icon

Ako dlho vám trvalo napísanie diplomovej práce?

lucka2001
Včera o 20:16

Ahojte, potrebujem trochu poradiť. Diplomovku mám odovzdať do konca novembra, ale ešte som s ňou reálne nezačala. 🥲

Je to humanitný odbor, tému aj zadanie mám a zdroje už mám vybrané, ale samotné písanie stále odkladám.

Myslíte, že sa to ešte dá stihnúť? 😭 Máte niekto skúsenosť, že ste začínali s diplomovkou takto neskoro? Najviac by ma zaujímalo, ako ste si písanie rozvrhli – koľko strán ste si dávali za deň/týždeň a koľko času denne ste nad diplomovkou strávili.

Ja totiž rada pracujem pod tlakom, takže možno mi pomôže práve to, že už budem mať deadline za dverami. 😅

A ešte by ma zaujímalo – pomáhali ste si pri písaní diplomovky aj umelou inteligenciou? Ak áno, s akou a na čo ste ju využívali?

Strana
z2
beata_k
Včera o 20:19

@lucka2001 Za 2 tyzdne. Ale to som som si sadla a pisala. Prosim ta o com chces pisat 2 mesiace?

anonym_350ee6
Včera o 21:15

@lucka2001 5-6 stran denne sa dá....umela inteligencia vtedy neexistovala, všetko som pripisovala a analyzovala z kníh ..
Pre tvoje duševné zdravie odporúčam začať.

anonym_5d4e98
Včera o 21:16

To sa este pise?

anonym_f04168
Včera o 21:48

@lucka2001 Do konca novembra?? To kde sú také divné termíny? To aby si už začala. Ty nemáš konzultanta? Nemusíš mu posielať vypracované kapitoly?

anonym_c3e398
Včera o 22:55

A to doteraz si nemusela posielat priebezne kapitoly veducemu diplomovej prace na kontrolu? Semestralne hodnotenie za diplomovu pracu si potom dostala zaco? To uz aky system fungovania maju niektore VS na Slovensku, preboha…🫣

Ja som DP pisala 2 roky, musela za kazdy semester nieco odovzdat, aby som mala hodnotenie za diplomovu pracu, ale bolo to tak dobre, davkovat si to postupne a nenechat na poslednu chvilu + ja som mala aj prakticku cast, co ty asi nemas… takze dokopy 4 semestre + piaty, kde uz hodnotenie koncilo obhajobou prace.

A je sice fajn, ze ty rada pracujes na poslednu chvilu, ale ked ti par dni pred odovzdanim prace posle veduci pracu na komplet prerobit, tak sa budes moct aj zblaznit.😉

anonym_89e0b7
Včera o 23:19

V case, ked som pisala ja, sa o AI ani nechytovalo a veru mi to trvalo dobreho pol roka, pricom som nad tym sedela kazdy den aspon 2-3 hodiny.. tiez humanitny odbor. Diplo nakoniec vysla na 120 stran cca.

anonym_b4f3f9
Dnes o 03:04

V čase bez AI mi to trvalo 3 týždne intenzívnej, celodennej práce aj s výskumom. Ale je pravda, že potom som ešte upravovala nejaké veci, čo sa mi nepáčili. Ale ja som mala dosť času do odovzdávania.

lindusss2016
Dnes o 03:59
@beata_k

@lucka2001 Za 2 tyzdne. Ale to som som si sadla a pisala. Prosim ta o com chces pisat 2 mesiace?

@beata_k a to si ako nemusela nic riesit s konzultantom? Aka to bola VS? Nechapem naozaj...

lindusss2016
Dnes o 04:02

Ja som pisala diplomovku rok, samzorejme, ze nie vkuse. Ale precitala dom kvoli tomu xy kniznych zdrojov, uz len to mi trvalo dost casu, aby som niektore zohnala. Musela som sa stretavat s konzultantom, ktory bol este k tomu externista z Prahy, takze nase stretka vychadzali cca.raz za 2-3 mesiace. Keby som za tu dobu nenapisala ani tuk, neviem, o com by sme sa spolu bavili. Ja nechapem, co za skoly robite, ak vam staci odovzdat pracu zbuchanu za mesiac... Aku to ma hodnotu?

beata_k
Dnes o 04:15
@lindusss2016

@beata_k a to si ako nemusela nic riesit s konzultantom? Aka to bola VS? Nechapem naozaj...

