mám a dúfam ze budem mať aj kľudnú noc
@stellarstar prečo by si nemala ? Lebo som sa opýtala normálnu vec ? Ktorá pre teba a ešte tu jednu není normálna?
@mirka1122019 nie kv tebe ale kv mojej mame kt som dnes musela poslať sanitkou na pohotovosť a dúfam ze v noci bude kľudne spať. To sú problémy a nie tie tvoje
@stellarstar ospravedlňujem sa nevedela som. Nech sa mamka uzdraví čím skôr a nech je v poriadku
Kľudne si daj , aj ja som si v tehotnestve dala, a dala som si všetko na čo som mala chuť,ci by sa to malo či nemalo, práveže mi hovorili že ak mam chuť musím si dať aspon trošku,( tiež som bola prvorodička) a teraz mam zdraveho 2 ročneho chlapčeka
@monita12345 ďakujem veľmi pekne za odpoveď ❤️
@mirka1122019 tak si veľmi zle googlila. Ty si sa pytala,ja som len odpovedala 🤷🏻♀️
@kavasmliekom to by som nikdy nedala do ust tehotna/netehotna 😅
@tetapetra ale nemusela si hneď mi vypisovať do hlúpych.. nikdy v živote by som nikomu cudziemu nenapísala že je hlúpa alebo hlúpy.. bola to normálna otázka.. tak prepáčte že som sa opýtala..
@kitycat nikdy nehovor nikdy 😀
Ja ti neporadim kebo nevien co to je za jedlo.. ake je mi luto ze sa do teba tak pustili. Je normalne ze sa bojis. Radšej si vec overit ako potom plakat nad rozliatym mliekom.. ja by som tiez bola opatrna ale spytala by som sa kamaratok co su mamicky..tie by sa mi urcite takto neposmievali.
Drzim ti palce a pekne prezite tehotenstvo a zdrave dietatko.
@terezkaarthuramax ďakujem aspoň jedna si ma zastala 😏 no pustili sa do mňa ako do nejakého psa.. a pritom to bola normálna otázka... kamošky mi nevedelina isto povedať tak som sa chcela uistiť ešte aj tu. Ale vidím že a spravila chybu. Ďakujem pekne si zlatá ❤️
@mirka1122019 radšej nechci vedieť, čo všetko som počas tehotenstva jedla ja 🤣 zjedla som všetko, čo nezjedlo mňa 🙊🤣🤣
@mirka1122019 dost som si o tomto studovala a ako tehotna mozes jest vsetko co je dostatocne tepelne upravene (aspon 60-70st.C) kedy sa nicia mikroorganizmy a bakterie, co sposobuju napr. listeriozu. Cize maso, vajcia(ako aj obsahuje ta diskutovana hrudka), pasterizovane mlieko a mliecne vyrobky. Ja osobne si davam bacha hlavne na mliecne vyrobky zo suroveho mlieka a nejem ich. Su to najma tie ovcie zo salasov, “domace” majonezy v restauraciach ale aj na neumytu zeleninu-hlavne korenovu zo zahrady. Z masa nejem steaky, sushi so surovou rybou a celkovo ryby co obsahuju vela ortuti(napr.tuniak). A k tomu za seba este susene sunky, salamy, klobasy -kedze su len susene a pripadne udene (a okrem toho je v nich casto vela ineho bordelu, ak su lacne, kupovane v retazcoch)
@linda5678 ahoj. Prosím ta preco sa nemoze tuniak? A este co.je ovcie so salasov?
@terezkaarthuramax lebo tuniak je obrovitánska ryba ktorá žije dlhšie kým dorastie do takých rozmerov a za ten čas sa v ňom nahromadia všetky ťažké kovy ktoré sú v mori… preto počas tehotenstva sú odporúčané hlavne malé rybky ako sardinky..a čo sa týka veci zo salašov tak preto sa nesmú lebo väčšinou nie sú pasterizované a môžeš dostať kliešťovú encefalitídu alebo boreliozu.. takže hľadaj v obchodoch také syry, bryndzu a pod.vyrobky ktoré sú len z pasterizovaneho mlieka či už ovčieho alebo kravského.

Niektoré tu možno píšete čo ste si zažili tehu.. niektoré sú tu prvorodičky tak sa pýtajú, zaujímajú sa čo môžu čo nie..neverím tomu že ak ste boli vy tehu ste si nezisťovali nejaké veci.. žena ktorá je prvýkrát tehu a snaží sa urobiť všetko preto aby to dopadlo dobre tak sa pýta lebo sa BOJI tak ja nechápem prečo ma tu vysmievate..ako keby som sa opýtala, či môžem čistú vodu piť.. nie každý spadol z neba múdry ako poniektorí..