Chýbajúce predmety v AIS2. Čo mám robiť?
Ahojtee, chcela by som sa poradiť ohľadom AIS/UPJŠ. Dostala som mail, v ktorom písalo:
„Predmety, ktoré máte pridané v zápisnom liste, si môžete prihlásiť na rozvrh. Správne prihlásený predmet je označený zeleným podfarbením...“
Lenže keď si pozriem AIS2, ja tam zatiaľ nemám zobrazené žiadne zapísané predmety. Kamoška ide na iný odbor, ale tá istá fakulta, a jej sa už predmety, ktoré má zapísané, normálne zobrazujú. Obidvom nám pritom prišiel úplne ten istý mail.
Neviete, či je normálne, že sa mi to ešte nezobrazilo a mám jednoducho počkať, alebo by som už mala kontaktovať fakultu/študijné?
Si si ista, ze ten email bol urceny aj prvakom? Za nasich cias pred 7r sme mali niekedy zaciarkom septembra osobne zapis a nasledne asi tyzden nato sme si robili rozvrh, dalsie roky isli bez osobneho zapisu len elektronicky. A ty ako prvacka este nemas mat ako predmety v zapisnom liste ked nie si oficialne studentkou VS ale az od 1.9.2026. A nepises fakuktu my sme to tak mali na prave. Mozno ine fakulty to tiez maju inac.
A nevieš/nemáš si predmety zapísať sama? Som iná uni, ale nám ich do AISu nikdy nenahadzovali zo štúdijného, veď čo sa týka mimo povinných, pani referentka nemôže vedieť čo si ty chceš zapísať... alebo nemáš ani možnosť zápisu do štúdijného listu, že tam sa ti nezobrazujú?
@anonym_752055 Ak som to správne pochopila, tak mala by som mať teraz zapísané len tie povinné predmety, a od 1.9. mať možnosť zapísať si zvyšok. Avšak, ani v aplikácii a ani na stránke AIS mi neukzauje nič, aj keď kamarátke to už nabehlo. Od začiatku zápisu mám samé komplikácie, čo sa týka týchto formalit, a preto neviem, či je problém na mojej strane, že som niečo prehliadla, alebo či mi univerzita naozaj zabudla nahodiť tie povinné predmety. Naozaj som sa dnes snažila prejsť si aj oficiálnu stránku školy, aj maily, aj AIS, ale nikde nič nemám.
Si si ista, ze ten email bol urceny aj prvakom? Za nasich cias pred 7r sme mali niekedy zaciarkom septembra osobne zapis a nasledne asi tyzden nato sme si robili rozvrh, dalsie roky isli bez osobneho zapisu len elektronicky. A ty ako prvacka este nemas mat ako predmety v zapisnom liste ked nie si oficialne studentkou VS ale az od 1.9.2026. A nepises fakuktu my sme to tak mali na prave. Mozno ine fakulty to tiez maju inac.
@anonym_fb2a79 Mail, ktorý som dostala, sa volá "Dôležité informácie pre študentov 1. ročníka – AIS a zápis predmetov". Vôbec neviem, ako to chodí, zápis som totiž mala už v júni, ale teraz koncom augusta je akokeby "druhé kolo" zápisu. Tipujem, že by mi tie povinné predmety mali naskočiť čím skôr, keďže už ten mail poslali, a že ich možno zapisujú len postupne po odboroch. Je to pre mňa celé chaotické, čiže som trochu stratená a neviem, čo robiť. Či sa ohľadom toho ozvať alebo dať tomu čas.
Zajdi si alebo si zavolaj na studijne, to bude najjednoduchsie.
A nevieš/nemáš si predmety zapísať sama? Som iná uni, ale nám ich do AISu nikdy nenahadzovali zo štúdijného, veď čo sa týka mimo povinných, pani referentka nemôže vedieť čo si ty chceš zapísať... alebo nemáš ani možnosť zápisu do štúdijného listu, že tam sa ti nezobrazujú?
Ja som bola iná univerzita ale my sme si všetky predmety - aj tie povinné zapisovali sami. Da sa to tam vyfiltrovať niekde, že ti ukáže Áckové, Bčkové a Cčkové predmety a z si z toho vyberieš a zapišeš.
@anonym_752055 Ak som to správne pochopila, tak mala by som mať teraz zapísané len tie povinné predmety, a od 1.9. mať možnosť zapísať si zvyšok. Avšak, ani v aplikácii a ani na stránke AIS mi neukzauje nič, aj keď kamarátke to už nabehlo. Od začiatku zápisu mám samé komplikácie, čo sa týka týchto formalit, a preto neviem, či je problém na mojej strane, že som niečo prehliadla, alebo či mi univerzita naozaj zabudla nahodiť tie povinné predmety. Naozaj som sa dnes snažila prejsť si aj oficiálnu stránku školy, aj maily, aj AIS, ale nikde nič nemám.
@eliseckaaa123 volaj na studijne