icon

Cena za stužkovú 500€ žiak

5. máj 2026

Syn má o pol roka stužkovú. Na rodičovskom združení sa vybral catering, ja som s ním nesúhlasila. Cena mi príde neskutočne prestrelená, akoby si niekto len ryžoval na akcii. Za predjedlo, polievku, druhé jedlo a švédske stoly + voda v džbánoch platia niečo okolo 48 eur. Plus si mamičky odhlasovali aj výzdobu za asi 600 eur. V tejto cene stále nie sú podtácky, návleky, dokonca ani káva - všetko sa dopláca + miestnosť. Príde vám toto normálna cena alebo som len ja mimo? Sme z menšieho mesta. Budget na stužkovú je 500 eur na žiaka

anonym_91eb7c
6. máj 2026

Cena za jedlo ti vadí? vážne? Ja som minule bola s priateľom v obyčajnej reštike, žiaden luxus a to sme si dali rezeň, hranolky, šalát a nealko pivo a za to sme platili 45 eur. A kde je ešte predjedlo, polievka, zákusky a neviem čo ešte. Veď cena za jedlo na osobu je ok.

zuzana76
6. máj 2026

stuzkova v oktobri a tiez sme davali 500 eur, ved dnes len ked idem s muzom do restuaracie, tak jeden obed nas vyjde na 80 eur a tuto su dve jedla, pripitok, sladke, slane, sala, kameraman a xz dalsich poloziek, z vyzbieraneho im zostali peniaze aj na obcerstvenie pre maturitnu komisiu.

anonym_73e04b
6. máj 2026

Ja som mala stužkovú v roku 2008, skladali sme sa od 1.ročníka. V prepočte 100€ rocne. Bolo nás v triede 11, stužkovú sme mali v BB oproti železničnej stanici. V cene bola miestnost, DJ, fotograf, kameraman, predjedlo, pripitok, voda, hlavne jedlo, kapustnica a ovocny pohar. Kvety a darcek pre triednu a pozvanych. Ešte nam zvyšilo na dozvuky. Keďze je rok 2026, tak cena je OK. U nas len pizza, alebo denne menu stoji 10€. Ceny za catering sú OK. Všetko sme si vybavili sami. Rodičia všetko videli až na stužkovej. Ved sme mali 17-18 rokov a skoro všetci žili na intraku.

verini
Včera o 07:35
@anonym_1e0855

@anonym_autor presne aj u nás. A tým, že ma stuzkovu viac tried, tak si jedno dieťa môže vziať len 2osoby +. Dcéra si berie otca a priateľa. Ja zostávam doma😵‍💫

@anonym_1e0855 tak toto je trošku smutné......

kulinan
Včera o 08:04

u nas 450. 4 ľudia v cene. a ostalo im na chatu po stužkovej kopec vôd ktore pili v triede a este aj na tablo foto a na maturity....kvety občerstvenie a podobne. Cadca. A veľa si robili sami. výzvou a tak. ich to bavilo. stužková bola v oktobri

luccija
Včera o 08:14
@anonym_f96b7c

@anonym_autor omggg a z kade má rodič zobrať toľko peňazí ? :OOO že 700 eur na osobu ? Veď to je celá výplata na východe ...strašné dačo, neviem že či by som mala takto z ničoho nič zrazu dať svojej dcére 700 eur z čoho ....

@anonym_autor ako mohli schváliť rozpočet v prvom ročníku veď tie sumy sa menia z roka na rok prenájom, cena jedla ..my máme tento rok stužkovú skladáme sa od 2 r, ale tento rok už vyššou sumou, lebo to nebude stačiť.zatial sa ráta s rozpočtom 460 eur a 3 osoby môžu ísť, ak chce ísť niekto navyše tak sa doplatí, ale sumu neviem Stale som dúfala, že stužková nebude a namiesto tých pár hodín pôjdu niekam na výlet.
@anonym_f96b7c už, keď išla na školu vieš, že bude mať maturitu.A ešte treba oblečenie a veľa iných veci.Preto som verila, že si decká radšej vyberu výlet do zahraničia a budú mať väčší zážitok ako scénky a tance s rodičmi a vygravirovany pohár.Mohli si spraviť večeru ams učiteľmi s kolektívom a ostatné použiť na zážitok.Par rodičov bolo za tento variant, ale tradície nás prevalcovali🙂

