Ako zvládnuť externé štúdium radiologického technika?
Ahojte potrebovala by som pár informácií o externom štúdiu radiologicky technik v Piešťanoch. Žijem a pracujem asi 400 km odtiaľ a neviem ako to budem časovo stíhať...viete mi niekto poradiť kto tam už externe momentálne študuje alebo prípadne kontakt na niekoho ...alebo kde by som získala viac informácií o štúdiu? Ďakujem 🙂
Tak asi ťažko, nakoľko treba tam docestovať na piatok/sobotu prednášky, cvičenie, prax potom.
@sisska96 veď práve preto sa pýtam a zháňam niekoho kto tam študuje..aby som vedela ako sa zariadiť... možno sa budem musieť sťahovať...tak preto to zisťujem čím skôr 🙂
@lili1104 Prípadne si tam nájsť robotu a nejaký lacný podnájom. Lebo 400 km je masaker. Neviem či autom plánuješ alebo vlakom, ale to je dosť. Ale nejaké ubytko určite bude potrebné, to sa nedá len na otočku
@lili1104 Prípadne si tam nájsť robotu a nejaký lacný podnájom. Lebo 400 km je masaker. Neviem či autom plánuješ alebo vlakom, ale to je dosť. Ale nejaké ubytko určite bude potrebné, to sa nedá len na otočku
@sisska96 veď práve to som chcela zistiť ako to externé štúdium prebieha...či je to každý týždeň...či je to soboty a aj piatky.. pretože ak je to veľmi často a aj piatok..tak to je nutné sa tam asi presťahovať..a hľadat tam prácu.... cestovať by som mala vlakom..a to je ešte dlhšia cesta...to by bolo veľmi náročné..
@sisska96 veď práve to som chcela zistiť ako to externé štúdium prebieha...či je to každý týždeň...či je to soboty a aj piatky.. pretože ak je to veľmi často a aj piatok..tak to je nutné sa tam asi presťahovať..a hľadat tam prácu.... cestovať by som mala vlakom..a to je ešte dlhšia cesta...to by bolo veľmi náročné..
@lili1104 tak by si musela v noci cestovať prestupovať aby si tam bola ráno/doobeda. 8 hodinová cesta ak nemešká niektorý vlak a stihneš prestúpiť.
@lili1104 no ono počas každého semestra je prax , čiže to ze to je v piatok a sobotu je jedna vec a ze prax od pondelka do piatka v nemocnici po dobu aj 3-4 tyzdne druha, takto to mas každý semester , plus cez leto ideš na ďalšiu prax.... takže viac ako 20 hodinový úväzok počas externého štúdia je nereálny( aj tak to bude velmi narocne zmanazovat), lebo ešte sa musíš aj učiť na skúšky. Najlepšie si je našetriť peniaze vopred a pokryt aspoň náklady na bývanie za izbu okolo 300 euro na cely rok aby nad tým potom človek nemusel rozmýšľať a zarábal si len na jedlo a zvyšok na čo by bez bývania 500 euro mesačne malo stačiť ( a to sa dá casnikovanim). Tiez Som z východu bez financnej rezervy alebo pomoci rodiny je to nereálne

Bližšie neni ten odbor?