icon

Môžu nepasterizované potraviny uškodiť v tehotenstve?

domcavesel
4. feb 2024

Myslíte, že uškodia ? Zjedla som ich zo 6 kúskov, nevedela som, že sú nepasterizovane 🥺

pribinak
4. feb 2024

@domcavesel kľud

nelca84
4. feb 2024

@domcavesel nemyslim a uz nema vyznam sa teraz nad tym zamyslat

viestta
4. feb 2024

Vies ako sa vyrabaju nite? Syr sa zohreje v horucej vode az kym nie je vlacny, to je teplota nad 70° este z tepleho sa tahaju nite. Takze pasterizacia prebehla pocas ich vyroby.

klip0
4. feb 2024

@viestta ale pasterizacia nieje že stačí zohriať, treba aby to bolo zohriate určitú dobu. Ak mlieko pasterizovane vopred nebolo, tak toto nestačí.

viestta
4. feb 2024

@klip0 kym sa ten syr stane tvarnym, tak v tej vode celkom dlho lezi a prehreje sa v celej svojej hmote, inac by sa nedal tahat.

domcavesel
autor
4. feb 2024

@viestta ďakujem, ukľudnila si ma ❤️

domka222
4. feb 2024

Ako vraví
@viestta ,syr je v horúcej vode dosť dlho. Kým sa stane tvárny a kým sa vytiahnu nite

miskakyska
4. feb 2024

@domka222 a zrejme preto bývajú pravidelne každoročne lokálne nákazy,kde xy ľudí skončí v nemocnici s kliešťovou encefalitídou

viestta
4. feb 2024

@miskakyska ao, a tie su viazane na konkretny salas a vyrobky z nepasterizovaneho ovcieho mlieka. Len by ma zaujimalo, kde sa daju kupit nite z ovcieho mlieka, pretoze vacsina, ktoru bezne kupis je z kravskeho

domka222
4. feb 2024

@miskakyska áno väčšinou ide o syr z nepasterizovaného mlieka,samotné nepasterozované mlieko zo salaša od oviec. Si videla,alebo si bola niekdy pri výrobe nití?