icon

Koľko vás stojí vysokoškolák na Slovensku?

andreaen
2. jún 2026

Koľko vás stojí vysokoškolák mesačne, ktorý navštevuje vysokú školu na Slovensku a býva na internáte?

natalka13
2. jún 2026

Cena internatu doprava a jedlo.
Niekde aj knihy do skoly.
V kazdom meste inak.

eeffka
2. jún 2026

@andreaen umb bb, ubytovanie 80, strava tak 100, vlaky zadarmo, mhd asi 10, knihy online

anonym_a8f02b
2. jún 2026

250-300€/mesiac, medicina v BA, byvanie na intraku, tak 1-2x mesacne jedlo z domu. No ale vzdy zavisi od toho, ci si vsetky studijne materialy kupuje alebo aj poziciava/kupimlacnejsie z burzy a aky styl zivota vedie.. na kazdodenne kavicky to rozpocet nie je.

anonym_aee226
2. jún 2026

@andreaen doteraz v ba bývanie, strava, cestovanie, materiály všetko spolu 420€. Od ďalšieho roka nedostala intrak, takže to bude kvôli prenájmu bytu dokopy cez 500.

patriciah1
3. jún 2026

@andreaen ja som študovala v Košiciach, skončila som pred 9 rokmi a na živorila som celé štúdium s cca 250 - 300€ na mesiac (internát, knihy, strava, cestovanie) bolo to o držku...

eeffka
3. jún 2026

Pozeite toto ci nevyuzijete , mojej dcere to vyslo https://stipendia.portalvs.sk/

negymama
3. jún 2026

VS v Bratislave
internat 72 eur
vreckove 250 - z toho si plati stravu a telefon pausal
Cize mesacne cca 320 eur, niekedy ak jej chyba, si dolozi z vlastnych uspor, alebo ak ma mimoriadne naklady tak jej doplatime - napr. oprava notebooku, nová myš, ucebnice, skolska exkurzia a pod./
v septembri si kupila celorocny dopravny listok cca 140 eur.
Pociatočne naklady na vybavenie na internat boli asi 200 eur. /vlastne paplony, postelne, nejake salky, odkvapavac na riad, hyg. potreby atd. /
Nechcela vsetko vlacit z domu, i tak mala dva kufre.

demografka
3. jún 2026

moja je v BA na intraku a dostava 500e na mesiac, okolo 130e je intrak, nieco ide na vlaky kedze su vacsinou vypredane, strava a co potrebuje

anonym_f28b3c
3. jún 2026

100 Eur na stravu na mesiac??? môj zje za viac doma a to varím pravidelne

eeffka
3. jún 2026
@anonym_f28b3c

100 Eur na stravu na mesiac??? môj zje za viac doma a to varím pravidelne

@anonym_f28b3c to je individualne, ja mam dievca ( tie tolko nejedia), maju obedy za 2,70, v nedelu ide ( nesie si nieco navarene) vo stvrtok je naspat ( doma ma navarene)... tak ako pisu baby je to individualne, ona z BB ma stale listok zadarmo, z BA mavaju problem... takze treba sadnut a poratat, kavicky a kozmetiku si plati z brigad

andreaen
autor
Včera o 20:52

Moj ide z BA na internát do KE.