icon

Čo vám dala a čo vám vzala nemčina?

15. mar 2023

Skusenosti?

osky
•
15. mar 2023

Zijem v at
Bez nemciny by som si tu ani nevrzla.
Mam dobru pracu,najmä vdaka nemcine...
Na to by anglictina nestacila.
Co mi teda dala-ulahcila zivot,rozsirila obzor
Co mi vzala-nejaky ten cas kym som Sa ju ucila-rovnako ako kazdy iny jazyk ci kazde ine vzdelavanie...

olimuc
•
16. mar 2023

Prácu, rodinu … vzala ilúzie o tom aká je DE a AT ideálna krajina, ale ja som ešte zažila CSSR takze som mala veľké oči

zuzanaam
•
16. mar 2023

Radosť zo života počas školy a sebavedomie, že som vôbec schopná naučiť sa nejaký cudzí jazyk. Ako som ju ja nenávidela a samozrejme mi nešla. Zaklincovala to 3 mesačná brigáda v DE. To ma uistilo, že s tou mentalitou nechcem mať nič spoločné. Vždy som sa chcela učiť RU a AJ. Dnes tie jazyky ovládam tak, že sa s nimi dohovorím, ale musela som sa ich naučiť sama v dospelosti. Ale ich učenie sa ma veľmi baví. AJ mi otvoril svet, škoda, že až tak neskoro.

tenerifka
•
16. mar 2023

mne dala moznost lepsej buducnosti, kedze nasi klienti su z 90% nemecki turisti, ktori velmi ocenia kvalitnu komunikaciu v nemcine a aj to je jeden z dovodov, preco sa k nam stale vracaju, v krajine, kde im vacsinou rozumeju len uplny nutny zaklad, resp.nic.

stanulienkat
•
16. mar 2023

Co ti moze vziat znalost cudzieho jazyka??🤔🙄
A vyhody znalosti su snad tiez jasne, nie?🙄

galganka
•
16. mar 2023

Maturitu a to, že občas rozumiem deťom, keď ma "ohovárajú" 🤣

zara1357
•
16. mar 2023

Nevzala mi nič .
možno iba to, že sa mi občas pripletie do Anglickeho jazyka nejake to nemecke slovíčko, ale to je zrejme spôsobene tým, že nemčinou žijem.
Prečo takáto otázka?

maryetta
•
16. mar 2023

Noooo ja som mala nemcinu v skole. Bol to moj da sa povedat najoblubenejsi predmet. Chodila som na sutaze. Pocas strednej som bola aj v nemecku na vymennom pobyte. Na olympiade som bola 3.v okresnom kole. Proste dalo mi to nieco. Teraz sice neviem nic-chcelo by to stare knihy z ktorych sa mi ozaj super ucilo….
Nevzala mi nic. Mozno tak akurat moznost vediet anglicky. To mi je teraz luto. Ozaj mam pocit ze na kazdom kroku je anglina a je neviem nic…. Teda fakt okrem trapnych zakladov. To uz moj syn-druhak-vie viac.

vevesh
•
16. mar 2023

Existuje prislovie- kolko reci vies, tolkokrat si clovekom....takze prinos maximalny, straty....asi len pre ludi, ktori ma v nemcine ohovaraju....😝😝