Ako zvládnuť kredity na vysokej škole?
Chcem sa opýtať. Idem do prvého bakalárskeho ročníka na UKF. Čo sa týka kreditov, povinné predmety mi vychádzajú 25 na zimný s. a 25 na letný. Povinne voliteľné mám tri predmety no každý z nich na zimný semester za 2 kredity. Voliteľné predmety na letný semester nie sú nič moc. Neviem čo urobiť, ako to je, že keď nesplnim tých 60 tak neprejdem ročníkom? Alebo je lepšie si dať na začiatok toho veľa? Nechcem sa zasa odradiť od toho a byť v tom veľmi zamotaná, keďže len nastupujem na VŠ.
Prejdes. 60 kreditov je len odporucany pocet. Neviem ako je to teraz, ale ked som chodila ja, tak na postup do 2. rocnika bolo treba (nepamatam si už presne) napr. 35 kreditov.. dolezite je len to, aby si mala 180 na konci bc studia.. ked pojdes podla odporucaneho studijneho plánu, malo by to sediet. Nedostali ste tlacenu verziu?
u nas bola ppdmienka 60 kreditov, v 1r sme si predmetov nahádzali viac aby sme splnili kredity, vacsinou to boli lahke nezaujimave predmety
Pozri si aktuálny študijný poriadok. Za mojich čias stačilo 40 za rok a rozložili nám predmety aby to vychádzalo.
Prejdes. 60 kreditov je len odporucany pocet. Neviem ako je to teraz, ale ked som chodila ja, tak na postup do 2. rocnika bolo treba (nepamatam si už presne) napr. 35 kreditov.. dolezite je len to, aby si mala 180 na konci bc studia.. ked pojdes podla odporucaneho studijneho plánu, malo by to sediet. Nedostali ste tlacenu verziu?
@anonym_78145c dostali sme elektronicky odporúčaný študijný plán. ale väčšina PV predmetov, ktoré by som si rada zvolila sú až v druhom ročníku, takže predpokladám, že tam dostanem viacej kreditov. teraz mám na výber iba 3 a to všetky v zimnom semestri. vybrala som si z nich dva, lebo ten tretí ma moc nezaujal a nesedel mi do rozvrhu. takze dôležité je aby ich bolo 180 ?
chcela by som sa ešte spýtať, neviete čo by som mala urobiť, keď mám prednášku a seminár v jednom čase ? niektorí mi hovorili, že to nevadí keďže na prednášku chodiť nemusím.
S touto otazkou smer studijne oddelenie.
@anonym_c4c677 ešte ani neviem na koho sa obrátiť, keďže som fyzicky na tejto škole ešte nebola a jediná komunikácia, tak mi chodili maily, ktoré ale tiež neboli zo študijného.
@anonym_78145c dostali sme elektronicky odporúčaný študijný plán. ale väčšina PV predmetov, ktoré by som si rada zvolila sú až v druhom ročníku, takže predpokladám, že tam dostanem viacej kreditov. teraz mám na výber iba 3 a to všetky v zimnom semestri. vybrala som si z nich dva, lebo ten tretí ma moc nezaujal a nesedel mi do rozvrhu. takze dôležité je aby ich bolo 180 ?
chcela by som sa ešte spýtať, neviete čo by som mala urobiť, keď mám prednášku a seminár v jednom čase ? niektorí mi hovorili, že to nevadí keďže na prednášku chodiť nemusím.
@anonym_autor nikdy som nemala prednasku a seminar v jednom case. To mas na rovnakej fakulte? Na aku fakultu nastupujes?
@anonym_autor u syna na inej VS je na prechod z rocnika do rocnika minimum 40kreditov. 60 je odporucany pocet, aby si chybajuce nemusela dohanat v medzirocniku.
@anonym_autor nikdy som nemala prednasku a seminar v jednom case. To mas na rovnakej fakulte? Na aku fakultu nastupujes?
@anonym_78145c nastupujem na prírodovedeckú fakultu - učiteľstvo chemie v kombinácii so sj, čiže ucitelske predmety mám na pedagogickej fakulte, chemické na fpvai a slovenčinu väčšinou na filozofickej. my sme si mali robiť rozvrh každý sám. termíny prednášok boli v 99% fixné a vyberali sme si len semináre. prednáška zo sj je každý párny pondelok od 7:30-9:00 a seminár z chémie je každý pondelok buď 7:30-8:15 alebo 8:15-9:00. tak som si zvolila ten neskorší termin s tým, že budem chodiť aspoň na polovicu prednášky, keďže sa to vyučuje v jednej budove. ale neviem či je na to lepšie riešenie
Treba zistiť, koľko potrebuješ na prechod ročníkom. U nás to bolo 60. Takže ak Ti tu niekto napíše, že to je len odporúčané, tak to vôbec nemusí byť pravda, to záleží od školy. A áno, na začiatku sme si dávali viac predmetov práve preto aby sme mali "rezervu", keby sme niektorý z povinných predmetov museli prenášať.
Budete mať školenie k aisu, tam vám povedia dôležité termíny a ako máte riešiť problémy. Ale áno, učitelia mávajú aj takí rozvrh ako píšeš, niekedy sa to nedá zladiť.
@anonym_autor neviem na ktorej si fakulte ale na PF sme nemali každý semester 30 kreditov.. niekedy ich bolo viac niekedy menej ale je najlepšie si dať čo najviac. A aj tak sa všetky predmety neotvoria. A čkové predmety si treba nahodiť podľa toho aký je tam semester všetky. Stiahni si študijný plán v aise.

S touto otazkou smer studijne oddelenie.