icon

Tatárska omáčka v 3. mesiaci tehotenstva

27. okt 2023

Ahojte, začínam 3.mesiac a mam hroznú chuť na vyprážaný syr s tatárskou. Aké máte skúsenosti ? Jedli ste nejedli ste ? Kolegyňa mi hovorila že raz za mesiac si sála aj keď bola tehotná. Poraďte prosím 🙂

avatar
belllinka
27. okt 2023

Tak si kúp tatársku v obchode. Či nutne potrebuješ domácu zo surových vajec? 🙄

avatar
januska12323
27. okt 2023

A čoho sa bojíš?

avatar
zirafienka
27. okt 2023

škoda, že gynekológ s vystavením tehotenskej knižky nedá aj jedálny lístok...

avatar
sona272
27. okt 2023

A čo si nejako chorá ?

avatar
zuzanka.zuzu
27. okt 2023

to sa nesmie? 🤣

avatar
tamta
27. okt 2023

Je to na tebe. Ja som nic z tepelne nespracovaneho masa/mlieka/vajec nejedla aj ked som mala chuť.. Nestalo mi to za to.. Tatarka netusim z čoho sa robí, takže k tomu sa vyjadriť neviem..

avatar
nikpa
27. okt 2023

Tvoja otázka je na mieste keď si chces dať domácu s tepelne nespracovaných vajec. V takom prípade môže zaškodit aj jedna lyžička za 9 mesiacov a nie že raz za mesiac ako povedala kolegyňa 🤦 Ak si chces dať ale z obchodu tak môžeš koľko chceš a okrem toho trošku porozmýšľaj akú kravinu si sa vlastne opýtala.

avatar
thereisabear
27. okt 2023

Tá z obchodu nie je zo surových vajec, to pokojne môžeš.

avatar
h2
27. okt 2023

Kupovaná tatárska omáčka sa robí z majonézy z pasterizovaných vaječných žĺtkov, takže je bezpečná aj pre tehotné. Alebo si môžeš urobiť domácu verziu, kde namiesto majonézy dáš kyslú smotanu.

avatar
janinka007
27. okt 2023

urob si doma z varených vajec, je famozna a stačí polovičné množstvo surovín, bude toho dosť https://receptik.interez.sk/recept/tatarska-oma...

autor
27. okt 2023

Ďakujem krásne všetkým 🙂 myslela som že ani tu z obchodu nemôžem 🥹
@nikpa nerozumiem prečo kravinu….(nemusíš odpovedať to je len rečnícka otázka)

avatar
jj298
27. okt 2023

Ach to je zase inteligentna otazka.🤦‍♀️

avatar
alissa1222
27. okt 2023

Dámy nadávatw na žltého slona ale každý boží den mu priam podstrkujete nápady na tie jeho fotky. Akože kedy začnete trošku premýšľať? Paneboze..

avatar
rebeka1211
27. okt 2023

Momentálne som v 8 mesiaci a jedla som všetko uplne všetko na čo som mala chuť tatarská, niva, vajcia všetko čo píšú že nemôžem. prečo by som nemohla ja nie som chorá ale tehotná. Bábätko je uplne v poriadku a nemá mu to ani ako ublížiť jasné že si nedám surovú rybu ale hrozne to baby prehánate pri prvej dcere som tiež po 3 mesiaci nejedla cesnak a volske oko a proste nič čo sa nemohlo ale momentálne pri druhom tehotenstve som to mala totálne v riti nijako neublížilo že som si dala nivu na chleba nijako neublížila cesnačka nijako neublížilo volske oko a tak isto to je pri tatarke. Netreba všetko brať tak vážne a nezabudajte nie sme choré.

avatar
tanyan
27. okt 2023

@rebeka1211 A netreba na to zabúdať ani po pôrode pri dojčení... 😉
Treba sa vyhýbať iba veciam, ktoré už predtým vyvolávali nevhodné reakcie (nafukovanie, pálenie záhy, kožné alergické prejavy...).

avatar
domiklik
27. okt 2023

Pokiaľ varis z potravín nákupných v obchode, tak jediná vec, ktorá je ako tak na zamyslenie je pečienka a vnútornosti... Ostatné je už len na tvojom tráveni

avatar
laurita285
27. okt 2023

Neodporúčam, zoserieš sa a vyserieš aj dieťa.

avatar
rebrambora
27. okt 2023

@rebeka1211 presne. Ja som dokonca jedla aj surove ryby a stejky. Byvame ale v oblasti kde je to kvalitne.

avatar
slavomira236
27. okt 2023

Robila som si aj o polnoci ked bola chut

avatar
nika23t
27. okt 2023

V 3.mesiaci som si do prace objednala polievku z kyslej kapusty s klobásou a vyprazany syr s tatárskou a hranolky. Nachádzala som to do seba za 10 minút a bolo mi zle dva dni 😁 Nie z tatárskej, ale z tej kombinácie a rýchlosti. Daj si, ale pomaly. Dobrú chuť 😉

avatar
selena_luna
28. okt 2023

@rebeka1211 hned vo vedlajsej diskusii pise baba o tom, ako jej kamoska prisla o babo kvoli salmonele. Takze je pekne, ze tebe sa nic nestalo, ale nerobila by som z toho navod, ako maju mat tehotne vsetko v riti lebo prehanaju.

avatar
rebeka1211
28. okt 2023

@selena_luna salmoneloza nenapadá priamo plod je o tom veľa článkov stačí čítať aj vyjadrenia lekárov. Dokonca som našla aj tu na modrom konikovi článok. Myslím že v tehotenstve malo veľmi veľa žien salmonelu netreba stále ľudí strašiť. Treba dávať pozor to nehovorím ale nepreháňať. Pani si nejde robiť domácu tatarku ale kupovanú.

avatar
rebeka1211
28. okt 2023

@selena_luna A ako sa dívam v tejto diskusii tak xy žien malo tatarsku v tehotenstve :D

avatar
selena_luna
28. okt 2023

@rebeka1211 Pointa je ale v tom, ze zlahcujes. Obzvlast tehotne by si mali davat pozor na to co jedia. To ze sa 300 babam nic nestane, neznamena, ze 301. nedostane lysteriu z nivy a 302. salmonelu z nedovareneho zltka. ( nasledna dehydratacia organizmu matky pripravi plod o ziviny a moze ho zabit, nemusi salmonela plod "priamo" napadnut. ) Proste zaver ze ja som si dopriala a vy prehanate nie je spravny.

avatar
rebeka1211
28. okt 2023

@selena_luna nemám za potrebu sa tu s vami hádať ja som dala svoj názor vy svoj a tým to hasne z mojej strany :DDD každá nech si robí po svojom

avatar
majlo1234
29. okt 2023

@selena_luna samozrejme mas pravdu, to je ten dovod, preco sa to neodporuca. Je to rovnake riziko, ako pre netehotne, akurat ako tehotna nosis este jedneho cloveka v sebe. Ja som si to uvazila, a zariskovala, ak som mala chut. Nebudem to nikomu odporucat, kazdy nech si spravi podla seba.
Avsak kupovana tatarka je absolutne bezpecna,pokial sa sklduje v chlade