icon

Majú testy profesijnej orientácie v CPP zmysel?

Dnes o 15:42

Ahojte, dávali ste deťom robiť testy profesijnej orientácie v CPP? Prisla nám prihláška na budúci rok. Aké sú tam testy? Nasmerovali ti vaše dieťa alebo je to viacmenej len nejaká formalita? Čo keď vyjde dieťaťu niečo a má záujem o úplne iné smerovanie? Ako sa na to potom dívajú učitelia, keď si dá prihlášku aj tak inde?

anonym_3c05d5
Dnes o 15:44

Je to orientacna pomocka, prihlasku mozes dat kam chces, ucitelia to vobec neriesia

autor
Dnes o 15:48
@anonym_3c05d5

Je to orientacna pomocka, prihlasku mozes dat kam chces, ucitelia to vobec neriesia

@anonym_3c05d5 naozaj? Lebo majú takú múdru výchovnú poradkyňu, že už tento rok v osmičke im prišli nejaké testy robiť a čo dcére vyšlo, tak učiteľka hneď zhodnotila, že na to určite nemá... Tak preto už neviem, ako budú reagovať...

anonym_4e90bd
Dnes o 15:57

Nám to prišlo zalepené. Niečo to do seba má, v niečom má pravdu, len dcéra išla niekde inde resp. kde ju vzali.
Čo troška aj ľutujem že nešla na technniku - z fyziky bola vždy dobrá.

autor
Dnes o 16:03
@anonym_4e90bd

Nám to prišlo zalepené. Niečo to do seba má, v niečom má pravdu, len dcéra išla niekde inde resp. kde ju vzali.

@anonym_4e90bd no tu píšu, že výsledky sú podané žiakovi osobné a rodič len ak má záujem, môže požiadať o osobný rozhovor

autor
Dnes o 16:04
@anonym_4e90bd

@anonym_4e90bd tak moja zas až taká dobrá v učení nie je, mala 1-2-3, nechce sa jej teraz učiť, na pol roka dve trojky... Teraz to vyzerá horsie

euka210
Dnes o 16:04

@anonym_autor myslim, ze dieta aj rodic vedia, v com je dobre, co mu ide a co nie, co by ho napr.bavilo a co by malo vyuzitie.
Nas 8ak je technicky typ, zvladol by aj gymko, ale chce ist na elektrotechnicku, tak pojde o rok.

autor
Dnes o 16:06
@euka210

@anonym_autor myslim, ze dieta aj rodic vedia, v com je dobre, co mu ide a co nie, co by ho napr.bavilo a co by malo vyuzitie.
Nas 8ak je technicky typ, zvladol by aj gymko, ale chce ist na elektrotechnicku, tak pojde o rok.

@euka210 veď práve, že viem, preto mi to príde trochu zbytočne alebo zas aj demotivujúce, ak by učiteľ mal pripomienky, že na to nemá... A čo robili tento rok, tsk vyšli také veci ako včelár, pilot a podobne,tak to mi prišlo čudné také výsledky

anonym_61fa0a
Dnes o 16:29
@anonym_autor

@anonym_3c05d5 naozaj? Lebo majú takú múdru výchovnú poradkyňu, že už tento rok v osmičke im prišli nejaké testy robiť a čo dcére vyšlo, tak učiteľka hneď zhodnotila, že na to určite nemá... Tak preto už neviem, ako budú reagovať...

@anonym_autor ked toto pocujem, vzdy si spomeniem co povedala takato poradkyna mojej spoluziacke, ked chcela ist na konzervatorium. Ze co si o sebe mysli..ze nato vobec nema...moju spoluziacku a jej rodicov toto "usmernenie" nezaujimalo a dostala sa na konzervatorium. Dmes je z nej velmi dobra a znama spevacka. Co sme ovsem videli vsetci, ze z nej nieco bude..okrem poradkyne a ucitelov. Verte vo svoju intuiciu👍💗

autor
Dnes o 16:31
@anonym_61fa0a

@anonym_autor ked toto pocujem, vzdy si spomeniem co povedala takato poradkyna mojej spoluziacke, ked chcela ist na konzervatorium. Ze co si o sebe mysli..ze nato vobec nema...moju spoluziacku a jej rodicov toto "usmernenie" nezaujimalo a dostala sa na konzervatorium. Dmes je z nej velmi dobra a znama spevacka. Co sme ovsem videli vsetci, ze z nej nieco bude..okrem poradkyne a ucitelov. Verte vo svoju intuiciu👍💗

@anonym_61fa0a no prečo si radšej nezahryznu do jazyka? Dcéru to dosť zamrzelo...

anonym_61fa0a
Dnes o 16:33
@anonym_autor

@anonym_61fa0a no prečo si radšej nezahryznu do jazyka? Dcéru to dosť zamrzelo...