kulinan
Včera o 08:35
@luccija

@anonym_autor ako mohli schváliť rozpočet v prvom ročníku veď tie sumy sa menia z roka na rok prenájom, cena jedla ..my máme tento rok stužkovú skladáme sa od 2 r, ale tento rok už vyššou sumou, lebo to nebude stačiť.zatial sa ráta s rozpočtom 460 eur a 3 osoby môžu ísť, ak chce ísť niekto navyše tak sa doplatí, ale sumu neviem Stale som dúfala, že stužková nebude a namiesto tých pár hodín pôjdu niekam na výlet.
@anonym_f96b7c už, keď išla na školu vieš, že bude mať maturitu.A ešte treba oblečenie a veľa iných veci.Preto som verila, že si decká radšej vyberu výlet do zahraničia a budú mať väčší zážitok ako scénky a tance s rodičmi a vygravirovany pohár.Mohli si spraviť večeru ams učiteľmi s kolektívom a ostatné použiť na zážitok.Par rodičov bolo za tento variant, ale tradície nás prevalcovali🙂

@luccija tak zase my rodičia, aj decká boli radi za takúto stužkovú....bolo to pekné a užili sme si to všetci....čo na takom výlete? do zahraničia? ved oni išli potom na chatu a užili si ešte po svojom a ešte pojdu zas po maturitách---nám táto spomienka stála za to a bol to neskutočne dobrý večer...sme sa zabavili s deckami a učiteľlmi viac ako na svadbe....ako sa hovorí....na vždy sa zachová v pamäti stužková....doslova . So synom spomíname vela krát....oni si to totiž užili tiež,nebol to trest

kkatka22
Včera o 09:03

Ja som mala stužkovu pred 15 rokmi a ano tiež po 400 EUR sme sa skladali už vtedy ale v KE

luccija
Včera o 09:03
@kulinan

@luccija tak zase my rodičia, aj decká boli radi za takúto stužkovú....bolo to pekné a užili sme si to všetci....čo na takom výlete? do zahraničia? ved oni išli potom na chatu a užili si ešte po svojom a ešte pojdu zas po maturitách---nám táto spomienka stála za to a bol to neskutočne dobrý večer...sme sa zabavili s deckami a učiteľlmi viac ako na svadbe....ako sa hovorí....na vždy sa zachová v pamäti stužková....doslova . So synom spomíname vela krát....oni si to totiž užili tiež,nebol to trest

@kulinan samozrejme koľko ľudí toľko chutí.Prisposobim sa..u nás boli rodicia tak pol na pol, ale učiteľka ide do dôchodku a tak sme sa dohodli, že to bude aj taká rozlúčka.Vylet no veľa detí je takých, že s rodičmi necestujú a bola to možnosť niekam ísť.

anonym_bd41ea
Včera o 09:11

Bežne sa skladá od prvého ročníka na stužkovú, ale niekde sa dajú peniaze naraz v 4. ročníku. To bol náš prípad. bohužiaľ stužková je veľa o kompromise, lebo naozaj sa nedá vyhovieť každému.
Syn mal v triede dve spolužiačky, kde ich mami odkladali každý mesiac nejakú sumu, aby im to nebolo naraz veľa. Nás vyšla stužková tiež v malom meste tento školský rok do 400 eur, čo mi príde v pohode suma.

