Vzdali ste sa kávy počas tehotenstva úplne?
ahojte, ked ste boli tehotne vzdali ste sa kavy uplne? alebo ste si obcas dali alebo iba bezkofeinovu?
Myslite ze obcas kava neuskodi? ( 1 denne s mliekom)
Pred tehotenstvom som pila 8-9 kav denne. Proste taká práca 😅 Keď som ostala tehotná tak už len jednu denne. A pohár cocacoly, kvôli ktorému by som prešla aj 20 km aby som ho získala 🤣 Musela som sa držať aby som jej nevypila viac. Takze jedna isto neuškodí
V prvom som chcela prestať, ale potom ma niekoľko dní strašne bolela hlava, tak som si jednu ráno dala. V druhom pijem tiež jednu, druhú iba občas.
ked som zistila že som tehotna, obmedzila som kávu z 4 denne na jednu. Potom som prestala uplne, no občas som si dala pohár coly(zaberala mi na bolesť hlavy)
Celé tehotenstva som pila 2 kávy denne.
Ak máš na kávu chuť, pokojne si daj. Prípadne si kúp bezkof. verziu a máš vyriešené.
pila som bezkofeínovú, neskôr som si dala aj klasickú ale max 1 za deň
ja som kavoholik. prvy trimester mi ale vyslovene nechutila napinalo ma z nej uz len pri pomysleni na nu. teda u kazdeho tehu to bolo trosicku ine.
pri prvom som sa snazila nepit vobec a ked tak len sem tam lebo som mala velmi nizky tlak. on je nespavec najvacsi na svete.
pri druhom tehu mi od 4 mesiaca prestala vadit a pila som jednu az 2 kavy denne tiez kvoli tlaku a aj kvoli nespavcovi koreho som mala doma :D
a pri tretom mi prestala vadit po 3 mesiaci a pila som 2 kavy denne a aj pri kojeni som pila. ten treti z nich kedy som tej kavy vypila najviac paradoxne najlepsie spaval.
inak bacha na caro meltu a tieto typy kavoviniek. ono su dost kaloricke a dost sa z nich moze pribrat ked si to clovek neustriehne.
Ja som skoro nespala (cca 4 hodiny) celé tehotenstvo a mala som kopu energie tak som kávu vyskrtla v nádeji že možno sa vyspím. Ale ak máš v poriadku tlak tak môžeš piť kávu aj kofeinovu v nejakej normálnej miere. Na predporodnom kurze nám vraveli ze tri kávy sú v pohode 🙂
Ja keď mám chuť, vypijem vynimocne aj 3 kofeínové. Ale niekedy nemám ani jednu denne, väčšinou mám tak 1-2 Max.
A keď sa pýtaš, či detičky dobre spali. Ja som pila kávu obidve tehotenstva, prvé dieťa bolo menej spave, druhé spave, no vyber si 🙂 nevšimla som si absolútne žiadny vplyv. Dokonca ani počas kojenia a pitia kávy.
Bezkofeínová je ešte väčší sajrajt. Prestala som s poobednou, ale rannú som mala, iba keď mi bolo prvé týždne zle, tak som nepila.
Ja som nesmela vôbec celé tehotenstvo som mala problémy s vysokým tlakom . Ale ak si ty ok tak si daj buď bez kofeínu alebo caro. Priapdne občas aj klasickú slabšiu .
Dost zavisi aj ci mas bezproblemove tehotenstvo alebo s nejakymi rizikami, ci si na kafe zvyknuta, v akej kondicii mas srdiecko, aky tlak a ci netrpis poruchami spanku...
Ja kavickujem menej, ale zato cele tehotenstvo. 2 slabe nesca kavy rano s mliekom a potom uz len bezkofeinove. Po 2 kavach rano som mala tlak o 2 hodky na gynde 105/70cosi, takze mi kafe pomaha, mavam nizky tlak a mala som zavraty.
pila som jednu dve slabšie kávy počas celého tehotenstva
ahoj, vzdala som sa kavy pri oboch tehotenstvach, lebo mi bolo z kavy na grc, nedala som do seba ani hlt, nebolo co riesit..... jedna kava neuskodi..... nieco take ako bezkofeinova kava by som nepila.
1. a 2. tehotenstvo ani kvapku.
3.tehotentvo 2 slabe s mliekom, dr.sama odporucila kvoli bolestiam hlavy, ktore som v druhom tehotenstve mala velmi silne a pocas celeho tehu skoro denne
ja som pila kávu celé tehu, dieťa mi prespalo celú noc od štyroch týždňov, takže je to nezmysel, že dieťa potom nespí. Tiež som mala nízky tlak
Uplne som sa vzdala
Ja by som sa nemohla vzdať. Prvý trimester mi nechutila ale ako začal druhý a tretí tak pijem 1 denne. Ale niekedy si dám 2 denne. Niekedy som to striedala zo zeleným čajom. Raz čaj a niekedy kávu (ale nie v jeden deň oboje). Tlak mám stále nízky, tak môžem.
Keď som sa dozvedela, že som tehotná, tak som začala piť bezkofeinovú, ale bolela ma vždy hlava, tak som prešla naspäť na normálnu. Pijem len jednu šálku denne, vždy ráno, tá ma naštartuje. Myslím si, že jedna alebo dve šálky denne nezaškodia 🙂
@gabis22 presne...ja to iste..ale zacala som pit obcas miesto kavy Caro,..ale cely den nizky tlak 90/60, nedalo sa mi fungovat..takze ostala som na tej 1 slabsej denne
Hej veď to, že bez kávy aj tlak nízky, aj bolesť hlavy, celková slabosť. Takže ráno keď si dám jednu, som v pohode celý deň 🙂 A Caro mám tiež kúpené, ale ešte som sa doň nepustila 🙂
V prvom trimestri mi prestala chutit, potom klasika 2x denne. Odporucil mi to aj gynekolog. Kvoli tlaku
Môžem doplniť už som po pôrode 🙂 celé tehu kava a Pepsi kvôli nízkemu tlaku a mala spi krásne 🙂

Keďže mávam problémy s migrénami, a v tehotenstve sa nič poriadne brať nemôže kávu som pila. Normálna neska nič silné, a ok.