icon

Isli by ste tretíkrát na prijímacie skúšky na medicínu?

22. jún 2026

Ahojte.

Isli by ste na medicinu aj po 2.neuspesnom pokuse, po 2 rokoch na platenych pripravnych kurzoch alebo by ste sa na to uz vykaslali?

Strana
z2
anonym_af7d48
22. jún 2026

Isla

domiklik
22. jún 2026

@anonym_autor ano

anonym_6dfac4
22. jún 2026

Išla. Veľa medikov sa dostalo na školu má 2-3. pokus

sisska96
22. jún 2026

Nešla. Potom bude už iba tažšie. Ak si nezvladla prijímačky, tak potom bude väčšie trápenie

anonym_4b29ae
22. jún 2026

@anonym_autor veru išla by som

anonym_9bd19f
22. jún 2026

Je to na tebe, ale skús.
Chodí rod. príslušník.
Len pozor, prijímačky sú ten menší problém. Rozsah učiva počas semestra je veľký a rýchlosť s akou sa preberá učivo je závratná.

thirstymonk
22. jún 2026

Mojej mamy sestry dcery brata koňa syn (srandujem, ten človek naozaj existuje, len je to tak zložita rodina do mňa, že to nestoji za reč) bol prijaty na medicinu až po 8. rokoch neuspešneho skušania. Vždy si totiž vybral dajaku blbu otazku, kde mal rozprávať o dajakej burine, alebo o dajakom hmyze. Na posledný krát si vybral dýchaciu sústavu. Prijali ho. Je štvrták.

anonym_d54047
22. jún 2026

@anonym_autor poznam lekara ktoreho zobrali az na 6-tykrat 😉

anonym_272217
22. jún 2026

Chod.kolko je v ambulanciach klobaskovych doktorov.Sice hovno pomozu,ale su aspon do poctu.

anonym_8249fc
22. jún 2026

@anonym_autor nie. Nemáš na to

lapersefona
22. jún 2026
@anonym_272217

Chod.kolko je v ambulanciach klobaskovych doktorov.Sice hovno pomozu,ale su aspon do poctu.

@anonym_272217 ako klobaskovych

abbey1
22. jún 2026
@thirstymonk

Mojej mamy sestry dcery brata koňa syn (srandujem, ten človek naozaj existuje, len je to tak zložita rodina do mňa, že to nestoji za reč) bol prijaty na medicinu až po 8. rokoch neuspešneho skušania. Vždy si totiž vybral dajaku blbu otazku, kde mal rozprávať o dajakej burine, alebo o dajakom hmyze. Na posledný krát si vybral dýchaciu sústavu. Prijali ho. Je štvrták.

@thirstymonk Kde robil ústne prijímacie skúšky?

mirage
22. jún 2026
@abbey1

@abbey1 aj mna to zaujima

marsmykkok
22. jún 2026

@anonym_autor Ja poznám ľudí čo urobili prijímačky na prvý krát, ale školu nezvládli... Teda ak niekomu nepomôžu ani 2 platené kurzy ročné aby urobil prijímačky úprimne si nemyslím že má na tú školu...

anonym_7fb0bb
22. jún 2026
@marsmykkok

@anonym_autor Ja poznám ľudí čo urobili prijímačky na prvý krát, ale školu nezvládli... Teda ak niekomu nepomôžu ani 2 platené kurzy ročné aby urobil prijímačky úprimne si nemyslím že má na tú školu...

@marsmykkok škoda času, prijímačky sú len ľahký odvar z toho, čo ťa tam čaká. Bude to pre teba trápenie a nič len trápenie. Všetok čas, energia a psychika v riti, lebo ostatní to budú zvládať a ty nie. Na prijímačky máš kopec a kopec času, môžeš sa do nekonečna učiť, na skúškach si limitovaný časom. Budeš ma 2- 3 týždne a padlo, buď to dáš alebo nedáš, a nasleduje ďalšie učenie na iný predmet. Iste môžeš si niečo presúvať a opakovať, ale je to len minimum. Skrátka ideš ako píla a buď to dáš, alebo ideš z kola von. V reále tá škola ani za to nestojí. Po škole ideš do praxe a tam je stres ďalší a ďalší. Veľa poznám ľudí, čo sa psychicky zničili, lebo to nedali a skončili v úzkostiach a s depresiami. Osobne by som to svojmu dieťaťu nedoporučala za daných okolností

anonym_7fb0bb
22. jún 2026
@anonym_7fb0bb

@marsmykkok škoda času, prijímačky sú len ľahký odvar z toho, čo ťa tam čaká. Bude to pre teba trápenie a nič len trápenie. Všetok čas, energia a psychika v riti, lebo ostatní to budú zvládať a ty nie. Na prijímačky máš kopec a kopec času, môžeš sa do nekonečna učiť, na skúškach si limitovaný časom. Budeš ma 2- 3 týždne a padlo, buď to dáš alebo nedáš, a nasleduje ďalšie učenie na iný predmet. Iste môžeš si niečo presúvať a opakovať, ale je to len minimum. Skrátka ideš ako píla a buď to dáš, alebo ideš z kola von. V reále tá škola ani za to nestojí. Po škole ideš do praxe a tam je stres ďalší a ďalší. Veľa poznám ľudí, čo sa psychicky zničili, lebo to nedali a skončili v úzkostiach a s depresiami. Osobne by som to svojmu dieťaťu nedoporučala za daných okolností

