Musí moja dcéra ísť na druhé prijímačky?
Dnes šla dcéra na prijímačky na SŠ. Tam riaditeľka povedala, že výsledky budú známe až 1.6. To by teda znamenalo, že dcéra musí ísť na prijímačky aj na druhú školu? Nikde som totižto takúto informáciu nezachytila a aj dcéra bola prekvapená (a aj viacerí tam). A neviem to nikde ani dohľadať.
@anonym_autor hmm... tak neviem, a ako ty chapes vyraz "priorita neurcuje termin prijimacich skusok"?
ja tomu rozumiem tak, ze aj ti co maju prioritu 1, tak stale mozu ist na prijimacky v "druhom" termine... az potom sa to zrata... (cerpam z doleuvedenej stranky)...
Dôležité:
Priorita neurčuje termín prijímacích skúšok.
Termíny si žiak vyberá samostatne v prihláške:
@anonym_e060a2 písala som, že ziaci, ktorí mali prioritu danú skolu (kde bola dcéra), malli prijímacky dnes. A tí, co ju majú ako druhú voľbu, tak majú prijímacky o týžden na danej skole.
Dcéra má tiež druhé prijímačky na svojej druhej volbe o týždeň. Čiže aj tak mi tvoj koment ničím nepomohol, lebo neviem co tým chceš povedať, je mimo tému.
Kto rozumný by si vybral prioritnú školu v druhom termíne???
@anonym_e060a2 písala som, že ziaci, ktorí mali prioritu danú skolu (kde bola dcéra), malli prijímacky dnes. A tí, co ju majú ako druhú voľbu, tak majú prijímacky o týžden na danej skole.
Dcéra má tiež druhé prijímačky na svojej druhej volbe o týždeň. Čiže aj tak mi tvoj koment ničím nepomohol, lebo neviem co tým chceš povedať, je mimo tému.
@anonym_autor Prosím ta, vôbec netušíš, o čom píšeš. Je úplne nepodstatné, v ktorom termíne si dieťa zvolilo skúšky. Práve tie rozumné deti si dali skúšky na prioritnú školu až na druhý termín. Dnes si to vyskúšajú na neprioritnej škole a o týždeň na skole, kde chcú študovať.
@anonym_autor mnohe si dali na druhy termin naprioritu 1, prave preto, aby sa otukli a na tu svoju prioritu 1, uz isli o skusenost bohatsi...
@quitka nie, nevedela som o tom 🤷
@anonym_autor https://eprihlasky.iedu.sk/Pomoc-a-podpora/Stre...
@anonym_autor https://eprihlasky.iedu.sk/Pomoc-a-podpora/Stre...
@anonym_46d4c0 dakujem
@anonym_autor Prosím ta, vôbec netušíš, o čom píšeš. Je úplne nepodstatné, v ktorom termíne si dieťa zvolilo skúšky. Práve tie rozumné deti si dali skúšky na prioritnú školu až na druhý termín. Dnes si to vyskúšajú na neprioritnej škole a o týždeň na skole, kde chcú študovať.
@abbey1 tak asi u nás sú vsetky nerozumné 🤷
@anonym_autor A kto to podal tú info, že všetky deti dnes mali tú školu ako prioritnú? 🙂
To ti povedali, ale to ako to funguje už nie?
@abbey1 z toho, co riaditelka vravela to bolo jasné. Plus nezijeme v jaskyni a dcéra poznala niektorých ziakov, tak vieme. A nie, nic o druhých prijímackách tam nehovorila.
@abbey1 z toho, co riaditelka vravela to bolo jasné. Plus nezijeme v jaskyni a dcéra poznala niektorých ziakov, tak vieme. A nie, nic o druhých prijímackách tam nehovorila.
@anonym_autor Čiže na tú školu sa hľadí cca 39 deti a všetky pozná dcéra? Dovoľ mi zasmiať sa.
Pozri, vták či onak je úplne nepodstatné, akou prioritou je táto škola pre tie deti. Dôležité je, ako úspešne urobia prijímacie skúšky a hlavne, ako úspešne ich urobí tvoja dcéra.
Ženy ti to tu opakovane vysvetlili, tak snáď už v tom máš jasno.
@anonym_autor Čiže na tú školu sa hľadí cca 39 deti a všetky pozná dcéra? Dovoľ mi zasmiať sa.
Pozri, vták či onak je úplne nepodstatné, akou prioritou je táto škola pre tie deti. Dôležité je, ako úspešne urobia prijímacie skúšky a hlavne, ako úspešne ich urobí tvoja dcéra.
Ženy ti to tu opakovane vysvetlili, tak snáď už v tom máš jasno.