zuzu2636
Včera o 10:10

@anonym_autor môjmu prvému synovi sme sa skladali každý mesiac po 15€. Mali vytvorený účet v banke, každý na svoje meno. Ale keďže prišla koruna, stužkovú nemal, peniaze sa nám vrátili. Ja som za šetrenie počas celého štúdia, je to potom menej bolestivé. Druhý syn nemal stužkovú, nechceli. Dcérka je siedmacka, jej šetríme každý mesiac na venček v deviatej triede

princezna_bosorka
Včera o 11:13

@anonym_autor cenu jedla neviem zhodnotit, no celkova cena za stuzkovu mi pride ok.

anonym_a86380
Včera o 21:01

No my sme mali stužkovu pred 6 r. Nás vyšla tiež okolo 400€. Rodičia sa nám absolútne do toho nestarali. Všetko sme si riešili ako trieda. Koláče nám zabezpečili rodičia spolužiačky ( majú firmu). Tiež sme mali v triede hlasovanie od rodičov naslo sa zopár mamičiek ktoré mali požiadavky aby sme išli na stuzkovu limuzínou a podobne krepotiny😁..tie dievčatá na stuzkovu ani nesli.. Šetrili sme na ňu od 1 ročníka. Pálka bola potom skôr všetci šaty oblek atd 🙂 ale je to len raz za život krásna spomienka. Do zahraničia môže ísť človek hocikedy ale stužková je stužková.

anonym_dce90f
Včera o 21:24

Pripinam sa tu len pre to že mi dcéra ide na strednú takže v skratke to ubehne ako voda . No mňa zaujíma prečo take prachy ? Ako keď by som rátala cca 50 na osobu jedla čo by bolo 200e za matka, otec , dcéra, ( frajer) čo tam potom stoji tolko keď počítajme 30 deti po 500e však to je 15000e . Keď rátam že cca 120 ľudí po 50e to je 6000e jedlo . To potom za čo platíte keď zvyšok je 9000e . Na co míňajú toľko teda peňazí. Ja som stužkovú nemala takže čo sa tam presne robi neviem

dadis
Včera o 23:35
@anonym_dce90f

Pripinam sa tu len pre to že mi dcéra ide na strednú takže v skratke to ubehne ako voda . No mňa zaujíma prečo take prachy ? Ako keď by som rátala cca 50 na osobu jedla čo by bolo 200e za matka, otec , dcéra, ( frajer) čo tam potom stoji tolko keď počítajme 30 deti po 500e však to je 15000e . Keď rátam že cca 120 ľudí po 50e to je 6000e jedlo . To potom za čo platíte keď zvyšok je 9000e . Na co míňajú toľko teda peňazí. Ja som stužkovú nemala takže čo sa tam presne robi neviem

@anonym_dce90f Ono sa to nazbiera - spolocne polozky ako catering aj ucitelom+ dary, kvety, stuzky, fotografa (kameramana), dj, u nas aj salu sme prenajimali, drobnosti na program, my sme mali zakusky zvlast a este som asi cosi zsbudla - nebolo v tom rozpise nic poburujuce a taka suma vysla..

anonym_dce90f
Dnes o 06:03
@dadis

@anonym_dce90f Ono sa to nazbiera - spolocne polozky ako catering aj ucitelom+ dary, kvety, stuzky, fotografa (kameramana), dj, u nas aj salu sme prenajimali, drobnosti na program, my sme mali zakusky zvlast a este som asi cosi zsbudla - nebolo v tom rozpise nic poburujuce a taka suma vysla..

