icon

Moja dcéra sa rúti do záhuby a nedá si poradiť

kubo3111
1. dec 2014

ahojte moja dcéra nemá ešte ani 19 r.a zadlžená je hrozne kôli chlanovi čo ju využíva ako bieleho koňa .Je len otázkou času kedy nabehnú exekútori :( ide o to že chceme predať byt a kúpiť dom v byte má trvalý pobyt ,ale teraz neviem či ju mám zahlásiť aj na dom .Kámoška radí že na MU kôli exe.a hlavne ,aby ten jej nemal velké oči čo jeho ovečka získa jedného dňa ,čo radíte Vy ????Strašne ju ľúbim ,mám len ju ale ona je fakt zaslepená :Raz jej to dôjde ale čo dovtedy ?

Strana
z3
libka1
1. dec 2014

nechapem naco vsetky co neverite ze tema je skutocna sem stale prispievate 😕 ked je tema fake chodte do nejakej realnej a nestracajte tu cas... uz ste s tym otravne ako si tu pritakavate 🙄 sa chovate ako sliepky niektore 😅

simca06022011
1. dec 2014

ja neviem, ale prist a odviest dospele dievca.. diktovast co ma robit... preplieska frajera.. to je take riesenie, co vyvola iba opacny efekt a nebude nic vyriesene. Vztahy navzdy znicene. JE dospela, tak nech je aj zodpovedna... a uvidite 🙂 kolko im to vydrzi... aj ked to podla mna nie je celkom tak ako to je prezentovane. Skor si myslim,ze aj ona si nieco z tych penazi uzije a ostatne veci - exekutori a i. su aj z takeho flakacskeho zivotneho stylu oboch.. lebo ked jej pride tolko penazi ze ma 3000EUR kontokorent, tak urcite moze v case ked pridu peniaze nieco uhradit.. a NEPREFLAKAT. ale je to iba nevedomost a presne taky bohemsky zivot.. ze vsetko si mozem dovolit, no a co ked do dlhu a pod... A na vonok sa to tvari ze vsetky peniaze on prehajdaka,. nemaju z coho zit pomaly... nemaju co jest... verte neverte mohol by byt akykolvek milenec a fesak bez penazi by s nim nebola ani pol minuty ;)

adriana2301
1. dec 2014

@nasta55 presne moja rec...nech ju zoberies kdekolvek ak je naozaj zaslepena a pojde za nim vsade je asi jedno kam ju nasilim odvlecies,pojde za nim a tebe utecie a este ta aj znenavidi..je dospela?preco sa jej starat do zivota,nic s tym neurobis a myslim ze ziaden sud ti len kvoli tomu ze ona je zamilovana nezbavi tvoju dceru svojpravnosti ako tu niekto pise...je to tvoja dcera a chapem ze mas strach,bolest...aj ked si jej zivot dala,nepatri ti..je jej a ona si ho zije ako chce...cim viac budes na nu tlacit tym to moze dopadnut horsie a este nahodou ujde ona s nim niekam a ty ju uz nemusis nikdy vidiet...

bonaqa2013
1. dec 2014

Zase ďalší čo sa nudí a vymýšľa príbehy....