@abbey1 preco 39 detí, to si odkial na to prisšla??? Vies co, len rýpeš, chytáš za slovíčka. Ja som sa nieco pýtala, dostala som odpoved a nie je potrebné, aby si rozoberala somariny.
Riaditelka v urcitej súvislosti povedala prítomným ziakom: budete uprednostnení, lebo ste si skoku vybrali ako prioritnú. Ona vie kto si na akú skolu dal prioritne prihlášku, tak ak nie vsetci, tak urcite väčšina prítomných áno. Ale je to úplne jedno. Otazka bola úplne ina
@abbey1 preco 39 detí, to si odkial na to prisšla??? Vies co, len rýpeš, chytáš za slovíčka. Ja som sa nieco pýtala, dostala som odpoved a nie je potrebné, aby si rozoberala somariny.
Riaditelka v urcitej súvislosti povedala prítomným ziakom: budete uprednostnení, lebo ste si skoku vybrali ako prioritnú. Ona vie kto si na akú skolu dal prioritne prihlášku, tak ak nie vsetci, tak urcite väčšina prítomných áno. Ale je to úplne jedno. Otazka bola úplne ina
@anonym_autor Píšem ti, lebo píšeš hlúposti. Žiak nemôže byť uprednostnený z dôvodu, že si školu dal ako prioritnú. Škola musí mať presne stanovené pravidlá udeľovania bodov. Za prioritu môže mať zisk zopár bodov navyše, ale nemôže byť uprednostnený.
@anonym_autor to co je za blbost, ze budu uprednostneni, ked si dali ti skolu ako prioritnu. To potom by ostatne deti ani nemuseli ist na prijimacky, ked tu skolu nemaju ako prioritnu. Musi spravit medzi 30 najlepsimi, potom ju vezmu. Ak bude pod ciarou, tak sa moze posunut vyssie iba ak niekto nad nou bude mat skolu ako 2 prioritu a spravi prijimacky aj na skolu s 1 prioritou a vezmu ho tam.
@anonym_autor Môjmu dieťaťu dnes povedali, že výsledky budú po 20.05.
Ako by ti dnes niekto mohol povedať či bola úspešná , keď tam prídu ďalšie deti na 2.termin.
@anonym_autor Píšem ti, lebo píšeš hlúposti. Žiak nemôže byť uprednostnený z dôvodu, že si školu dal ako prioritnú. Škola musí mať presne stanovené pravidlá udeľovania bodov. Za prioritu môže mať zisk zopár bodov navyše, ale nemôže byť uprednostnený.
@abbey1 nebudem.písať, v akej súvislosti to riaditelka povedala, ale povedala to. Ze tomu ty neverís,na tom nič nezmení
@anonym_autor to co je za blbost, ze budu uprednostneni, ked si dali ti skolu ako prioritnu. To potom by ostatne deti ani nemuseli ist na prijimacky, ked tu skolu nemaju ako prioritnu. Musi spravit medzi 30 najlepsimi, potom ju vezmu. Ak bude pod ciarou, tak sa moze posunut vyssie iba ak niekto nad nou bude mat skolu ako 2 prioritu a spravi prijimacky aj na skolu s 1 prioritou a vezmu ho tam.
@anonym_88eb26 bolo.to.povedané k niečomu,čo tu rozoberať nebudem
@biba_18 no ale tu nejde o to, ci chce ci nie. Oficialne som sa nikde túto info nedočítala, ci je po novom takýto postup. Len to chcem vedieť. Ona chce na tú prvú školu inak. Čiže keby bolo na nej, na tú druhú prijímačky by nešla robiť. Ja chcem vedieť, ako to po tomto zautomatizovaní má byť.
@anonym_autor teraz to vyhodnocuje automat, takze ak nepojde na druhu skolu a na tuto prvu bude dost hlboko pod ciarou, tak sa este moze stat, ze bude musiet ist na prijimacky 18.6.
@anonym_autor to, ze ma ako prioritu cislo jedna tu skolu nic neznamena, mozno v druhom kole budu ziaci, ktori na tu skolu urobia ovela lepsie prijimacky ako tvoja dcera a zaroven neurobia na svoju prvu prioritu a budu teda priradeny k druhej priorite a tvoja dcera zostane pod ciarou
@anonym_autor vobec nebudu uprednostneni, na tu skolu sa dostanu ti, co lepsie urobia, aj ked to bdue mat ako 4. prioritu a na tie predchadzajuce tri bude hlboko pod ciarou
@anonym_autor Môjmu dieťaťu dnes povedali, že výsledky budú po 20.05.
