Ako sa pripravovali deviataci na monitor a prijímačky?
Ahojte, učili sa len v škole alebo si aktívne aj doma rátali príklady navyše, úlohy zo slovenčiny z nejakých kníh atď? Alebo stačilo to čo im zadávaní učitelia? Aj teraz im v rámci prípravy zadávajú úlohy navyše, keďže majú hodinu slovinu aj matiky navyše.ucili sa ešte aj nad rámec tohoto? Dcéra má známky 1-2, z matiky mala trojku a teda jej vravím že sa na učiť ešte aj navyše, nielen to čo robia v škole a majú na ulohu. Či to preháňam?
Vidim, ze tu su tiez skvele deti, co vsetko vedia, nemusia sa ucit a dostanu sa kam chcu 😆😆😆
@anonym_5b0528 no ja sa bojím, preto sa pýtam 🤔🤭
@anonym_5b0528 no ja sa bojím, preto sa pýtam 🤔🤭
@anonym_autor ... Veľa škôl má na svojom webe uverejnené otázky z prijímačiek z predchádzajúcich rokov. Skúste sa pozrieť, či to nemá aj vasa
Dcera mala v devine naviac hodinu SJL a hodinu MAT, kde preberali úlohy z testovania 9 (pokracovalo to aj po monitore). Doma sa naviac neucila. Na SŠ, kde sa prihlásila, bola online 1hodina MAT a 1 SJL. Angličtinu ovláda od malička. Dostala sa na svoju vysnívanú skolu - bil. OA.
@anonym_autor ... Veľa škôl má na svojom webe uverejnené otázky z prijímačiek z predchádzajúcich rokov. Skúste sa pozrieť, či to nemá aj vasa
@doriiis má, je tam jeden test zo SJ a jeden z biológie... Teraz sa dcéra učí biológiu z ucebnice a chcem aby po novom roku robila testy...to isté aj, akurát že tu sú ešte nezačala poriadne opakovať...
@doriiis má, je tam jeden test zo SJ a jeden z biológie... Teraz sa dcéra učí biológiu z ucebnice a chcem aby po novom roku robila testy...to isté aj, akurát že tu sú ešte nezačala poriadne opakovať...
@anonym_autor .. .. choďte na DOD školy a pýtajte sa. Či majú prijímačky tak, že ich prispôsobujú monitoru, či majú úplne iné, alebo či berú bez prijímačiek pri dobrom monitore
@anonym_autor Učili sme sa bežné učivo do školy, plus sme si prešli testy z minulých rokov, aby vedela, aké typy cvičení s úloh sa tam objavujú. Ale moja nechodila do školy.
@anonym_autor Učili sme sa bežné učivo do školy, plus sme si prešli testy z minulých rokov, aby vedela, aké typy cvičení s úloh sa tam objavujú. Ale moja nechodila do školy.
@abbey1 odkiaľ ste mali testy?
@anonym_d38127 ... Presne tak ak u nás. A tie percenta boli veľmi podobné potom
@doriiis dcéra si chcela len tesnúť slovenčinu, matematika ju nezaujímala
Vidim, ze tu su tiez skvele deti, co vsetko vedia, nemusia sa ucit a dostanu sa kam chcu 😆😆😆
@anonym_5b0528 vobec nie, treba citat medzi riadkami. Aj tu maju vela deti nie 100% testy- a treba potom realne zhodnotit vyber buduceho studia a povolania. Velakrat su prehnane ocakavania a zly vyber skoly, ktore stoja za neuspechom....
@anonym_autor tu sa pripnem...moj je 9tak, ciste 1, matemat.sutaze, tiez neviem, ci mu to staci co davaju v skole, ci treba nieco viac, kedze je dobry ziak.
Tiez dostal to komparo za 7e ze moze skusit, no neviem, ci na to minut peniaze.
