icon

Ako začať s prácou asistenta pedagóga?

bajka22
21. apr 2026

Ahojte. Mám vyštudovanú sociálnu prácu 3r s titulom bc. Rozmýšľam, že by som chcela pracovať ako asistent pedagóga, študovať 2r dpš . Sama mám dieťa, ktoré má IVP, tak približne viem, čo to obnáša, ako sa s deťmi učiť, sama sa o to zaujímam vo voľnom čase. Viete mi poradiť, kde začať, s čím, čo treba o tom vedieť. Ideálne by som chcela študovať buď v Čadci,v Žiline,alebo v okolí. Ďakujem krásne za rady.

ivanaks
•
21. apr 2026

@bajka22 Napíš do skupiny Učiteľky na MK, tam Ťa najlepšie zorientujú (sú tam aj asistentky učiteľov a vždy ochotne poradia). Inak, takéto otázky (len nie presne so zvolenou lokalitou, kde chceš študovať) tam už sú aj odpovede na ne.

bajka22
autor
•
21. apr 2026
@ivanaks

@bajka22 Napíš do skupiny Učiteľky na MK, tam Ťa najlepšie zorientujú (sú tam aj asistentky učiteľov a vždy ochotne poradia). Inak, takéto otázky (len nie presne so zvolenou lokalitou, kde chceš študovať) tam už sú aj odpovede na ne.

@ivanaks ďakujem krásne 🥀

bianca11
•
21. apr 2026

DPS sa dá doštudovať iba po ukončení 2.stupna VS. Na asistenta je oveľa lepšie ak skončíte iba pomaturitne štúdium, PGcka stačí. Takto si skôr nájdete prácu asistenta. S vysokou školou nechcú brat za asistentov, ste pre nich pridraha...

bajka22
autor
•
22. apr 2026
@bianca11

DPS sa dá doštudovať iba po ukončení 2.stupna VS. Na asistenta je oveľa lepšie ak skončíte iba pomaturitne štúdium, PGcka stačí. Takto si skôr nájdete prácu asistenta. S vysokou školou nechcú brat za asistentov, ste pre nich pridraha...

@bianca11 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Mám sociálnu prácu 3r a dočítala som sa,vraj to stačí na miesto asistentky pedagóga.

bianca11
•
22. apr 2026
@bajka22

@bianca11 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Mám sociálnu prácu 3r a dočítala som sa,vraj to stačí na miesto asistentky pedagóga.

@bajka22 určite to stačí. Keď im stačí pomaturitne..