icon

Aké vzdelanie je potrebné na prácu v škôlke?

Dnes o 13:45

Ahojte. Mám vyštudovanú Ing, prosím ak by som chcela pracovať v škôlke nestačí mi DPS ale musela by som si spraviť výšku 3roky Bc?
A neviete prosím ako je to cenovo? Študovať externé? Momentalne robím mzdarku a personalistiku.

anonym_3eb44b
Dnes o 14:04

ak chceš robiť učiteľku v škôlke, musíš mať pedagogické vzdelanie. Buď strednú pedagogickú alebo VŠ (Bc / Mgr).

anonym_86ae66
Dnes o 14:17

Ty by si chcela, aby tvoje dieťa učila mzdárka?
Vieš si predstaviť, ako by si pracovala s dieťaťom s ADHD? ako by si si poradila s autizmom? v dnešnej dobe, kedy sa všade pretláča inklúzia bez úpravy podmienok pevne verím, že raz príde čas, kedy sa dvihnú nároky ako na vzdelanie učiteliek, tak na vzdelanie asistentiek. Mať rád deti nestačí. Prepáčte, ak som sa niekoho dotkla, ale také sú moje dlhoročné skúsenosti.

anonym_60b94f
Dnes o 14:21

Momentálne stačí aj dvojročné pomaturitné štúdium. Časom by mala byť povinná VŠ alebo určité roky praxe. Neviem, či to už schválili alebo odkedy by to malo platiť.

autor
Dnes o 14:34
@anonym_86ae66

Vieš si predstaviť, ako by si pracovala s dieťaťom s ADHD? ako by si si poradila s autizmom? v dnešnej dobe, kedy sa všade pretláča inklúzia bez úpravy podmienok pevne verím, že raz príde čas, kedy sa dvihnú nároky ako na vzdelanie učiteliek, tak na vzdelanie asistentiek. Mať rád deti nestačí. Prepáčte, ak som sa niekoho dotkla, ale také sú moje dlhoročné skúsenosti.

@anonym_86ae66 to čo je za komentáre? A ty si vieš predstaviť žeby autisticke dieťa učilo dievča ktoré vyšlo zo školy? U nás v škôlke učila cerstva absolventka ktorá skončila strednú školu pedagogickú a mala myslím 19r ... Akože mzdárka,ktorá sa chce vzdelávať a uberať sa iným smerom je niečo iné ako žena ktorá vyšla práce zo strednej pedagogickej ?
Moja dieťa má diagnózu s ktorou sa za celú prax nestretla riaidtelka škôlky a dôverujem učiteľkám, že sa snažia dcere pomáhať každý deň a učia sa tiež veci ktoré predtým vo svojej praxi nezažili 20r...

petronelag
Dnes o 14:37

Absolventka, ktorá skončila strednú pedagogickú školu je na túto prácu pripravená, oni chodia aj na prax. Kto študoval iný odbor tak si musí znalosti z pedagogiky doplniť aspoň tým dvojročným pomaturitným štúdiom.

lubkavargova1
Dnes o 14:53
@anonym_autor

@anonym_86ae66 to čo je za komentáre? A ty si vieš predstaviť žeby autisticke dieťa učilo dievča ktoré vyšlo zo školy? U nás v škôlke učila cerstva absolventka ktorá skončila strednú školu pedagogickú a mala myslím 19r ... Akože mzdárka,ktorá sa chce vzdelávať a uberať sa iným smerom je niečo iné ako žena ktorá vyšla práce zo strednej pedagogickej ?
Moja dieťa má diagnózu s ktorou sa za celú prax nestretla riaidtelka škôlky a dôverujem učiteľkám, že sa snažia dcere pomáhať každý deň a učia sa tiež veci ktoré predtým vo svojej praxi nezažili 20r...

@anonym_autor By si sa cudovala, ale taka stredna skola pedagogicka dava ovela viac dievcatam ako VS..to je uz len taka ceresnicka na torte...tam sa viac teoreticky zdokonalujes, ale zatial na 99% kazdy potvrdil, ze stredna pedagogicka dala viac vedomosti ako vysoka...jasne ze rychlokvasky to je ina kategoria...ale aj tam sa najdu take co to beru seriozne a fakt sa tomu venuju...ale uznaj mzdarka a pedagogicka je fest rozdiel...na takej strednej ta tak naucia robit pripravy ze az...robit si zborniky hier, piesni, hry, postup, metodiku...to ze su niektore mlade slecny ze sa na to vybodnu a ulievaju z praxe...no hold: mladost-pochabost....aj my sme to tak robili predsa pocas skoly na strednej v pubertalnom veku - svet gombicka, nie?? :D :D
No a podla noveho zakona ak sa chces venovat predskolakom tam musis mat VS pedagickeho zamerania, uz teraz to maju velmi tazke ucitelky co maju zmiesane triedy a starsi rocnik a maju len stredne...same ministerstvo nevie ako to riesit, zaviedli vzdelavacky, ale to je len docasne riesenie...uz im nikto zo skolstva neveri ani nos medzi ocami

kiki68
Dnes o 14:55
@anonym_86ae66

@anonym_86ae66 uplne v pohode, ak ma na dieta trpezlivost, chce s detmi robit, tak bude lepsia ako ktokolvek s pedagogickou VS. Pretoze tieto veci na VS ucia velmi okrajovo( mam pedagogiku) a poznam aj kopec ludi, co som mala kolegyne v skolke. Bud na to mas cit a volu, alebo nemas. K dietatu musis najst cestu a to nie je jeden zaruceny sposob. Naucit sa teoriu je pomerne lahke, ide o to, ci ma na to ta osoba chut a volu byt tam pre tie deti. Vela nema a po par rokoch je to velmi vidiet

anonym_86ae66
Dnes o 15:15
@anonym_autor

@anonym_autor normálna otázka, neviem čo sa hneď vytáčaš. Alebo si trúfaš, alebo nie. Ja som bola dievčaťom, ktoré vyštudovalo, urobilo si záverečnú prax v triede pre deti s autizmom a odvtedy v takej triede učím už dlhé roky. A keď vidím aj v týchto diskusiách, aké problémy riešia mamky s učiteľkami v škôlke, za mňa naozaj iba vzťah k deťom nestačí a je potrebné aj vzdelanie. Škôlka je vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.

procrastique
Dnes o 15:21

Aktuálne stačí stredná pedagogická... čoskoro bude treba aspoň bc.

autor
Dnes o 15:46
@anonym_86ae66

@anonym_autor normálna otázka, neviem čo sa hneď vytáčaš. Alebo si trúfaš, alebo nie. Ja som bola dievčaťom, ktoré vyštudovalo, urobilo si záverečnú prax v triede pre deti s autizmom a odvtedy v takej triede učím už dlhé roky. A keď vidím aj v týchto diskusiách, aké problémy riešia mamky s učiteľkami v škôlke, za mňa naozaj iba vzťah k deťom nestačí a je potrebné aj vzdelanie. Škôlka je vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.

@anonym_86ae66 takže to znamená keď dcéra má diagnózu s ktorou nemali v škôlke žiadnu skúsenosť a naozaj to nie je žiadna ľahká diagnóza tak som im dieťa zveriť nemala ?
A zrejme si vedela čo pises, keď si poznamenala že ak si sa niekoho dotkla..