@anonym_autor Chodili na doučovanie s triednou učiteľkou raz týždenne celá trieda. Občas som ju vyskúšala aj ja doma z minuloročných testov, no moja aj tak musela robiť prijímačky na strednú školu.
@anonym_autor tu sa pripnem...moj je 9tak, ciste 1, matemat.sutaze, tiez neviem, ci mu to staci co davaju v skole, ci treba nieco viac, kedze je dobry ziak.
Tiez dostal to komparo za 7e ze moze skusit, no neviem, ci na to minut peniaze.
@euka210 tak to je šikovný, nemáš sa čoho báť... Moja komparo chcela, aj kamarátky, nie je to taká veľká suma a aspoň uvidi, čo ju čaká...
@anonym_autor Všetky predchádzajúce monitory sú na stránke Nucem.
@abbey1 aj naša má, ale iba jeden test.
Ten NÚCEM pozriem.. diky
@anonym_autor moja vlani mala monitor...
Aj ked mala dobre znamky,zaplatila som jej doucovanie matika aj slov.
No monitor bol vseobecne ťazky velmi,nie velmi dobre mali decká vysledky,hoci jednotkarka.
Ale prijimacky urobila velmi dobre na gympel aj na obchodku.
@anonym_autor moja vlani mala monitor...
Aj ked mala dobre znamky,zaplatila som jej doucovanie matika aj slov.
No monitor bol vseobecne ťazky velmi,nie velmi dobre mali decká vysledky,hoci jednotkarka.
Ale prijimacky urobila velmi dobre na gympel aj na obchodku.
@zuzu11166 mne sa tiež tie testy zdajú veľmi ťažké na logiku
@zuzu11166 mne sa tiež tie testy zdajú veľmi ťažké na logiku
@anonym_autor dcerina slovenčinarka sama vravela deťom,ze aj ona skusila napisat s nimi monitor a sama mala tam chybu...
Tak ich aj tak povzbudila,ze nech si z toho nerobia velmi tazku hlavu,lebo vraj uz uči dost dlho,ale teraz bol vraj monitor extremne tazky
@anonym_autor dcerina slovenčinarka sama vravela deťom,ze aj ona skusila napisat s nimi monitor a sama mala tam chybu...
Tak ich aj tak povzbudila,ze nech si z toho nerobia velmi tazku hlavu,lebo vraj uz uči dost dlho,ale teraz bol vraj monitor extremne tazky
@zuzu11166 Monitor z tohto roka? Extrémne ťažký? Čo konkrétne?
@zuzu11166 Monitor z tohto roka? Extrémne ťažký? Čo konkrétne?
@abbey1 no to presne neviem...
Dcera vravela,ze z matiky nieco v strese pokazila-aj prisla na to,ze to mala zle,ale ze stres...
A slovencinarka ich sa takto vyjadrila
Celkovo decka,ze nemali velmi dobre vysledky,a aj na inych skolach v NZ
No ako vravim,prijimacky boli vraj pohoda
@abbey1 aj naša má, ale iba jeden test.
Ten NÚCEM pozriem.. diky
@anonym_autor robil si desiatky testov, ktoré našiel na webe všetkých možných škôl.Doucovanie mal zo SJ asi 3 m.Ak dcéra nechce pokračovať ďalej na VŠ ako pedadog, špeciálny pedadog nech dobre zváži odbor pedagogický asistent.Ty ju musíš tlačiť, keď vies, že je v učení laxná a pomalá a všetko odkladá.
V škole mali čisto krúžky deviataci kvôli monitoru a prijímačkách. Mali matiku a slovenčinu stíhali s triedou na hodine robiť testy a mali aj zošit ten istý mal aj doma. Mal doucko zo slovenčiny. Na vysvecku mával z obidvoch 2 aj tak mal stres a monitor strašne pokašľal.

taka otazka pisu aj u vas na skole komparo
@anonym_b8d34f naši majú možnosť, 7,90€ sa za to platí, je to akoby monitor na necisto, dcéra chcela ísť, ide takmer celá trieda