@dadis mne to pride strašne veľa. Popravde keď toto bude čakať nas navrhnem že upečiem koláče ale preplatiť len materiál , aby to tak horibilne nevyšlo veľa. Popripade si myslim že by sa dalo hoc kde to uškrtiť. Teda neostane asi pri 500e na žiaka ak sa nemýlim
Za rodičov a poprípade priateľa / priateľku sa platí o určitú sumu viac či ?

dadis
Dnes o 07:05
@anonym_dce90f

@dadis mne to pride strašne veľa. Popravde keď toto bude čakať nas navrhnem že upečiem koláče ale preplatiť len materiál , aby to tak horibilne nevyšlo veľa. Popripade si myslim že by sa dalo hoc kde to uškrtiť. Teda neostane asi pri 500e na žiaka ak sa nemýlim

@anonym_dce90f Je to strasne naivne si mysliet, ze sa da na tom usetrit, tie cenu su bezne, nic extra..aj u nas chceli ziaci usetriti na zakuskoch, kazdy mal doniest, ale nrmyslim, ze by to bola extra uspota.. setrite so mesacne 20 eur a nazruinuje ta to vo 4. rocniku. U nas boli 2 osoby v cene, za dalsiu osobu sa 50eur priplacalo.

matkahelka
Dnes o 07:41
@anonym_dce90f

@anonym_dce90f otvor si google a pozri sa, kolko stoji prenajom priestorov vo vasom meste, kolko stoji dj, kameraman, fotograf, kolko stoji jedna lepsia kytica. ceny ma kazdy fixne, nikto s tebou nebude zjednavat, ked sa tym zivi rovnako, ako sa zivis ty svojou pracou. ze upecies kolace, navrhnut mozes, ci s tym bude suhlasit dalsich plus minus 50 ludi je otazne. stuzkova nie je povinnost/nutnost a ak sa ti zda pridraha, ci zbytocna, tvoje dieta sa jej nezucasti a budu ju mat taki, kt. sa pridraha nezda a chcu sa jej zucastnit. ako tu uz bolo uvedene, deti sa skladaju od 1.rocnika. 15 ci 20€ mesacne nezruinuje nikoho, kopa ludi 20€ mesacne pusti ani nevie kedy a naco

autor
Dnes o 07:49
@anonym_dce90f

@anonym_dce90f rodičia sú v cene, partnera si každý individuálne dopláca. Úprimne koláče sú položka, na ktorej veľa neušetríš, keď dokopy vyjdú 300 eur ak ich objednáš tak ušetríš pár eur na žiaka a veru neviem či sa ti bude chcieť piecť 300-400 koláčov

autor
Dnes o 07:53

Ešte dodám že v tých 500 eurách nie sú len výdavky na stužkovú ale aj na stužky, poháre, občerstvenie na maturity, kytice pre učiteľov na stužkovej, rozlúčke a odovzdávani vysvedčení, darček pre triednu + čo zvýši bude mať na dozvuky

petulda333
Dnes o 07:55
@anonym_autor

Ešte dodám že v tých 500 eurách nie sú len výdavky na stužkovú ale aj na stužky, poháre, občerstvenie na maturity, kytice pre učiteľov na stužkovej, rozlúčke a odovzdávani vysvedčení, darček pre triednu + čo zvýši bude mať na dozvuky

@anonym_autor za to vsetko sa ti to zda vela?!

dadis
Dnes o 07:55
@anonym_autor

@anonym_autor Aj grafik na oznamenia a ich tlac. Nasi pohare nemali napriklad..

anonym_3a877a
Dnes o 08:04
@anonym_dce90f

@anonym_dce90f Si profesionalna cukrarka? Ak nie, tak pri vsetkej ucte, ja ako rodic by som s takymto navrhom nesuhlasila. To nie je len tak ze napeciem nejake kolace.

anonym_dce90f
Dnes o 11:07
@matkahelka

@anonym_dce90f otvor si google a pozri sa, kolko stoji prenajom priestorov vo vasom meste, kolko stoji dj, kameraman, fotograf, kolko stoji jedna lepsia kytica. ceny ma kazdy fixne, nikto s tebou nebude zjednavat, ked sa tym zivi rovnako, ako sa zivis ty svojou pracou. ze upecies kolace, navrhnut mozes, ci s tym bude suhlasit dalsich plus minus 50 ludi je otazne. stuzkova nie je povinnost/nutnost a ak sa ti zda pridraha, ci zbytocna, tvoje dieta sa jej nezucasti a budu ju mat taki, kt. sa pridraha nezda a chcu sa jej zucastnit. ako tu uz bolo uvedene, deti sa skladaju od 1.rocnika. 15 ci 20€ mesacne nezruinuje nikoho, kopa ludi 20€ mesacne pusti ani nevie kedy a naco

@anonym_autor peciem 20 krabic veľkých kde je 140 ks . Takze zvládla by som upiecť koláče bez problémov.

