icon

Kedy bývajú známe výsledky prijímačiek na stredné školy?

Dnes o 03:23

Opýtam sa hlúposť, ale predsa. Syn ide na prijímačky na školu, ktorú si vybral prioritne a o týždeň má robiť skúšky na školu, na ktorú si vybral len aby mal vybratú školu č.2. Nechce tam ísť a je predpoklad , že na školu č.1 sa dostane. Vedia sa niekedy výsledky po testoch tak rýchlo , že ani nebudeme musieť ísť na tie druhé prijímačky ? ďakujem.

anonym_f6c5da
Dnes o 03:57

Nevedia. Výsledok budeš vedieť po 1.6.

katkaseiner
Dnes o 04:17

ono ak bude v priebeznom poradi v ramci prijimanej kapacity tak je prijaty. Dnes by tato info mala byt na vyveske, ale teda asi im padol system. Cca pol hodinu sa s tym trapim a k nicomu som sa nedostala. Ani k poctu bodov, ani k poradiu. Raz vypise ze k pristupovemu kodu nie je uzavrete poradie, otvorim vyvesku onde a ani nereaguje

evuska32
Dnes o 04:23

na eprihlaska.sk už sú zverejnené priebežné výsledky...ak mal talentovú školu ako prioritu č. 1, urobil prijímačky a umiestnil sa nad čiarou je automaticky prijatý a pozvánku na ďalšiu školu (netalentovú) by nemal dostať. Ak dostal na druhú talentovú, ísť tam nemusí.Ak sa ti nedá prihlásiť cez eprihlasku, pôjde ti to cez mail, ktorý ti príde keď to je zverejnené na výveske a zadáš len prihlasovací kód k prihláške. Mne to prišlo až teraz ráno....ale už stihol spadnúť systém. Inak zverejňovať dnes to na svojej stránke bude aj priamo škola.

autor
Dnes o 04:25

Môj nerobil talentovky.

evuska32
Dnes o 04:27
@anonym_autor

Môj nerobil talentovky.

@anonym_autor podľa mňa netalentové školy to takto rýchlo asi robiť nebudú, pretože väčšina robí prijímacie pohovory blízko po sebe myslím dátumovo....talentové školy mali na výsledky 3 týždne.

anonym_00b8bd
Dnes o 04:40

Vedeli sme sme, ale len preto, lebo nam povedali, ze na dalsi den mozeme volat do skoly a vlastne uz na dalsi den nam povedali do telefonu, ze bude prijaty. Napriek tomu na dalsie prijimacky isiel, kedze sme nemali prijatie potvrdenie oficialne

martinkatinka
Dnes o 04:41
@anonym_autor

Môj nerobil talentovky.

@anonym_autor ved prve kolo skusok bude az 4-5 maj.

autor
Dnes o 04:43
@martinkatinka

@anonym_autor ved prve kolo skusok bude az 4-5 maj.

@martinkatinka áno a o týždeň má ísť na tú školu č.2 na prijímačky.

martinkatinka
Dnes o 04:48
@anonym_autor

@martinkatinka áno a o týždeň má ísť na tú školu č.2 na prijímačky.

@anonym_autor a to su talentovky, ci co za prijimacky? Nejaka sukromna? Lebo nerozumiem. Talentovky uz predsa boli, aj monitor a teraz nebude nic, az v tom maji.

anonym_00b8bd
Dnes o 04:50
@martinkatinka

@anonym_autor a to su talentovky, ci co za prijimacky? Nejaka sukromna? Lebo nerozumiem. Talentovky uz predsa boli, aj monitor a teraz nebude nic, az v tom maji.

@martinkatinka neverim, ze nerozumies…. Pyta sa, ze ak pojde toho 4. maja na prijimacky, ci bude vediet rychlo vysledky, aby o tyzden na to nemuseli ist na druhu skolu na prijimacky.

autor
Dnes o 04:51
@anonym_00b8bd

@martinkatinka neverim, ze nerozumies…. Pyta sa, ze ak pojde toho 4. maja na prijimacky, ci bude vediet rychlo vysledky, aby o tyzden na to nemuseli ist na druhu skolu na prijimacky.