@lindusss2016 Preco by som nic neriesila? Ja som ju pisala x hodin denne.

beata_k
Dnes o 04:24
@lindusss2016

Ja som pisala diplomovku rok, samzorejme, ze nie vkuse. Ale precitala dom kvoli tomu xy kniznych zdrojov, uz len to mi trvalo dost casu, aby som niektore zohnala. Musela som sa stretavat s konzultantom, ktory bol este k tomu externista z Prahy, takze nase stretka vychadzali cca.raz za 2-3 mesiace. Keby som za tu dobu nenapisala ani tuk, neviem, o com by sme sa spolu bavili. Ja nechapem, co za skoly robite, ak vam staci odovzdat pracu zbuchanu za mesiac... Aku to ma hodnotu?

@lindusss2016 Ty to porovnavas podla seba. Ja som nemala externeho veduceho. Bol nim Prof. ktory posobil na skole. Bol tam denne.
Robila som vyskum, ktory nieco trval samozrejme. 2 tyzdne som iba pisala a pisala. Uprimne? Keby som ju pisala rok, tak uz by som nevedela co bolo v uvode.
Mam skonenu univerzitu, nie VS.

anonym_a43784
Dnes o 04:30

Tiez mi to trvalo dva tyzdne. Pisala som aj predtym tak po castiach a konzultovala priebezne. Ale potom sa mi po jednej konzultacii zdalo, ze to nema ani hlavu, ani patu, tak som vsetko zmazala a robila to cele nanovo. Nakoniec to bolo o dost dlhsie, nez som planovala, ale ak som chcela, aby bolo obsiahnute vsetko, inak sa nedalo. A bolo to za A

fairyy
Dnes o 04:34

@lucka2001 ja som studovala technicky odbor... prakticka cast mi trvala aj rok akoze nie vkuse proste som dostavala prerobit veci alebo to nerobilo uplne co sa ocakavalo pripadne mi nasli bug... teoriu a vypocty z nej som snatudovala asi za 2-3 mesiace ...cisto spisanie v dobe bez AI asi tyzden mozno

anonym_fe7d12
Dnes o 06:08

Pred 17 rokmi tri tyzdne ked uz som mala zresersovane zdroje. Dnes mas AI, tak hadam ked aspon nejaky resers spravis tak to je do tyzdna aj s priebeznym kavickovanim ci? ale asi zavisi ako ti ide stylistika a aky mas drive, na to recept nie je.

anonym_f7886d
Dnes o 06:11

Nejaké 3 mesiace teória. Behom pol roka som to skompletizovala. Pár týždňov ma zdržalo, že mi nedali späť dotazníky keď som to predpokladala. A AI som použila úplne na konci, keď som si dala prácu do toho systému, čo ukazuje zhodu a nejaké mi tam vyšli, tak som tie odseky hodila AI že parafrazuj. Už som nevladala vymýšľať synonymá 😂

anonym_90f3b2
Dnes o 06:13

Rok a pol.

titla
Dnes o 06:25

Diplomovku som pisala pred viac ako 15 rokmi. Uz to neviem presne, ale zabralo mi to minimalne 6 mesiacov intenzivnej prace. Vela casu mi zabral vyskum a preklad zdrojov - vsetko som musela prekladat z anglictiny. Analyza rozhovorov. Ja som najskor napisala teoriou, k nej vytvorila pojmove mapy (moja skolitelka musela mat k vsetkemu pojmovu mapu ...) a az ked mi to oddobrila, stanovila som si hypotezu a zacala s vyskumom. Najintezivnejsie som pisala posledny mesiac a pracu som odovzdala asi 2 tyzdne pred terminom.

beronsche
Dnes o 06:30
@beata_k

@beata_k 2 týždne? Waw. Čo to bola za škola?

beronsche
Dnes o 06:31
@anonym_c3e398

A to doteraz si nemusela posielat priebezne kapitoly veducemu diplomovej prace na kontrolu? Semestralne hodnotenie za diplomovu pracu si potom dostala zaco? To uz aky system fungovania maju niektore VS na Slovensku, preboha…🫣

Ja som DP pisala 2 roky, musela za kazdy semester nieco odovzdat, aby som mala hodnotenie za diplomovu pracu, ale bolo to tak dobre, davkovat si to postupne a nenechat na poslednu chvilu + ja som mala aj prakticku cast, co ty asi nemas… takze dokopy 4 semestre + piaty, kde uz hodnotenie koncilo obhajobou prace.

A je sice fajn, ze ty rada pracujes na poslednu chvilu, ale ked ti par dni pred odovzdanim prace posle veduci pracu na komplet prerobit, tak sa budes moct aj zblaznit.😉

@anonym_c3e398 presne takto som to mala aj ja.

beata_k
Dnes o 06:31
@beronsche

@beata_k 2 týždne? Waw. Čo to bola za škola?