katkakovac
1. dec 2014

@kubo3111 napíšem pohľad z druhej strany. Aj keď som nemala takého priateľa, v 19 som sa dala nahovoriť na podnikanie. Od začiatku sa mi nedarilo ale ostatní "kolegovia" ma stále nahovárali, že to pôjde a nakoniec budem super bohatá. Môj "šéf" mi dal radu, že si mám zobrať pôžičku na rozbeh, nech ma niečo tlačí a núti pracovať. Ja som si v priebehu roka zobrala rovno tri. Samozrejme v podnikaní sa mi nedarilo a po 3 rokoch ma už za neplatenie pôžičiek , telefónov a podobne naháňali exekútori, súd a dokonca aj policajti zo súdnou obsielkou. Ja som bola z toho psychicky úplne hotová, depresie, tlaky zo strany rodičov, zo strany priateľa, dokonca som pomýšľala, či má život zmysel. Robila som zo strachu strašné kraviny, z ktorými som sa potom musela vyrovnať. V tedy naši urobili strašnú chybu, že ma nenechali padnúť na hubu. Potajomky mi dávali peniaze a nakoniec za mňa niečo bez môjho vedomia vyplatili. Ja som sa z toho nakoniec dostala, našla som si prácu, kde som síce makala od rána do večera, ale dlhov som sa nakoniec zbavila. Ale to, že ma naši stále kryli, mi viac uškodilo ako pomohlo. Najlepšie sa k tomu postavil môj priateľ. Povedal, že keď mi nie je rady, tak mi nie je pomoci. On ma nechal padnúť a nakoniec mi pomohol sa z toho dostať. Ale musela som mu dokázať, že už takú chybu nespravím. Vlastne to bola najdrahšia škola života a tú najcennejšiu lekciu som dostala práve od neho. Niekedy najviac pomôžeš tým, že nepomôžeš. Odhlás dcére trvalý pobyt, povedz jej že ju ľúbiš a keď bude ozaj chcieť, budeš tam pre ňu. Zo všetkého sa dá vyhrabať, aj z dlhov, len musí ona sama chcieť. Držím palce, nech to dobre dopadne.

janka279
1. dec 2014

@nyusika vidiet, ze si podobnu situaciu nezazila. Kedze s niecim podobnym v rodine bojujeme roky, tak viem, ze to kludne pravda moze byt. A moze to trvat este par rokov. A aj bude. Vsetko zalezi od toho, kedy sa baba spamata.

@kubo3111 dcera ta sklame podla mna este mnohokrat. Ale stale to bude tvoja dcera, tvoje dieta, takze ti na nej bude vzdy zalezat a budes jej aj pomahat. Problemy dcery sa nedaju hodit za hlavu.

tykat
1. dec 2014

@simca06022011... ale siahne a budu musiet dokazovat ze telka, notebook, pracka...nie su majetkom ich dcery ktora tam na trvaly pobyt...zakonny postup je jedna vec a drzost a arogancia exekutora druha vec. Exekutor sa chyti kazdej adresy ktora by mohla nieco dat. Ak nechcu mat neprijemnosti tak radim trvaly pobyt dcere do domu nedat.

stastenka42
1. dec 2014

@mamulienka30 trvaly pobyt nic neznamena, a zodpovedny je rodic do 18 rokov. ..to si pleties vyzivovaciu povinnost pocas studia, ta je max do 25rokov a to je uplne nieco ine. ...

mamulienka30
2. dec 2014

@stastenka42 - ale ona este chodi do skoly. Takze vyzivovaciu povinnost na nu stale maju. Nehovorim, ze musia splacat jej dlhy. Ale uplne vonku s celej situacie este nie su.

kubo3111
autor
2. dec 2014

@katkakovac Ďakujem za radu ,asi sa ale musí na svojich chybách naučiť .Vlastne všetci tu majú v niečom pravdu :(

stastenka42
2. dec 2014

@mamulienka30 ked chodi do skoly tak ako moze robit bieleho kona?? Ako jej nebankovky mozu dat peniaze ked nevykazuje prijem? Nezda sa ti to divne? Asi to nakoniec naozaj bude vymyslena tema ako tu spominala niektora 🙂

simca06022011
2. dec 2014

@tykat moja, riesila som to kvoli sestre, exekutor ani policia nam do domu ani nevkrocila.. povedali sme jednoducho ze ona tam nebyva ma tam len trvaly pobyt a teda tam nemaju co robit. Hotovo... ani sa len nik nesnazil dostat do domu.