@anonym_00b8bd Áno,ďakujem, toto som sa pýtala.

eeffka
Dnes o 04:52
@katkaseiner

ono ak bude v priebeznom poradi v ramci prijimanej kapacity tak je prijaty. Dnes by tato info mala byt na vyveske, ale teda asi im padol system. Cca pol hodinu sa s tym trapim a k nicomu som sa nedostala. Ani k poctu bodov, ani k poradiu. Raz vypise ze k pristupovemu kodu nie je uzavrete poradie, otvorim vyvesku onde a ani nereaguje

@katkaseiner ja som bola na strazi uz o polnoci 🤣🤣🤣a potom som zaspala, teraz 6.19 prisli mejly, prihlasilo ma a vyzera ze je dcera prijata, tqk tqm o 8 volam ake iste to je

martinkatinka
Dnes o 04:52
@anonym_00b8bd

@anonym_00b8bd nerozumiem ake skusky bude mat, kedze oficialne viem o prvom termine 4-5 maj a druhy termin je 11-12 maj.
Tak sa dava pritorita 1 na prvy termin, priorita 2 na druhy termin. Takto nam to poradili.

Rozumela som tomu tak, ze odteraz za tyzden ide na prve skusky.

evuska32
Dnes o 04:59
@anonym_autor

@anonym_00b8bd Áno,ďakujem, toto som sa pýtala.

@anonym_autor podľa mňa, keďže tento "úžasný" spôsob prijímania na SŠ je takto urobený prvý krát, nikto ti nevie povedať, či to tak rýchlo vyhodnotia a či to zverejnia na eprihlaska.sk. Môžu ti niečo povedať do telefónu, ale neviem, či sa chceš na to spoliehať....

autor
Dnes o 04:56
@martinkatinka

@anonym_00b8bd nerozumiem ake skusky bude mat, kedze oficialne viem o prvom termine 4-5 maj a druhy termin je 11-12 maj.
Tak sa dava pritorita 1 na prvy termin, priorita 2 na druhy termin. Takto nam to poradili.

Rozumela som tomu tak, ze odteraz za tyzden ide na prve skusky.

@martinkatinka Pýtala som sa na to, či sa stáva,že sú výsledky niekedy zverejnené skôr a nemusel by ísť na prijímačky na školu, kde nechce ísť,lebo by už vedel,či ho na tú prioritnú vzali.

martinkatinka
Dnes o 05:01
@anonym_autor

@martinkatinka Pýtala som sa na to, či sa stáva,že sú výsledky niekedy zverejnené skôr a nemusel by ísť na prijímačky na školu, kde nechce ísť,lebo by už vedel,či ho na tú prioritnú vzali.

@anonym_autor zmiatol ma ten tyzden, co si spominala. Uz rozumiem.
Ale logicky, treba ist na oboje skusok, kedze vysledky budu az 1.6. A nie, nezverejnia skor.

autor
Dnes o 05:02
@evuska32

@anonym_autor podľa mňa, keďže tento "úžasný" spôsob prijímania na SŠ je takto urobený prvý krát, nikto ti nevie povedať, či to tak rýchlo vyhodnotia a či to zverejnia na eprihlaska.sk. Môžu ti niečo povedať do telefónu, ale neviem, či sa chceš na to spoliehať....

@evuska32 Ďakujem,tiež si myslím,že to tak expesne asi nehrozí.

eeffka
Dnes o 05:03
@anonym_autor

@anonym_autor urcite nebude skor, my sme mali 2 talentovky, 13.3 a 23.3 a vysledky qj to predbezne az dnes podla harmonogramu

katkaseiner
Dnes o 05:04
@eeffka

@katkaseiner ja som bola na strazi uz o polnoci 🤣🤣🤣a potom som zaspala, teraz 6.19 prisli mejly, prihlasilo ma a vyzera ze je dcera prijata, tqk tqm o 8 volam ake iste to je

@eeffka blahozelam, tiez by som rada taky vydledok, zial brutalny pretlak je medzi prihlasenymi a beru len 31, 10nasobny pretlak na oboch skolach...no uvidime

eeffka
Dnes o 05:07
@katkaseiner

@eeffka blahozelam, tiez by som rada taky vydledok, zial brutalny pretlak je medzi prihlasenymi a beru len 31, 10nasobny pretlak na oboch skolach...no uvidime

@katkaseiner drzim palce, my na 2.skole tiez 186 b z 220, a je 125 ,beru 60, nevrqvim ze ma megavysledok ale pomer pocet bodov a miesto ma zarazilo. Ale na prioritnej by to malo byt ok, joj taka som nervozna

katkaseiner
Dnes o 05:09
@eeffka

@katkaseiner drzim palce, my na 2.skole tiez 186 b z 220, a je 125 ,beru 60, nevrqvim ze ma megavysledok ale pomer pocet bodov a miesto ma zarazilo. Ale na prioritnej by to malo byt ok, joj taka som nervozna

