icon

Ako si dokončiť strednú školu popri práci?

simca2701
Dnes o 06:57

Potrebovala by som si dokončiť školu strednú s maturou co býva 2 rocne štúdio ale hlavne externe keďže pracujem a nemôžem chodiť kazdy den viete mi poradiť hkavne nie moc ťažkú dakujem

Strana
z2
patrike
Dnes o 07:10

Cize akakolvek maturita staci ? Ide cisto o papier, nezalezi na odbore a vo vysledku budes mat kdesi v statnej sprave o 20 eur vyssi tabulkovy plat ?

eva8
Dnes o 07:16
@patrike

Cize akakolvek maturita staci ? Ide cisto o papier, nezalezi na odbore a vo vysledku budes mat kdesi v statnej sprave o 20 eur vyssi tabulkovy plat ?

@patrike ide o maturitu. Ta je zaklad

anonym_80a457
Dnes o 07:33
@patrike

@patrike prečo? veď s maturitou sa môže prihlásiť na VŠ.

Mám kamoša, na ZŠ ho učiteľ ničil kvôli slovenčine, hovoril mu aky je hlupy keď nevie kde dať y/i, prepadol, išiel na 3r. učňovku. Tam si ho všimol učiteľ odbornych predmetov že je veľmi šikovný a dlho ho prehovaral aby si urobil maturitu, kamoš nechcel, neveril si. Nakoniec išiel, zmaturoval, po maturite ho priateľka presvedčila aby s ňou išiel na prijímačky na VŠ (strojarina). Končil so mnou, úplne v pohode, roky robil v bývalej VSŽ na vysokoodbornej pozícii.

anonym_750cec
Dnes o 07:36

@simca2701 ved napis aspon lokalitu, asi nebudes cestovat cez celu republiku. A preco si si nedokoncila sš?

anonym_1d1893
Dnes o 07:36

Napis aspon lokalitu, aj na externom studiu mas nejske vyucovanie a predpokladam, ze cez celu republiku nebudes cestovat.

anonym_750cec
Dnes o 07:37
@patrike

@patrike v statnej sprave uz povacsine maturita ani nestaci

oskvarka
Dnes o 07:45
@patrike

@patrike kde v štátnej správe môžeš robiť bez maturity?

simca2701
autor
Dnes o 07:47
@anonym_1d1893

Napis aspon lokalitu, aj na externom studiu mas nejske vyucovanie a predpokladam, ze cez celu republiku nebudes cestovat.

@anonym_1d1893 banskobystrický kraj

simca2701
autor
Dnes o 07:51
@patrike

@patrike potrebujem hlavne si dokončiť keďže mam uz väčšie deti tak by som to teraz aj zvládla🙂 Tak by som potrebovala poradiť ktorá skola to umožňuje

ivicatolic
Dnes o 07:56

@simca2701 nikdy som to nepochopila.... načo je prosím papier s maturitou potrebný k práci, ak už daný človek pracuje -.v nejakom odbore , prosím vysvetliť 🙂

patrike
Dnes o 07:56
@simca2701

@patrike potrebujem hlavne si dokončiť keďže mam uz väčšie deti tak by som to teraz aj zvládla🙂 Tak by som potrebovala poradiť ktorá skola to umožňuje

@simca2701 Zaujima ma ciel, pracu zrejme mas, zlepsi ti to nejako plat ? Ci je plan potom pokracovat na VS, zase stylom "nieco lahke, aby sa tam dochdzalo len obcas" ? Neber to ako sikanu, len ma zaujima, co tym ziskas, lepsiu pracovnu poziciu alebo plat ? Ak si totiz nevyberies ksolu podla odboru, ale len podla narocnosti, nebude to univerzalne pouzitelne v kazdej praci.

patrike
Dnes o 07:58
@ivicatolic

@simca2701 nikdy som to nepochopila.... načo je prosím papier s maturitou potrebný k práci, ak už daný človek pracuje -.v nejakom odbore , prosím vysvetliť 🙂

@ivicatolic To ani ja, lebo sukromnikovi je jedno, kto ma aku skolu, ak si dotycna robi svoju pracu. Chapal by som, ak by mala nejaku konkretnu viziu, napriklad : dorobim si elektro priemyslovku, urobim skusky na elektrikara a pojdem zarabt vela penazi na tahanie instalacii novostavieb, ak j eteraz co ja viem kucharka v jedalni dedinskej MS.

patrike
Dnes o 08:01
@ivicatolic

@ivicatolic Ty si vybavujem film "Marecku, podejte mi pero", kde stareho majstra z kovovyroby tyrali matematikou a bolo mu to na dve veci ....

ivicatolic
Dnes o 08:03
@patrike

@ivicatolic Ty si vybavujem film "Marecku, podejte mi pero", kde stareho majstra z kovovyroby tyrali matematikou a bolo mu to na dve veci ....

