Kto zo školstva už teraz nevládze? Ako vydržať?
Kto zo skolstva uz teraz nevladze? Ako vydrzite do prazdnin? Co Vas motivuje?
Dakujem.
preco zo skolstva neodides? nie je nic lepsie pre nase deti ako vyhorety ucitel....
Ak uz teraz nevladzes velmi zle zvolena profesia. Ja sice nerobim v skolstve ale moja praca ma naplna a ak po 3 tyzdnoch by som mala tale pocuty urobila by som vsetko preto aby som si nasla pre mna vhodnejsiu pracu. Nic nie je cennejsie ako zdravie vratane psychickeho. Navyse takto vyhorena aky si priklad pre buduce generacie? Chudak deti, je to velmi poznatelne, ci pedagog vykonava pracu lebo ho naplna alebo je vyhorety a caka kedy skonci tyzden a boli prazdniny lebo nevladze.
Chyba je že rodičia nepovažujú učiteľa za spolupracovníka, ale za nepriateľa s ktorým treba bojovať.
Vytratila sa úcta a rešpekt a tomu učia aj svoje deti.
Viď nezvládnuteľný študenti maďarského gymnázia v Šahách a rodičia ich ešte obhajujú.
Je september …..ak uz teraz si hotová tak si seriózne hladaj inú prácu
Chyba je že rodičia nepovažujú učiteľa za spolupracovníka, ale za nepriateľa s ktorým treba bojovať.
Viď nezvládnuteľný študenti maďarského gymnázia v Šahách a rodičia ich ešte obhajujú.
@anonym_90df8e a ty si pri tom bola, že "vieš", ako to tam bolo? Podľa teba je primeraný trest pre neplnoleté deti, nechať ich na pospas v zahraničí? Mne skôr napadá otázka, ak mali rušiť nočný kľud, prečo to hneď niekto z dozoru neriešil vtedy??? A ako rodič by som tiež nielen že obhajovala deti ale aj riešila, ako môže niekto deti len tak nechať niekde. To, že nevhodné správanie detí by si mal každý rodič riešiť s deťmi, je vec druhá. Ale toto ako príklad je úplne nevhodné.
Pre všetkých, ktorí jej radia odísť. Áno, že je riešenie pre ňu. Ale je to riešenie aj pre vaše dieťa? Zažili ste situáciu, že predmet reálne nemal kto učiť? Za sa to iba plátalo zastupovaním? Alebo že hodiny reálne odpadli, lebo ani zastúpiť nemal kto?
A áno, aj kôli arogancii rodičov je situácia v školstve zlá
@anonym_autor odíd, kľudne sa zamestnaj v korporáte od 7.00 do 17.00, žiadne prázdniny...
@anonym_90df8e a ty si pri tom bola, že "vieš", ako to tam bolo? Podľa teba je primeraný trest pre neplnoleté deti, nechať ich na pospas v zahraničí? Mne skôr napadá otázka, ak mali rušiť nočný kľud, prečo to hneď niekto z dozoru neriešil vtedy??? A ako rodič by som tiež nielen že obhajovala deti ale aj riešila, ako môže niekto deti len tak nechať niekde. To, že nevhodné správanie detí by si mal každý rodič riešiť s deťmi, je vec druhá. Ale toto ako príklad je úplne nevhodné.
@anonym_7751e9 deti? Však niektorí v skupine boli už dospeli
Chlastat fajčiť ziapať to áno. No chudacikovia a potom plackat do kamery
Ja tej zene tlieskam 👏👏👏👏👏 a keby moje decko robilo hentaky bordel tak by ho doma čakali iné manévre
@anonym_90df8e Mali by niečo takéto zaviesť aj do škôl a žiakov, ktorí sa nevedia správať a narušujú vyučovanie, by mali zo školy jednoducho vyhodiť, aj zo ZŠ. A nech si riešia rodičia, co s nimi ďalej. Mohli by ostať bez vzdelania aj navždy.
Uľavilo by sa nielen učiteľom, ale aj normálnym, slušným deťom a študentom.