@eeffka no ved to ze tam aj 1 bod urobi taky rozdiel ze dovi, kludne aj 40deti moze mat rovnaky pocet bodov...no som tiez na nervy

doriiis
Dnes o 06:17
@anonym_autor

@anonym_autor ... Záleží od toho, či ta prioritná škola má aj druhé kolo prijímačok. Ak má 2 kola, tak výsledky sú až po 2.kole

negymama
Dnes o 06:25

no presne, vacsina skol ma dve kola a caka sa az na druhe kolo prijmajciek, az tak sa spracuju vysledky.
Inak moj syn si dal na prioritnu skolu zamerne druhe kolo prijmaciek. Ze na prvom sa otuka, a veri ze druhe kolo bude prenho jednoduchsie.
poucil sa z brata, ktory prve prijmacky trochu pokazil zo stresu, druhe prijmacky na druhu skolu v poradi urobil lepsie a tam ho aj prijali. Na prvu skolu sa nedostal.
Nastastie, nakoniec je viac spokojny s odborom na druhej skole, do tej prioritnej skoly ho tlacil hlavne muz.

abbey1
Dnes o 06:37
@anonym_autor

@anonym_autor Škola síce môže mať testy opravené, lenže misia počkať i na druhý termín skúšok a potom zostaviť poradie. I v druhom termíne nože XY detí urobiť testy lepšie než tvoje dieťa, čiže istotu po prvom termíne nebudeš mať, sní ak by ti škola povedala výsledok jeho testu.

biba_18
Dnes o 07:35

cipana, úplne som z toho šoku, taký komplikovaný systém aby sa z toho ani divá sviňa nevyznala... 😒

bleelka
Dnes o 08:51

@anonym_autor nebudete to vedieť skôr. Teraz je to kvôli tomu automatu všetko naraz. Aj talentové iné roky do pár dní boli výsledky, teraz sa čakalo kým sa všetko naraz neoznámi podľa harmonogramu. Takže budete musieť absolvovať prijímačky na oba termíny a potom zbytočne dlho čakať (lebo automat) a výsledky budú až toho 1.6. Držím palce.

katkaseiner
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
Dnes o 11:40
@eeffka

@eeffka takze my koncime na tento rok. Zial dcera je na prvej skole 82. v poradi a na druhej 91 v poradi. V kazdej beru 31 deti, natolko uz motyka strielat nebude... nevadi, na to ze je osmacka a na obe skoly sa hlasilo cez 400 ziakov, myslim si ze sa umiestnila skvele, zial nie dost dobre aby tam aj zacala studovat. Vo Februari si tuto pereput zas rozbehneme 😎 Vedeli sme hned ze to bude tazke, ona si musela aj deviatacke ucivo prejst, cize 82. z 428 mi pride vcelku fajn. Ta druha skola neviem kolko mala uchadzacov. Verim ze sa este stavy popresuvaju, ale nemyslim si ze to bude mat na nas nejaky vplyv. Nevadi, blahozelam kazdemu komu sa podarilo dostat kam sa chcel a deviatakom drzim palce v maji. Zial moja osmacka si na to musi pockat.

abbey1
Dnes o 13:15
@katkaseiner

@eeffka takze my koncime na tento rok. Zial dcera je na prvej skole 82. v poradi a na druhej 91 v poradi. V kazdej beru 31 deti, natolko uz motyka strielat nebude... nevadi, na to ze je osmacka a na obe skoly sa hlasilo cez 400 ziakov, myslim si ze sa umiestnila skvele, zial nie dost dobre aby tam aj zacala studovat. Vo Februari si tuto pereput zas rozbehneme 😎 Vedeli sme hned ze to bude tazke, ona si musela aj deviatacke ucivo prejst, cize 82. z 428 mi pride vcelku fajn. Ta druha skola neviem kolko mala uchadzacov. Verim ze sa este stavy popresuvaju, ale nemyslim si ze to bude mat na nas nejaky vplyv. Nevadi, blahozelam kazdemu komu sa podarilo dostat kam sa chcel a deviatakom drzim palce v maji. Zial moja osmacka si na to musi pockat.

@katkaseiner Deviatacke učivo na týchto prijímačkách nemôže byť. To je pravidlo, keďže na skúšky idú i 8 ročníky. Ak by tam bolo niečo z učiva 9.rocnika, môžete podať podnst na inšpekciu a ministerstvo.

letfenixa
Dnes o 15:59
@anonym_autor

@anonym_autor aktuálny systém funguje teraz prvýkrát, takže je irelevantne, ako to bolo doposiaľ.

katkaseiner
Dnes o 20:36
@abbey1

@katkaseiner Deviatacke učivo na týchto prijímačkách nemôže byť. To je pravidlo, keďže na skúšky idú i 8 ročníky. Ak by tam bolo niečo z učiva 9.rocnika, môžete podať podnst na inšpekciu a ministerstvo.

@abbey1 neidem davat podnet ale ucivo, ktore osmaci nebrali tam proste bolo