@patrike úplne 😀😭😀👍ten film mám ❤️

danielad9
Dnes o 08:23

Pozri IP vzdelávanie. Za dva roky maturita, externe len teda sa dosť platí.

petronelag
Dnes o 08:30
@simca2701

@simca2701 Ale je rozdiel z akej školy má maturitu, či z odbornej alebo gymnázia, tiež či bude potom v tom odbore pracovať alebo dostane v doterajšej práci lepšie miesto.

tanyan
Dnes o 08:42

Existuje aj možnosť individuálneho študijného plánu pri dennom štúdiu. Trvá to síce dlhšie (treba absolvovať celé štúdium), ale malo by to byť bezplatné. Len si treba vybrať školu, ktorá Ťa bude baviť a dá Ti niečo do života, prípadne popri štúdiu budeš môcť využiť znalosti, ktoré už máš.

eva8
Dnes o 08:47
@ivicatolic

@ivicatolic vzdy je dobre mat maturitu. A ked je k tomu vola. Potom sa da jednoduhsie si dalej zvysovat kvalifikaciu

eva8
Dnes o 08:47

@simca2701 fandim ti

patrike
Dnes o 09:04
@eva8

@ivicatolic vzdy je dobre mat maturitu. A ked je k tomu vola. Potom sa da jednoduhsie si dalej zvysovat kvalifikaciu

@eva8 Uz vidim personalistu, ako hovori : super, presne vas sme 10 rokov hladali, vasa maturita dorobena v 40-ke na Zdruzenej strednej skole obchodu a sluzieb Humenne a k tomu Bc. titul zo Svatej Alzbety ! Zial, viem vam ponuknut len 3000 mesacne, budete taka dobra a vezmete to ?

eva8
Dnes o 09:12
@patrike

@eva8 Uz vidim personalistu, ako hovori : super, presne vas sme 10 rokov hladali, vasa maturita dorobena v 40-ke na Zdruzenej strednej skole obchodu a sluzieb Humenne a k tomu Bc. titul zo Svatej Alzbety ! Zial, viem vam ponuknut len 3000 mesacne, budete taka dobra a vezmete to ?

@patrike vzdelanie nikdy nie je na skodu. Uz len kvoli vseobecnej rozhladenosti. Pre seba.
Uplne suhlasim s tym, co si predtym pisal, ze je dolezite, co cloveka motivuje k maturite. Co si vybrat ku zvysenie kvalifikacie, nielen nieco najjednoduchsie, len aby bolo.
A nikdy nevieme, preco dotycny nedokoncil strednu skolu. Cize ked ma na to rozumovo a financne a casovo, preco nie. Aj len ako konicek

anonym_e46e3a
Dnes o 09:29
@eva8

@patrike vzdelanie nikdy nie je na skodu. Uz len kvoli vseobecnej rozhladenosti. Pre seba.
Uplne suhlasim s tym, co si predtym pisal, ze je dolezite, co cloveka motivuje k maturite. Co si vybrat ku zvysenie kvalifikacie, nielen nieco najjednoduchsie, len aby bolo.
A nikdy nevieme, preco dotycny nedokoncil strednu skolu. Cize ked ma na to rozumovo a financne a casovo, preco nie. Aj len ako konicek

@eva8 Vzdelanie je fajn, ale nie v štýle hľadať školu, kdem nemajú žiadne nároky okrem poplatku a chodí sa tam len občas, prípadne účasť je on-line a skúšky pro forma. Z toho vylezie rovnaké tupelo ako bola..
V Bytci je taká škola, kde produkujú presne takýchto maturantov a rozprávať sa s nimi na pracovnom pohovore, to je ako z Aj múdry schybí. Človek sa až čuduje, ze dospelí ľudia môžu byt až takto sprostí.