My mame za sebou prve rodicovske a poviem ti. Je to horsie ako sme cakali. Sucastna politicka situlacia ci nekultura sa prenasa napriec davom az mne do tried. Hroza.
@anonym_90d8cd ucitelka, a napise sucastna? nestazuj sa, a radsej sa douc slovencinu
Pre všetkých, ktorí jej radia odísť. Áno, že je riešenie pre ňu. Ale je to riešenie aj pre vaše dieťa? Zažili ste situáciu, že predmet reálne nemal kto učiť? Za sa to iba plátalo zastupovaním? Alebo že hodiny reálne odpadli, lebo ani zastúpiť nemal kto?
A áno, aj kôli arogancii rodičov je situácia v školstve zlá
@anonym_29a343 aj ty si učiteľka? kôli??? hanba, keď takto nevzdelané osoby učia, čo ani základ zo ZŠ neovládajú
preco zo skolstva neodides? nie je nic lepsie pre nase deti ako vyhorety ucitel....
@hederamonstera lepšie je ziadny uciteľ?
Nedávno som bola na oslave, kde sa stretli (okrem iných hostí) aj 3 učiteľky. Ja mám celkom inú profesiu. Mali fakt divný rozhovor. Doslova ohovárali deti aj rodičov. Jedna (učí v škôlke) sa chválila, že dieťa nemá problém strčiť pod stôl a nechať ho tam, keď nechce spolupracovať. Že ono aj tak po 3 hodinách strčené pod stolom vylezie a ide sa zapojiť k ostatným deťom. Druhá nemala problém priznať, že sem tam capne dieťaťu v škôlke po zadku. A robí to roky. Tretia spomínala, že keď má deti plné zuby, otvorí do korán okno, nech prechladnú a na druhý deň ich príde o pár menej. Doslova mi bolo zle z týchto zákerných žien. Potom tá prvá hovorí, že ona kým si ráno nedá svoju kávičku a raňajky, nech decká lezú aj po parapete, jej jej to jedno. Ona sedí a naraňajkuje sa. Až potom sa ide venovať triede škôlkárov. Na oslave som bola ako hosť, počúvala som tieto rozhovory. Po dvoch hodinách sme sa rozlúčili, že už musíme ísť. Prosím, ženy - učiteľky - choďte preč zo školstva, keď ste vyhoreté. A nie, že neviete nič iné robiť. Vám sa ani nechce nič iné robiť. Všetky tri tie učiteľky boli pôvodom v inej profesii (jedna predavačka), ale urobili si diaľkovo pedagogické štúdium na nejakej SŠ a už sú učiteľky.
Nedávno som bola na oslave, kde sa stretli (okrem iných hostí) aj 3 učiteľky. Ja mám celkom inú profesiu. Mali fakt divný rozhovor. Doslova ohovárali deti aj rodičov. Jedna (učí v škôlke) sa chválila, že dieťa nemá problém strčiť pod stôl a nechať ho tam, keď nechce spolupracovať. Že ono aj tak po 3 hodinách strčené pod stolom vylezie a ide sa zapojiť k ostatným deťom. Druhá nemala problém priznať, že sem tam capne dieťaťu v škôlke po zadku. A robí to roky. Tretia spomínala, že keď má deti plné zuby, otvorí do korán okno, nech prechladnú a na druhý deň ich príde o pár menej. Doslova mi bolo zle z týchto zákerných žien. Potom tá prvá hovorí, že ona kým si ráno nedá svoju kávičku a raňajky, nech decká lezú aj po parapete, jej jej to jedno. Ona sedí a naraňajkuje sa. Až potom sa ide venovať triede škôlkárov. Na oslave som bola ako hosť, počúvala som tieto rozhovory. Po dvoch hodinách sme sa rozlúčili, že už musíme ísť. Prosím, ženy - učiteľky - choďte preč zo školstva, keď ste vyhoreté. A nie, že neviete nič iné robiť. Vám sa ani nechce nič iné robiť. Všetky tri tie učiteľky boli pôvodom v inej profesii (jedna predavačka), ale urobili si diaľkovo pedagogické štúdium na nejakej SŠ a už sú učiteľky.
