Pravidlá suplovania v školách
Ahojte, viete mi niekto poradiť ohľadom suplovania ci je v zákone, ze suplovana hodina musi byt odučena podla rozvrhu alebo si škola/suplujuci učiteľ dá svoj predmet bez toho aby nastala zmena v rozvrhu. U dcéry sa bežne stáva ze namiesto napr. Dejepisu ktorý maju raz za týždeň maju slovenčinu a tým pádom dve za deň. Uz sa stalo ze mali tri anglictiny v jeden deň a to už tie deti strácajú chuť uplne. Napríklad manžel robí tiež učiteľa na inej škole a oni maju zakázané učiť inú ako hodinu podľa rozvrhu. Tak teda záleží to na škole a každá škola má voľnú ruku alebo ide škola protizákonne. Isto je zákon ale hľadať v tých vyhláškach je umenie a ak by niekto vedel poradiť budem vďačná.
@anonym_2f160c zeby v školskom?😂
@nelkaccc 245? To asi ťažko. Možno v školskom poriadku danej školy keď tak. Legislatíva takéto somariny neriesi
@anonym_2f160c zeby v školskom?😂
My bežne fungujeme v škole tak, že keď chybám, pošlem učivo po suplujucom a ideme riadne podľa rozvrhu. Vždy sa snažíme učivo prispôsobiť aj kolegom - ja učím chémiu a tak píšem kolegovi aj postupy čo a ako sa robí na konkrétnych príkladoch. Samozrejme, nie je to tak, ako keď to odučím ja, rovnako ja neodučím super iný predmet, ale robím vždy maximum. Často sa aj ja večer pri príprave na hodinu učím veci, ktoré som už zabudla 😅
My bežne fungujeme v škole tak, že keď chybám, pošlem učivo po suplujucom a ideme riadne podľa rozvrhu. Vždy sa snažíme učivo prispôsobiť aj kolegom - ja učím chémiu a tak píšem kolegovi aj postupy čo a ako sa robí na konkrétnych príkladoch. Samozrejme, nie je to tak, ako keď to odučím ja, rovnako ja neodučím super iný predmet, ale robím vždy maximum. Často sa aj ja večer pri príprave na hodinu učím veci, ktoré som už zabudla 😅
@anonym_680549 super dakujem za normalnu odpoveď.
@nelkaccc prijemna si ako osina v zadku
@viestta už.som ti písala raz ze nemusis vobec reagovať a stale mas potrebu rýpať tak este dačo napíš ked mas potrebu ako taka chudinka si dokaz ze si super a moc nad vecou atď...ja uz končím s odpoveďami tebe 😂 ako škoda času, slov a plytvania životom.
@anonym_4db85b u manžela na skole majú pripravené od učiteľa ktorý chýba a supluju jeho hodinu .
@nelkaccc ak učiteľ má planovanú absenciu, prípravy vie urobiť. Ale keď ho náhle skolí choroba, v horuckach či bolestiach asi prípravy nebude riešiť a posúvať. Ja mám napr. učebnice a väčšinu materiálov v škole, ani by som to nevedela zabezpečiť z domu. Vtedy výmena hodín sa mne osobne, vyzerá, že aj väčšine pedagógov aj nepedagogov, zdá rozumnejšia, ako ničnerobenie.
A k tomu čítaniu s porozumením, aj ty si prečítaj celé, aj od iných, nielen cez hmlu o hodinách angliny.
@nelkaccc Za mna lepsie, ako ked pozeraju filmy ci su na mobiloch, ako to byva na nasej skole...