@anonym_3a877a nie som profesionálna ale mam to ako privyrobenie

@matkahelka ja sa hádať o cene nejdem . Ja len píšem ze mi to pride strašne predražené.

Proste nemam problém zaplatiť stužkovú vsak ked budem chcieť určíme si na to obálku a kazdy mesiac tam pojde niečo aby to potom nebolelo

autor
Dnes o 12:12
@petulda333

@anonym_autor za to vsetko sa ti to zda vela?!

@petulda333 už som to tu písala, mne sa zdá dráhy iba catering, s rozpočtom som súhlasila

autor
Dnes o 12:12
@dadis

@anonym_autor Aj grafik na oznamenia a ich tlac. Nasi pohare nemali napriklad..

@dadis to si u nás plati každý osobitne, pretože chcú iný počet

petulda333
Dnes o 12:31
@anonym_autor

@petulda333 už som to tu písala, mne sa zdá dráhy iba catering, s rozpočtom som súhlasila

@anonym_autor mne to vela nepride. Minuly rok sme mali par oslav. A napr synovo prijimanie. Mali sme predjedlo,polievka,hlavny chod nas vysiel do 25€ na osobu....vy mate este aj svedske stoly. Ved to je dobra cena

matkahelka
Dnes o 12:38
@anonym_dce90f

@anonym_autor peciem 20 krabic veľkých kde je 140 ks . Takze zvládla by som upiecť koláče bez problémov.

@matkahelka ja sa hádať o cene nejdem . Ja len píšem ze mi to pride strašne predražené.

Proste nemam problém zaplatiť stužkovú vsak ked budem chcieť určíme si na to obálku a kazdy mesiac tam pojde niečo aby to potom nebolelo

@anonym_dce90f preto som ti pisala, ze si vygoogli vo vasom meste, co kolko stoji. predrazene ti to pride preto, ze sa v tom ocividne neorientujes. a mimochodom, na stuzkovu sa nesklada doma do obalky, ale vytvori sa ucet a kazdy mesiac od 1.roc.tam kazdy ziak/rodic prispieva dohodnutou sumou.

dadis
Dnes o 13:01
@petulda333

@anonym_autor mne to vela nepride. Minuly rok sme mali par oslav. A napr synovo prijimanie. Mali sme predjedlo,polievka,hlavny chod nas vysiel do 25€ na osobu....vy mate este aj svedske stoly. Ved to je dobra cena

@petulda333 My sme mali v tych 50 eurach - predjedlo, polievka, hlavnf jedlo, 2 flase vina na stole, dzbany s vodou a sodou na stoloch, prosecco ako pripitok, kava, neslko napoje pri bare(v cene bol ten bol urceny pocet flias, ked sa minuli, uz si mohol kupit, alebo jny alkohol bolo mozne si prikupit). Kolace kazdy doniesol co a kolko uznal za vhodne..bolo to vylozene a kazdy si mohol zobrat, na co mal chut..

dadis
Dnes o 13:11
@anonym_dce90f

@anonym_dce90f Vykasli sa piect pre celu triedu🙄. Bud napecie/donesie kazdy, alebo nech si to od teba kupia za trhovu cenu alebo to niekde objednaju. Kolko prace s tym budes mat a aj tak sa nikomu nezavdacis, lebo usetria na tom v konecnom dosledku 10eur a ty budes upachtena..radsej pred stuzkovou zajdi na uces make-up - peniaze boli aj budu, stuzkovu ma tvoje deculo len raz, tak si to patricne uzi..