@stastenka42 kedze je dospela, moze byt aj biely kon.. casto maju biele kone uplne inu napln prace ako pracu v danej firme a ako vies ze nevykazuje prijem? Osobne sa nam na danovu kontrolu milionovej firmy prisiel ukazat chlapec - konatel v teplakoch s modrymi vlasmi, co ani netusil co robi... A casto daju uver aj cloveku co vobec nepracuje, resp nezaraba

@mamulienka30 vyzivovaciu povinnost maju ak je to odklepnute sudom, teda musela by sa sudit o vyzivne a preukazovat prijmy a ine veci. Trvaly pobyt s tym nic nema ako ti pise stastenka42. Staci ze je konatelka firmy/pracuje a ma po vyzivnom... lebo pracuje. Pripadne by sa to vyzivne dalo vysudit ovela nizsie. Ale tu mamina nema taky problem, platit dcere 50EUR mesacne ale to ze nechce platit dlhy, co nemusi.

klincek
2. dec 2014

@kubo3111 necitala som ine prispevky, mozno sa budem opakovat, ale je to takto:
trvaly pobyt nema nic spolocne s vlastnictvom nehnutelnosti. cize mozes kludne dceru prihlasit na TP do vasho noveho domu. alebo aj nemusis..
vlastnikom domu budes ty a manzel, predpokladam, takze asi bude v BSM. dcera, ak je vasa jedina, teoreticky dom zdedi..to ale tiez nie je pravidlo. ak bude trvalo viest neusporiadany zivot, je to zakonny dovod na jej vydedenie - mozete s manzelom spisat zavet, a v nom ju vydedit. mozno by ju to troska postrasilo, a hlavne by to mohlo odohnat toho smrada, co ju vyuziva..ked sa dievca spamata, zavet zmenite.

tykat
2. dec 2014

@simca06022011 neviem komu a co dlhuje tvoja sestra ale tes sa ze si narazila na slusneho exekutora...takych je fakt minimum

bubbles
4. dec 2014

aj ja som toho nazoru, ze baba musi padnut na hubku, aby sa uvedomila - zodpovednost, dosledky.. neulahcujte jej to.. poznala som chlapika, narobil strasne dlhy, rodicia mu pomahali - ked oddrbal byt, kupili mu a opravili dom.. komplet zariadili, znova.. on znova robil dlhy, aj s manzelkou.. jeho matku potom z toho kleplo, peniaze prestali chodit kedy si zapytal, tak sa obesil.. naslo ho jedno z mnohych deti, ktore narobil a mimo manzelstva.. jeho otec doteraz plati pozicky, ktore aj on pre neho bral.. a to uz je na dochodku, stahuju mu exekutori.. necakajte na horsie, treba pristup prehodnotit.. s mladou si vysvetlit nejake veci, ak si bude trvat na svojom, tak ale vo svojom.. skrati sa ten cas, kedy jej to dojde..

kubo3111
autor
4. dec 2014

@bubbles asi máš pravdu :( ale ona už vela krát padla na hubu dobytá v nemocnici , skúšali aj žiť spolu ale iba automaty hádky, dobytá ma prosila aby som jej dovolila vrátiť sa domov ,ale načo to všetko keď ona po chvíli zabudne na to a stále dáva druhú šancu jemu a ja jej -Poraď ako ju mám nechať padnúť -kým nebude žobrať na ulici alebo???? Alebo kým ju nenakazí nejakým AIDS ako mám odhadnúť že už naozaj je to naposledy.???

loknicka
4. dec 2014

@kubo3111 staci napisat cestne prehlasenie ze tam ma trvaly pobyt ale nevlastni ziadny majetok a dat to overit.

kubo3111
autor
4. dec 2014

@simca06022011ano chodia na obedíky večere a tak .A čo mi hovorila raz keď akože s ním 100.skončila že on chce peniaze vždy otočiť a vyhrať ale ani raz nevyhral a keď náhodou áno vždy ich hodil hneď do iného automatu .A ona pri ňom sedí ako trubka celé hodiny :( Ale kto jej za to môže ona sama

mnamko
17. apr 2016

@kubo3111 problem bol pisany dva roky dozadu napise nam autorka ako to dopadlo?

Strana
z3