@anonym_79e196 nahláste to, prosím vás.
@anonym_79e196 ja som videla na vlastne oci, ako ucitelka v sukromnej skolke, potom co deti skoncili fyzicku aktivitu a boli rozhorucene, otvorila rovno na ne okno (vonku 5 stupnov). Ale doteraz neviem, ci tiez sa chcela par deti zbavit, alebo bola len taka sprosta.
@anonym_79e196 prosím tá, nahlas to. Bit dieťa? Však nech skúsi vsonut dospelému a uvidi
@anonym_90df8e Mali by niečo takéto zaviesť aj do škôl a žiakov, ktorí sa nevedia správať a narušujú vyučovanie, by mali zo školy jednoducho vyhodiť, aj zo ZŠ. A nech si riešia rodičia, co s nimi ďalej. Mohli by ostať bez vzdelania aj navždy.
Uľavilo by sa nielen učiteľom, ale aj normálnym, slušným deťom a študentom.
@anonym_04f799 až na to, že väčšina tých najväčších vyvrheľov vo veku ZŠ sú deti s fakt blbým osudom doma. A ešte blbšie je, že záchranná sieť v podobe školského a sociálneho systému nefunguje.
@anonym_autor nič v zlom, ale prečo ste išli učiť, keď nezvládate už po 3t školu,deti?máte nejaké psychické problémy?či prečo?
Lebo snáď vieme pri výbere práce, čo nás čaká.
Deti sú stále náročnejšie a najmä ich rodičia.
Ale fakt v školstve nepotrebujeme psychicky labilnych ľudí.
Prejdite do iného zamestnania, sebe ulavite, deťom pomôžete a školstvu zle meno neurobíte.
V školstve, tak ako v iných, náročných profesiách, by mali zaviesť psychotesty.
Súhlasím s mamičkami vyššie a vidím to na svojich kolegyniach niektorych, začíname mať učiteľov s vážnymi psychickými problémami.
@anonym_eb676f ano
@hederamonstera deti môže učiť aj upratovačka 🙂
@anonym_autor odíd, kľudne sa zamestnaj v korporáte od 7.00 do 17.00, žiadne prázdniny...
@magdalienka11 ty musíš aj dobre zarobiť, keď makáš v tej kancelárii 10 hodín denne...
@anonym_7751e9 neslo o ucitelku, ale organizatorku vyletu, ucitel zostal s detmi
@anonym_7751e9 boli upozornení, nezmenili svoje správanie ale sa z toho rehotali, musia znášať následky svojho správania
neostali napospas, ostal s nimi ich učiteľ
organizátorka zájazdu to mala inak riešiť, mohla radšej za rušenie nočného kľudu zavolať políciu a nechať nech to vyrieši polícia
@anonym_autor Musis si najst psychohygienu po praci. Naucit sa nepripustat si veci. Mozno mat aj psychoterapeuta a vyrozpravat sa. Dolezite je mat balans medzi pracou a zabavou. Mas nejaky konicek? Vydrz zachvilu budu Vianoce a oddychnes si.
@anonym_04f799 Ty si urcite autorka tych tem, ktore hodnotia specialne skoly ako zbytocne a deti s hendikepom by si poslala do plynu. Otrasne. Zelam Tebe aj Tvojim detom vsetko len to dobre do zivota, lebo inak nechcem vediet, ako by si sa zachovala.
@anonym_7751e9 neslo o ucitelku, ale organizatorku vyletu, ucitel zostal s detmi
@zuzana76 však ok, to viem. Ale to je jedno, kto tie deti tam nechal, nechal ich tam. Ide o to, že prispievatelka sem dala dosť nevhodný príklad.

My mame za sebou prve rodicovske a poviem ti. Je to horsie ako sme cakali. Sucastna politicka situlacia ci nekultura sa prenasa napriec davom az mne do tried. Hroza.