@anonym_fd7485 priebezne
@abbey1 nebudem.písať, v akej súvislosti to riaditelka povedala, ale povedala to. Ze tomu ty neverís,na tom nič nezmení
@anonym_autor Ty nerozumieš písané u textu z oficiálnych zdrojov, nepochopila si ani riaditeľku, keď vám vysvetľovala druhý termín prijímačiek, ale vraj si správne pochopila niečo, čo riaditeľka povedať nemohla. Pokiaľ teda nejde o školu v Hornej Dolnej, ktorá si robí z nariadení ministerstva a nariadení veľké....
@anonym_e060a2 však ok, na to som sa ale nepýtala.
Ale dnes robili prijímačky na danú školu tí, co ju mali uvedenú ako prvú v poradí. O týždeň robia tí, co ju majú ako druhú v poradí.
@anonym_autor Nemas pravdu. Viem o ziakovi,ktory ma termin prijimaciek az 2.kolo na prioritnu skolu. Dnes robil prijimacky v prvom termine na skolu c.2.
@anonym_autor Ty nerozumieš písané u textu z oficiálnych zdrojov, nepochopila si ani riaditeľku, keď vám vysvetľovala druhý termín prijímačiek, ale vraj si správne pochopila niečo, čo riaditeľka povedať nemohla. Pokiaľ teda nejde o školu v Hornej Dolnej, ktorá si robí z nariadení ministerstva a nariadení veľké....
@abbey1 už ma neoznacuj lebo píses bludy. Jasne som písala, ze riaditeľka NIC o druhom kole prijímačok nehovorila-že dcéra by mala ísť niekde na druhé kolo!!! To bola moja otázka tu, nič iné!To o uprednostnení hovorila k niečomu, co tu rozoberať nebudem.
A nieje to jedno ci dnes boli s prioritou 1 a az o tyzden s prioritou dva? Este aj moj piatak vie ze vysledky na osemrocne sa dozvie az 1.6. a pritom urcite ziadne dieta co sa hlasilo u nas neslo na inu skolu este do 30km vzdialeneho mesta. Ale automat ma proste pravidla.
A ano moze sa deviatakovi stat ze na prioritu 1 ho neprijmu kvoli kapacite a na priorite 2 mu sadnu otazky viac a predbehne deti co mali tu skolu ako priorita 1.
Staci blby den a cloveku sa nezadari aj ked je mega mudry a sikovny. Takze nespoliehat sa na prvu skoluna dat vsetko aj do prijmaciek na druhu. 🙂
od cca 28. sekundy je vo videu vysvetlene, ako sa vyhodnocuje priorita (a preco sa caka az na skoncenie oboch terminov 1.kola)..
Ak niekto spravi prijimacky na 2 skoly, vezmu ho tam, kde mal prioritu 1 (ak bol v poradi "nad ciarou"... a na skole, kde mal prioritu 2 (a viac), ho "vyskrtnu" (aj ked spravil prijimacky a aj keby bol prvy s najvacsim bodovym ziskom)...
@abbey1 už ma neoznacuj lebo píses bludy. Jasne som písala, ze riaditeľka NIC o druhom kole prijímačok nehovorila-že dcéra by mala ísť niekde na druhé kolo!!! To bola moja otázka tu, nič iné!To o uprednostnení hovorila k niečomu, co tu rozoberať nebudem.
@anonym_autor Rozkaz pani! Budem čakať na tvoje povolenie vyjadriť sa.
@sili82 nie, nebolo to tak vždy..ak niekto spravil prijímačky a bol prijatý na školu kam chcel ísť, tak "logicky" prečo by siel na ďalsie
@anonym_autor paneboze ved nemoze vediet po prvom termine ze je prijaty, iba ci spravil.To ci je prijaty sa vzdy dozvedel az po druhom termine.X zien ti to tu pisalo ale ty furt svoje.
@anonym_autor smrdi to podvodom.
@anonym_autor riaditelka coho? ZŠ ci SŠ, lebo moje dieta do kontaktu s riafitelkou strednej skoly ani neprislo. Navyse rodicia mali vstup do budovy školy zakazany.

@anonym_e060a2 však ok, na to som sa ale nepýtala.
Ale dnes robili prijímačky na danú školu tí, co ju mali uvedenú ako prvú v poradí. O týždeň robia tí, co ju majú ako druhú v poradí.
@anonym_autor hmm... tak neviem, a ako ty chapes vyraz "priorita neurcuje termin prijimacich skusok"?
ja tomu rozumiem tak, ze aj ti co maju prioritu 1, tak stale mozu ist na prijimacky v "druhom" termine... az potom sa to zrata... (cerpam z doleuvedenej stranky)...
Dôležité:
Priorita neurčuje termín prijímacích skúšok.
Termíny si žiak vyberá samostatne v prihláške:
https://cielene.sk/novy-system-eprihlaska-co-sa...