@beronsche Ano, 2 tyzdne intenzivneho x hodinoveho pisania. Ciste uz len sumarizovanie. Nechidila som po knizniciach, nehanala matwrial. Cisto iba pisanie pripraveneho materialu. Univerzita.

beronsche
Dnes o 06:36
@beata_k

@beronsche Ano, 2 tyzdne intenzivneho x hodinoveho pisania. Ciste uz len sumarizovanie. Nechidila som po knizniciach, nehanala matwrial. Cisto iba pisanie pripraveneho materialu. Univerzita.

@beata_k univerzita? Naozaj? No, to mi je jasné, ze to nebolo učilište...🤪
Keď napíšeš, "2 týždne", vyzerá to, že si na tom robila len toľko.
Autorka píše, že nemá ani čiarku, len pripravené zdroje.. čiže dokopy nič.
Keď si vezme príklad z tvojich 2tyzdnov, aká bude kvalitná ta praca?
Ale tak.. vlastne keď si vezmeme do úvahy kvalitu našeho školstva, vo všeobecnosti, neviem, prečo ma to prekvapuje..

anonym_0c2ce1
Dnes o 06:41

Ja som na diplomke robila v zásade od poloice tretieho ročníka, kedy som písala semestrálne projekty a tie vyústili do DP. Tam som musela doplniť len tú teoretickú časť a dať dokopy potom všetko v praktickej časti, urobiť výskum, vyhodnotiť ho. Čiže pol roka asi.

lippanek
Dnes o 07:00

Ja som písala asi cca 4 mesiace, ale nijak intenzívne.

sevrin
Dnes o 07:08

Asi do 3 mesiacov, mal som to tak vyladené, že to spĺňalo parametre rigoróznej práce. Ale dnes by som to aj tak ešte prerobil.

lucik194
Dnes o 07:45

AI neexistovala, moja tema nikdy na SK v tom case nebola spracovana, vzdy len par clankov v nejakych odbornych casopisoch.

pisala som asi pol roka. priebezne som musela odovzdavat kapitoly na kontrolu, myslim tu teoreticku cast. Prakticku cast som mala rozne vypocty a tabulky v exceli, bolo ich naozaj dost. spracovavala som data za niekolko rokov.

ale nepisala som kazdy den, to ani nahodou, lebo najvacsi problem bolo ziskat a napisat teoreticku cast..... nemala som z coho.

ak ju mas odovzdat do konca novembra, tak by som zacala. mame kolegynu, co teraz nedavno skoncila univerzitu a im napriklad kontrolovali vsetky napisane prace, na zhodu a nato, ako bola pouzita AI......

anonym_77f8c0
Dnes o 07:48
@anonym_c3e398

@anonym_c3e398 presne ma toto napadlo, a taku hodnotu maju dnesne tituly velakrat. Diplomovky o nicom. Zbytocne vobec to robit, nechapem co to nezrusia uplne.

lindusss2016
Dnes o 08:17
@beata_k

@lindusss2016 Preco by som nic neriesila? Ja som ju pisala x hodin denne.

@beata_k takze si na teba prof.nasiel kazdy den cas, aby to s tebou mohol konzultovat na poslednu chvilu?

lindusss2016
Dnes o 08:18
@beata_k

@lindusss2016 Ty to porovnavas podla seba. Ja som nemala externeho veduceho. Bol nim Prof. ktory posobil na skole. Bol tam denne.
Robila som vyskum, ktory nieco trval samozrejme. 2 tyzdne som iba pisala a pisala. Uprimne? Keby som ju pisala rok, tak uz by som nevedela co bolo v uvode.
Mam skonenu univerzitu, nie VS.

@beata_k vies o tom, ze kazda univerzita je vysoka skola?

magdalienka11
Dnes o 08:20

@lucka2001 myslím, že to bolo 6 mesiacov, bolo to dávno. Jednotlive kapitoly počas tohto obdobia som predbežne zasielala konzultantovi.

aperolcek
Dnes o 08:38

Ja som písala diplomovku na poslednú chvíľu, trvalo mi to cca 3 mesiace (právo, medzinárodné). U konzultanta som bola 2x, práca sa mu páčila, vedela som, o čom píšem a bolo to vidno. Dostala som A. Čo ma ale veľmi zarazilo boli známky niektorých báb, ktoré sa hrdili tým, že písali DP vyše roka. 😄 Veru, po roku by som nerozdýchala nič iné ako A. Stále máš šancu napísať kvalitnú prácu, ak máš niečo v hlave. Ale už by sa patrilo začať...

Strana
z2