patrike
Dnes o 10:15
@eva8

@eva8 Vseobecna rozhladenost ? Dnes ? Ved uroven strasne upadla a gymnazisti maju mega medzery v dejepise. Nejaka dialkovo robena skola s cielom : lacno, rychlo, z domu, ta ju nikam neposunie. Zbytocna strata casu a penazi, nech sa venuje rodine namiesto toho.

patrike
Dnes o 10:21
@anonym_e46e3a

@eva8 Vzdelanie je fajn, ale nie v štýle hľadať školu, kdem nemajú žiadne nároky okrem poplatku a chodí sa tam len občas, prípadne účasť je on-line a skúšky pro forma. Z toho vylezie rovnaké tupelo ako bola..
V Bytci je taká škola, kde produkujú presne takýchto maturantov a rozprávať sa s nimi na pracovnom pohovore, to je ako z Aj múdry schybí. Človek sa až čuduje, ze dospelí ľudia môžu byt až takto sprostí.

@anonym_e46e3a Bc. tupela su masivne rozsirene, vyssi stupen je Ing. + MBA. Namiesto titulov ako takych pozeraju personalisti na skolu, su aj zoznamy "odtial nebrat".

simca2701
autor
Dnes o 10:33
@anonym_e46e3a

@anonym_e46e3a a co je na tom ked niekto si chve dokončiť školu ja mam prácu skvelú som spokojná vyhrala som ale chvem mat maturu nie kvôli tomu ze chvem ist niekde vyššie ale kvoli sebe ze nieco urobim pre seba !nejde o peniaze aj plat mam super mam cas na to keďže pracujem 4 hodiny denne tak to chcem využiť

eva8
Dnes o 10:35
@patrike

@eva8 Vseobecna rozhladenost ? Dnes ? Ved uroven strasne upadla a gymnazisti maju mega medzery v dejepise. Nejaka dialkovo robena skola s cielom : lacno, rychlo, z domu, ta ju nikam neposunie. Zbytocna strata casu a penazi, nech sa venuje rodine namiesto toho.

@patrike myslis gymnazistov pod ruskom Smeru a Republiky? 😉
Momentalne vidim Blanara, ako sa dusuje v svojom prejave, ze nik nema pravo presadzovat silou svoje presvedcenie (k okupacii '68) A ako kamaratsky vychadzaju s Putinom... A p. premier posiela nasich gymnazistov bojovat na Ukrajinu za prejavenoe svojho nazoru, pritom plna pusa premiera o volnom nazore 🙃💪👍

anonym_c50f7d
Dnes o 10:41
@patrike

@anonym_e46e3a Bc. tupela su masivne rozsirene, vyssi stupen je Ing. + MBA. Namiesto titulov ako takych pozeraju personalisti na skolu, su aj zoznamy "odtial nebrat".

@patrike nebe to není jedno z akého dôvodu sa chce niekto vzdelavať, spraviť si nátury, vš ,uciť sa cudzie jazyky, absolvovať kurzy?
Poznám pol tucta ľudí v mojom okolí ktorý si robili školu v čase keď mali školopovinné deti. Každý z nich mal iný dôvod. To to tu mám všetko rozpisať?

eva8
Dnes o 10:41
@patrike

@patrike za Meciara sa musela otvorit VŠ v kazdom okresnom meste. Okamzite padla uroven vzdelavania.
Este k dejepisu. Je to vyberovy predmet. Ja, osobne, som mala s dejepisom vzdy problem. Doteraz mam s menami, rokmi.

sueg1131
Dnes o 11:04

@simca2701 u nas v Nitre je Animus, len treba vacsinou na taketo studia treba podat ziadost do konca augusta

patrike
Dnes o 11:15
@simca2701

@anonym_e46e3a a co je na tom ked niekto si chve dokončiť školu ja mam prácu skvelú som spokojná vyhrala som ale chvem mat maturu nie kvôli tomu ze chvem ist niekde vyššie ale kvoli sebe ze nieco urobim pre seba !nejde o peniaze aj plat mam super mam cas na to keďže pracujem 4 hodiny denne tak to chcem využiť

@simca2701 Tak potom si urob na gymnaziu, nejake s lepsou povestou a vyssimi narokmi. Tvoje uvodne zadanie ale bolo ine ...

Strana
z2