icon

Akú vysokú školu vybrať bez matematiky a fyziky?

elena0905
1. dec 2024

Ahojte, vuete mi poradit vysoku skolu? Nemam rada matematiku a fyziku. Biologiu a chemiu sa naucim ale nie su to predmety co ma bavia. Neviem akym smerom mam sa vybrat. Mate nejake skusenosti alebo vuete o niekom co ma taky problem co sa nevie najst a nevue co je pre neho najidealnejsie.? Ďakujem vopred.

oceanahory
•
1. dec 2024

@elena0905 A ake predmety ta bavia?

elena0905
autor
•
1. dec 2024

@oceanahory obcianska nauka, celkom dejepis a kedze robim sport telesna vychova aj anglicky jazyk

oceanahory
•
1. dec 2024

@elena0905 Tak neviem mna napadlo napr. prekladatelstvo a tlmocnictvo, pedagogicka fakulta - vo vseobecnosti, ak by ta bavilo ucit, historia a archivnictvo alebo ak ta bavi sport, tak urcite FTVS UK.
Ja osobne by som sa na tvojom mieste zamerala na jazyky alebo kondicne trenerstvo + neskor dorobila kurzy ako vyzivovy poradca, aktualne je v tom obrovsky potencial a velky dopyt.

lindous
•
1. dec 2024

Nemáte na škole psychológa? My sme pred podaním prihlášok robili s ním test kariérnych predpokladov a potom konzultovali...humanitných odborov je veľmi veľmi veľa, ťažko len tak niečo streliť... ak školského psychológa/poradcu, na ktorého by si sa vedela obrátiť nemáte, skús niekoho takého nájsť... ideálne by bolo pozrieť nejaké veľtrhy VŠ, ale neviem či to už si nepremeškala, tak skús vyselektovať univerzity, fakulty a ísť pozrieť na dni otvorených dverí 🙂

elena0905
autor
•
1. dec 2024

Na skole sme uz robili testy, no vysledok este nemam. Ďakujem za radu. Premyslala som nad pedagogickou a FTVS. A co sa tyka trenerstva bavilo by ma to velmi. Bavilo by ma presne ako to ma nas trener... on je ucitel a popritom je kondicny trener a tak. Kurz by som si vedela spravit to j nemam ziaden problem ale tu vysoku si fakt neviem vybrat. Dákujem este raz.

elena0905
autor
•
1. dec 2024

Neviem, vsimla som si ze ako treneri sa vacsinou uplatnia muzi... neviem ci je to pravda ale tak to vnimam...preto ma FTVS odradza a este koniec so skolou ak by doslo zranenie

oceanahory
•
1. dec 2024

@elena0905 Praveze podla mna aj dobre trenerky sa lahko uplatnia, ja sama mam trenerku a vyhovuje mi ovela viacej ako trener, proste zena zene poradi lepsie, to je moja osobna skusenost 🙂. Ja by som to nezavrhovala na tvojom mieste.

lindous
•
1. dec 2024

Podľa mňa veľa žien preferuje trénerku ženu, veď existujú aj čisto ženské fitká alebo aspoň zóny, vo fitku kam chodím je tréner aj trénerka a obaja majú roboty viac než dosť a to majú len kurzy... jasné, VŠ vzdelanie v odbore môže byť pre niektorých zákazníkov rozhodujúce, ale vo všeobecnosti sa nemá problém uplatniť ani človek s certifikátom čo tak pozerám okolo seba...čiže na VŠ by som sa vybrala smerom, aby si mala ešte niečo navyše "v rukáve"... ak by ťa seriózne bavilo učiť, tak kombinácia TV a jazyk by mohla byť zaujímavá, skrz to, že štátnica z nich ti pomôže aj v iných smeroch... len teda to učenie je tak trochu poslanie a študovať dva odbory nie je vždy sranda a preto by to nemalo byť niečo čo ideš študovať len preto, že nevieš čo iné robiť...

elena0905
autor
•
1. dec 2024

Ďakujem krasne.Veľmi ste mi pomohli, dúfam že sa potom nájdem... hlavne chcem robit to, co ma bavi. Ďakujem krasne.

oceanahory
•
1. dec 2024

@elena0905 Drzim palce 🤞😊!

mariorastin
•
2. dec 2024

Ja som kvôli tomu aby nebola matematika išiel na psychológiu, ale pôvodne som chcel aj právo. Verím že sa niečo podarí.

macekovam
•
4. dec 2024

@elena0905 a medicina? nejaka radiologia?

margotka17
•
4. dec 2024

@elena0905 a čo tak fyzioterapeutka ? Lekári v tomto smere stále chýbajú, ľudia potrebujú cvičenie, masáže a to nie len starší a pracujúci, ale aj detičky so skoliozou, pohybovým aparátom....