@anonym_autor to neviem preco si nezahryznu..neviem..v tomto priklade co vravim islo aj o zazemie..rasu..mozno boli dopredu zaujati..aj ju to sam9zrejme zamrzelo, ale ona vzdy vedela, ze toto robit bude a aj tak je..

anonym_584315
Dnes o 17:09

@anonym_autor asi zalezi na cpp, ktore to robi. Zazila som si to pri dvoch detoch a z mojho pohladu ako rodica to bolo prinosne. Cielom nebolo urcit presne povolania ale len oblasti, v com je dobry, co ho zaujima a v com naopak nie je az tak dobry, nasmerovat ho pri vybere skoly. Ano, nieco mali v osmicke, nieco v deviatke, na konci sme mali moznost stretnutia s psychologickou z centra aj spolu s dietatom.
Pamatam si ze vo vyhodnoteni bola praca s ludmi / v kolektive /samostatne, praca s materialom, pomahajuce profesie, vseobecne predpoklady pre dalsie studium. Pytala sa ho na zaluby, jeho predstavy o buducom pracovnom zivote.
Ak dieta vaha, myslim si ze to moze byt velmi dobra pomoc.

biba_18
Dnes o 17:53

poviem tak - je to dobré pre decká čo vlastne nevedia čo by … majú možno nejaké
predstavy a túžby, ale nevedia si vybrať…
a potom také decká ako bol môj syn - ten aj vedel, tie testy mu to aj potvrdili že by mu to išlo - aj mu to išlo - a v treťom semestri na vš zistil že ho to už nebaví 🤷‍♀️ a ľutuje že nešiel na inú strednú - ale to je taká povaha …

autor
Dnes o 19:07
@biba_18

poviem tak - je to dobré pre decká čo vlastne nevedia čo by … majú možno nejaké
predstavy a túžby, ale nevedia si vybrať…
a potom také decká ako bol môj syn - ten aj vedel, tie testy mu to aj potvrdili že by mu to išlo - aj mu to išlo - a v treťom semestri na vš zistil že ho to už nebaví 🤷‍♀️ a ľutuje že nešiel na inú strednú - ale to je taká povaha …

@anonym_61fa0a
@anonym_584315
@biba_18 ďakujem. Neviete či sa na to prihlásila celá trieda? Mne by ti nevadilo, len som čakala, že príde domov papier a nie že ako teraz v osmičke, hodnotia to tam pred celou triedou a ešte k tomu učiteľka trápne poznámky, že to isto dieťa nezvládne. Tiež myslím, že vieme zhodnotiť dcéru. Nemá nejaku predstavu presnú, čo aj chápem, myslím že až po strednej sa bude vedieť sama nasmerovať.

biba_18
Dnes o 19:12

@anonym_autor u nás to nečítali pred celou triedou 😏
každé dieťa bolo osobitne u výchovnej poradkyne kde bola aj psychologička z cpp

anonym_4e90bd
Dnes o 19:21
@anonym_autor

@anonym_4e90bd no tu píšu, že výsledky sú podané žiakovi osobné a rodič len ak má záujem, môže požiadať o osobný rozhovor

@anonym_autor ale však dieťa ich donesie domov.Dcéra tak doniesla, boli zalepené, len samozrejme deti si v triede porovnávali. Tam bolo aj aký je typ ...

autor
Dnes o 20:02
@anonym_4e90bd

@anonym_autor ale však dieťa ich donesie domov.Dcéra tak doniesla, boli zalepené, len samozrejme deti si v triede porovnávali. Tam bolo aj aký je typ ...

@anonym_4e90bd píše sa v žiadosti, že výsledky budú riešiť individuálne s deťmi a ak má rodič záujem tak si má potom dohodnúť osobný pohovor

autor
Dnes o 20:02
@anonym_4e90bd

@anonym_4e90bd preto ma to prekvapilo, že dobrá blbost