icon

Je vysoká škola po 25ke zmysluplná voľba?

Včera o 22:11

Urobili by ste si VŠ po 25ke, resp. myslíte si, že má zmysel ísť na vysokú školu v takom veku? Po maturite som išiel na VŠ, ktorá ma nebavila a v prvom ročníku som to ukončil. Odvtedy som bol zamestnaný aj nezamestnaný na striedačku, ale stále to boli iba obyčajné fyzicky náročné práce s takmer minimálnym platom. Mám ambíciu ísť vyštudovať niečo zmysluplné čo mi v živote prinesie možno väčšiu finančnú stabilitu a psychickú pohodu, ale nie som si istý či človek, ktorý dokončí VŠ po 30tke je ešte atraktívny kandidát pre zamestnávateľov spomedzi všetkých tých mladých čerstvých 20tnikov, ktorí práve dostali do rúk diplom... Štúdia sa nebojím, vždy som mal omnoho šikovnejšiu hlavu ako ruky ale bojím sa, že si namýšľam že sa môžem uplatniť v odvetví ktoré vyštudujem a v skutočnosti sa mi to nikdy nepodarí, keďže dnes je plno ľudí s titulom ktorí pracujú ako predavači v potravinách, lebo sa nevedia uplatniť s tým čo vyštudovali.

V rodine nikto vysokú školu nemá, napriek tomu na mňa vždy tlačili aby som študovať išiel. Po strednej škole som sa na to vôbec necítil a preto som to hneď aj vzdal ale odstupom času si uvedomujem, že by som to rád vyskúšal znova len neviem či ten vek nie je v dnešnej dobe prekážka. Predsa len je podľa mňa rozdiel dokončiť VŠ ako 32 ročný a ako 24 ročný.

anonym_c57896
Včera o 22:22

Ak to chceš, choď do toho, vek nie je prekážka ( jedine že by si mal rodinu ) a či sa to oplatí ... neviem. VŠ totiž nie je záruka ničoho. Ja osobne by som nešla na VŠ, ale to je len môj názor. Veľa šťastia.

anonym_7e5ec2
Dnes o 01:14

jasné choď, vyskúšaj. Nie je neskoro

mikitilik29
Dnes o 04:06

@anonym_autor ja som končila Ing v 37😃 a pokračujem na PhD momentálne

anonym_84a507
Dnes o 05:21

Dôležitejšie ako vek je to, čo vyštuduješ, pretože šikovných mladých ľudí je ozaj veľa a dobre platených miest málo. Ak budeš študovať niečo len kvôli titulu, tak skončíš aj ty ako predavač v nákupnom centre. A vek pôjde proti tebe. Áno, veľa ľudí dnes študuje vo vyššom veku, ale najmä pedagogiku, zdravotné profesie... čiže tam sa ani nedá očakávať, že si finančne polepšia. Navyše, si muž a mysli aj na osobnú budúcnosť.

stvura
Dnes o 05:50

@anonym_autor tak to ty musis zvazit ci to vies utiahnut...ak ti rodicia pomozu financne kludne denne, nejako by som neriesila, inac dialkovo aj do sedemdesiatky

anonym_a912c9
Dnes o 05:53

Kľudne chod do toho. V žiadnom veku nie je neskoro sa vzdelávať. Pre zamestnavatelov budes atraktívny aj 30rocny. Môj syn tiez nechce ist hned po maturite na VŠ, mrzí ma to, ale netlacim na neho. Chce ist do zahraničia makať, tak nech si to vyskúša. Vzdy bude mat šancu prihlásiť sa na VŠ 🙂

prasiatko30
Dnes o 06:11

25r -maseste viac ako 40r pracovneho zivota pred tebou - mozno aj 50 ak budu zvysovat vek do dochodku- si myslis, ze je to malo na to aby si vyuzil tu VS ?

krasneleto
Dnes o 06:22

@anonym_autor dovzdelat sa akoukolvek formou, VS, kurzami, certifikatmi, lepsiou kvalifikaciu pre povolanie ma zmysel vzdy a v kazdom veku... go for it

melanta
Dnes o 07:42

Končila som VŠ v 40, pretože bez VŠ nie je možné podnikať v oblasti, v ktorej podnikám. Budem mať 50 a študujem druhú VŠ, pretože si chcem rozšíriť obzory a možnosti a tým byť viac flexibilná. Avšak úprimne, študuj to, čo chceš robiť, čomu sa chceš venovať. Nie iba kvôli 3 písmenkám pred menom.

anonym_562621
Dnes o 07:57

vzdelanie je vzdy dobra volba ;)

ivicatolic
Dnes o 09:32

@anonym_autor choď do toho! máš chuť, tak rieš 👉👍