Zakázané potraviny počas tehotenstva:
Ahojte kočky chcem sa spýtať čo sa vyslovene nemôže jesť počas celého tehotenstva? Prvé tehotenstvo tak rada si nechám poradiť ďakujem ❤️
Surové mäso, sushi, nepasterizované mliečne výrobky
V podstate mozes vsetko len si davaj pozor na surove maso a vajcia a mozno plesnive syry... Ale to su veci na ktore si davas pozor aj mimo tehu
Už tu je dnes táto diskusia, kukni sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/strava-v-tehotenstve/akym-jedlam-sa-vyhybat-pocas-tehotenstva/
@denda2025 Surove maso, nepasterizovane mliecne vyrobky, bryndza, salama tiez nie je tepelne spracovana, plesnive syry. Huby ak nepoznas ich povod, inak sa mozu.
@beata_k huby si zbierame sami takže také môžem? Surové mäso to nemôžem cítiť vôbec to ja som nikdy nebola toho zástanca 🤮 ďakujem z radu ♥️
@denda2025 Surove maso, nepasterizovane mliecne vyrobky, bryndza, salama tiez nie je tepelne spracovana, plesnive syry. Huby ak nepoznas ich povod, inak sa mozu.
@beata_k saláma ktorá ako, nie všetky sú len sušené. Plesnive syry sú nevhodné aj pre netehotných, pre tehotné sa neodporucaju plesnOve syry
@viestta takže salámu - šunku radšej žiadne?
@denda2025 šunka je tepelné spracovaná, aj väčšina sála je údená teplým dymom. Sušena je napríklad Pick saláma.
A vôbec na internete je toľko článkov o tom co môžeš aj co nemôžeš, že ak by si sa všetkého držala, žiješ len na suchá roch a vode. Jedz normálne, čo ti chuti a co v sebe udrží. Všetkého s mierou a z overených zdrojov.
@denda2025 šunka je tepelné spracovaná, aj väčšina sála je údená teplým dymom. Sušena je napríklad Pick saláma.
A vôbec na internete je toľko článkov o tom co môžeš aj co nemôžeš, že ak by si sa všetkého držala, žiješ len na suchá roch a vode. Jedz normálne, čo ti chuti a co v sebe udrží. Všetkého s mierou a z overených zdrojov.
@viestta moc ďakujem 🍀
@denda2025 Alkohol je realne skodlivy, surove maso, surove vajcia a nepasterizovane mliecne vyrobky su rizikove. Nemali by sa jest ani bylinky v medicinskych davkach - teda rozne doplnky, odvary atd (neplati to ale o kazdej bylinke, da sa dohladat, co je ok). Co sa tyka bezneho korenenia, to je ok.
@denda2025 Alkohol je realne skodlivy, surove maso, surove vajcia a nepasterizovane mliecne vyrobky su rizikove. Nemali by sa jest ani bylinky v medicinskych davkach - teda rozne doplnky, odvary atd (neplati to ale o kazdej bylinke, da sa dohladat, co je ok). Co sa tyka bezneho korenenia, to je ok.
@marianarem skúsim pozrieť aj tie bylinky pretože ja som celoročne dosť čajová
@beata_k huby si zbierame sami takže také môžem? Surové mäso to nemôžem cítiť vôbec to ja som nikdy nebola toho zástanca 🤮 ďakujem z radu ♥️
@denda2025 k hubám som dostala dobrú radu od gynekologa: Môžeš, ale len tie jedlé 😅
Proste si treba byť na 200% istý, že neskonzumuješ nejakú nevhodnú, lebo by to nemuselo dobre dopadnúť. Takže naozaj striktne som jedla len také čo sme si sami nazbierali, pochybné zaváraninové poháre od príbuzných som nechala bokom. Plus huby sú ťažké na žalúdok, tak pozor na to, uvidíš, či ti vôbec budú sedieť 🙂
Nejeden lekar by povedal, ze tehotenstvo nie je choroba.
@anonym_431a0f ja to neberiem ako chorobu tak neviem prečo tento blbý komentár len si chcem dávať pozor na to čo nemôžem, že to nieje dobre pre dieťa nevidím na tom nič zle
@denda2025 k hubám som dostala dobrú radu od gynekologa: Môžeš, ale len tie jedlé 😅
Proste si treba byť na 200% istý, že neskonzumuješ nejakú nevhodnú, lebo by to nemuselo dobre dopadnúť. Takže naozaj striktne som jedla len také čo sme si sami nazbierali, pochybné zaváraninové poháre od príbuzných som nechala bokom. Plus huby sú ťažké na žalúdok, tak pozor na to, uvidíš, či ti vôbec budú sedieť 🙂
@kaca222 ďakujem pekný deň ❤️
S bylinkami opatrne tiez,nie hala bala co mi pride pod ruku 🙂
@denda2025 ahoj, vyslovene nejjem surové ryby a surové maso , moc riedke zltka a “živé” jogurty. Inak jem všetko . Bryndzové halušky, nivu a aj encián v klude jem , len kukam či tam je pasterizovane mlieko , alé v obchodoch sú vacsinou len také .
@simona1998 moc ti ďakujem za radu ♥️
@anonym_431a0f moja doktorka mi povedala ze sice to nie je choroba ale nie je to ani bezny stav, takze treba byt opatrny
@anonym_431a0f moja doktorka mi povedala ze sice to nie je choroba ale nie je to ani bezny stav, takze treba byt opatrny
@michaelam2 úplne súhlasím s tým čo píšeš
@marianarem skúsim pozrieť aj tie bylinky pretože ja som celoročne dosť čajová
@denda2025 preboha...vsetko môžeš jest...nepi alkohol a nefajčí...max surové mäso vynechajte...ale inak s mierou môžeš všetko...a vajcia by si preco nemohla?.pokial nájdeš zjesť 5 surových vajec tak tepelné upravené su ok...

@denda2025 vyslovene by si sa mala vzdať cigariet a alkoholu. Aj to je odporúčané, nie prikazane. A ostatne neviem, ja som jedla aj pila všetko.