@anonym_7fb0bb patrilo to autorovi, ale súhlasím s vyššie uvedeným

abbey1
22. jún 2026
@mirage

@abbey1 aj mna to zaujima

@mirage Možno si to pomýlil s maturitou. Aj tie témy by tomu zodpovedali, teda maturitným otázkam. 🙂

taktotedanie
22. jún 2026

@anonym_autor znamu tento rok prijali na 3 pokus..
Predtym 2 roky doma, 2 roky sa ucila, chodila na kurzy, podarilo sa az teraz
Mimochodom poznam uz pana doktora, co sa dostal na medicinu na 5 pokus ( medzitym vystudoval ekonomiu 🤷🏻‍♀️ )

taktotedanie
22. jún 2026
@abbey1

@abbey1 cz

mirage
22. jún 2026
@taktotedanie

@abbey1 cz

@taktotedanie ale tam sa pytaju otazky typu vas nnazor na eutanaziu a nie vedomostne.

ivicatolic
22. jún 2026

@anonym_autor kurňa.... nechceš byť radšej sanitár ? 👁️

taktotedanie
22. jún 2026

Neviem co sa tam konkretne pytaju, nezaujima ma to kedze sa ma to netykalo, netyka a ani nebude
Len som narychlo odpovedala

sss777
22. jún 2026

Išla by som. Za mňa boli prijímačky ťažké, teda nie všetko, čo sa pýtali, malo súvis s ľudským telom. Tažká sa mi ešte zdala anatomia a biochémia (prvá na rozsah, druha ba pochopenie). Zvyšok bola prakticky bezproblémová jazda. Takže prijímačky boli podľa mňa tazsie ako mnohé skúšky. Ja by som to nevzdávala, medicina je úžasná!

abbey1
22. jún 2026
@taktotedanie

@abbey1 cz

@taktotedanie Ktorá univerzita?

anonym_95ec23
22. jún 2026

@anonym_autor susedina dcéra bola 3x. Prijali ju tento rok

anonym_95ec23
22. jún 2026
@anonym_7fb0bb

@anonym_7fb0bb však tak to aj vyzerá. Nabifliť sa na skúšku, bez šance zapamätať si to kvantum. Bez súvislosti a konkrétneho zamerania. Prax ďaľšia katastrofa. Kamarátke šupli štátnicový predmet chirurgiu a chirurgiu ani nemali, ani z rýchlika nevideli. 🙈Sama nadávala aj na hrozné učebne a ako profáci na nich nemali čas a nervy. Vyslovene ich to ževraj obťažovalo

anonym_9bd19f
23. jún 2026
@anonym_95ec23

@anonym_7fb0bb však tak to aj vyzerá. Nabifliť sa na skúšku, bez šance zapamätať si to kvantum. Bez súvislosti a konkrétneho zamerania. Prax ďaľšia katastrofa. Kamarátke šupli štátnicový predmet chirurgiu a chirurgiu ani nemali, ani z rýchlika nevideli. 🙈Sama nadávala aj na hrozné učebne a ako profáci na nich nemali čas a nervy. Vyslovene ich to ževraj obťažovalo

@anonym_95ec23 však rástla konkurencia

taktotedanie
23. jún 2026
@abbey1

@taktotedanie Ktorá univerzita?

@abbey1 zda sa mi ze 2 a 3 lf karlovka

taktotedanie
23. jún 2026

Najhorsie su prve dva roky, snad este treti je taky no……to este ked niekto prenasa nieco tak to maju take nahnute ( mne vyhodili zo skoly spoluziaka v 3 rocniku na opakovanej skuske) - nesiel znova vystudoval nakoniec nieco ine
A potom to uz bolo uplne v pohode dalsie rocniky

d_ivana
23. jún 2026

Nešla.
Keď ťa prijmú o rok, budeš vlastne 3 roky po maturite. Školu doštuduješ ako 27/28 ročná, potom si možno budeš chcieť urobiť špecializačné skúšky, a ani sa nenazdáš, mladosť je preč - a ty si ju celú strávila štúdiom.
Ak to ale predsa len skúsiš, pohľadaj si doučovateľa priamo z univerzity. Možno ťa potlačia, keď uvidia, že si chodila na ich doučovania.

Strana
z2