icon

Ako začať s prácou asistenta pedagóga?

bajka22
21. apr 2026

Ahojte. Mám vyštudovanú sociálnu prácu 3r s titulom bc. Rozmýšľam, že by som chcela pracovať ako asistent pedagóga, študovať 2r dpš . Sama mám dieťa, ktoré má IVP, tak približne viem, čo to obnáša, ako sa s deťmi učiť, sama sa o to zaujímam vo voľnom čase. Viete mi poradiť, kde začať, s čím, čo treba o tom vedieť. Ideálne by som chcela študovať buď v Čadci,v Žiline,alebo v okolí. Ďakujem krásne za rady.

ivanaks
21. apr 2026

@bajka22 Napíš do skupiny Učiteľky na MK, tam Ťa najlepšie zorientujú (sú tam aj asistentky učiteľov a vždy ochotne poradia). Inak, takéto otázky (len nie presne so zvolenou lokalitou, kde chceš študovať) tam už sú aj odpovede na ne.

bajka22
autor
21. apr 2026
@ivanaks

@bajka22 Napíš do skupiny Učiteľky na MK, tam Ťa najlepšie zorientujú (sú tam aj asistentky učiteľov a vždy ochotne poradia). Inak, takéto otázky (len nie presne so zvolenou lokalitou, kde chceš študovať) tam už sú aj odpovede na ne.

@ivanaks ďakujem krásne 🥀

bianca11
21. apr 2026

DPS sa dá doštudovať iba po ukončení 2.stupna VS. Na asistenta je oveľa lepšie ak skončíte iba pomaturitne štúdium, PGcka stačí. Takto si skôr nájdete prácu asistenta. S vysokou školou nechcú brat za asistentov, ste pre nich pridraha...

bajka22
autor
22. apr 2026
@bianca11

DPS sa dá doštudovať iba po ukončení 2.stupna VS. Na asistenta je oveľa lepšie ak skončíte iba pomaturitne štúdium, PGcka stačí. Takto si skôr nájdete prácu asistenta. S vysokou školou nechcú brat za asistentov, ste pre nich pridraha...

@bianca11 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Mám sociálnu prácu 3r a dočítala som sa,vraj to stačí na miesto asistentky pedagóga.

bianca11
22. apr 2026
@bajka22

@bianca11 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Mám sociálnu prácu 3r a dočítala som sa,vraj to stačí na miesto asistentky pedagóga.

@bajka22 určite to stačí. Keď im stačí pomaturitne..