Prečo ma každé štúdium, ktoré začnem nebaví?
Mám 22 rokov, každé štúdium ktoré som začala ma nebavilo.
stredná 4 roky nebavilo ma to, potom 3 ročné štúdium tiež ma to nebavilo, ale dokončila som to celé. Teraz učiteľstvo 1 roč ani to ma nebaví, čím to podľa vás bude , k tomu mám v pláne teraz ísť na druhú výšku. prečo to takto podľa vás mám, aj vy ste to mali nejako takto takéto pocity.:?
@nyusika predstav si študovala som doposiaľ, to som nenapísala dosť konkrétne alebo čo , myslíš si že 100 ľudí zo 100 ti povie že ano to čo som študovala ma bavilo , vždy som to chela študovať uplne už od 4 rokoch som vedela/l čo chcem robiť.. ? a myslis si ze ked mi mater povie aby som bola pravnicka lebo inak ma zabije tak mam podla teba na to ist ?
A prečo teda neodpovieš na otázky, ktoré si tu dostala. Čo si študovala? Akú strednú? Potom 3 ročnú nadstavbu? Akú? A prečo si si ju vybrala? A prečo si si teraz vybrala na VŠ učiteľstvo? Plus píšeš, že chceš ísť skúsiť na ďalšiu VŠ, na akú? Lebo toto čo si o sebe napísala, ozaj pôsobí tak, že nevieš čo od dobroty, ale pracovať sa ti nechce, tak budeš skúšať rôzne školy. A predstav si, mám 43 rokov a nepoznám jediného človeka, ktorý by povedal, že študoval 3 školy, ktoré ho nebavili. NIe každý vie v 15 či 18, čomu sa chce v živote venovať. Ale rovnako tak nie je normálne, že ťa nebavili 3 školy a plánuješ skúsiť ďalšiu.
@ivkazba strednu odbornu skolu som studovala 4 rocny odbor s maturitou som koncila a tak som studovala pomaturitne studium hygienu . ucitelstvo som si vybrala lebo najprv som chcela pokracovat v hygiene ale boolo tam vela chemie tak tu som nemala rada tak som na to nesla, a tak mi napadlo ucitelstvo ako prve. ta hygiena ma bavila, ale ja som taka ze sama neviem co chcem, tak neviem ci v tom mam pokracovat alebo to ukoncit vies aj jedno aj druhe by som chcela neviem ci v tych ostatnych rocnikoch by ma to bavilo, neviem na isto ci chcem byt ucitelkou. a aj ma morduje to co by z toho bolo lepsie
Nie si ty cica mica, ktoru nechceli zobrat do kauflandu a inde, lebo vsade na pohovoroch si hovorila, ze si studovala hygienu? 😀
@sisa_s prepac , ale to nie, neviem kto je cica mica a neviem o kauflande , ja ani do kauflandu nechcem ist
@sisa_s prepač ale nie ja som nikde v kauflande nebola ani som si tam nepodavala ziadost, ani som na ziadnych pracovnych pohovoroch nikde nebola
Tak potom neštuduj učiteľstvo, keď nevieš, či chceš učiť. Navyše, učiť môžeš aj bez učiteľstva. Keď vyštuduješ inú VŠ a budeš to chcieť učiť, tak môžeš, len si popri učení dorobíš pedagogické minimum. Vyhľadaj kariérne poradenstvo, tam sa ťa budú pýtať, "zanalyzujú" ťa a dajú ti nejaké odporúčanie, akým smerom možno ísť. Lebo toto ti nič neprinesie, študovať stále niečo, čo nevieš, či ťa baví. Zrazu zistíš, že máš 25-28 rokov, vzdelanie poriadne žiadne, prax žiadnu, tým pádom ani nič našetrené. To je ťažký vstup do života. Takže skús sa poradiť napríklad využitím toho kariérneho poradenstva a začni hľadať nejaký ten smer.
predstav si, ze nepoznam vobec nikoho, kto by do veku 22 rokov robil iba to, co ho vobec nebavi a ani okrajovo by nevedel, co by ho vobec do buducnosti bavilo.
@nyusika prepač ak sa mozem opytat, ty si čo robila v 22 roch ? studovala si pracovala, presne si vedela v tom roku co chces robit ?
rokoch
jasne, koncila studium a popri to brigadovala.
@nyusika čo si študovala, ak môžem vedieť ?
nemam potrebu o tom s tebou diskutovat 🙂
@nyusika vyborne tak ty ma tu ideš kritizovat a sama mas problem napsiat co si studovala , vyborne si sa ukazala prave gratulujem
@nyusika a zároveň, zaujímalo by ma prečo maš potrebu naďalej písať do tohto príspevku, keď ti tu všetko vadí, nebolo by lepšie to ignorovať , aj by sa ti možno uľavilo ?
otrasna debata 🙈 snad to nezmazu, niektore sa tu fakt predviedli, bola by skoda prist o ich reakcie na urovni osobitky👍
pretioze je to verejna diskusia zalozena anonymom a nejde tu o to, co som ja studovala...ale o to, ze teba nic nebavi.
navyse, nemam ziadnu povinnost pisat nieco o sebe do prispevky zalozenom tebou a o tebe.
tak sa proste vyjadrujem k tvojej osobe.
konkretne comu nerozumies ?
Namiesto toho, aby si sa tu pustala do zien, ktore na sebe pracovali, skus sa zamysliet, kde sa raz vidis...niekde pri detoch? Pri senioroch? V kancelarii 8h denne alebo doma nieco kreativne vytvarat? V styku s ludmi alebo sama pracovat? Ved musis vediet, co ta bavi, ake predmety ti isli na strednej, ci si introvert, ci velmi rada komunikujes s ludmi a nebojis sa presadit, podnikat napriklad..ja som od 15 vedela, co chcem robit a isla som si za tym 🙂
nejaké tie ciele a vedeli čo v živote zhruba chcú, čo ich baví ... samozrejme, že niekedy sa to počas štúdia ešte nabralo mierne iný smer, lebo škola im ukázala aj inú stránku veci, ale to je iné ... no a poznám pár aj takých, ktorí len skúšali to a hento, nič sa im nepáčilo, nič ich nebavilo, išli slepo po titule a predstave vysokého platu, bez toho aby dali do toho aspoň trochu srdca a motajú sa tak stále .... myslím, že @ivkazba poradila perfektne a úplne s tým čo napísala súhlasím ... bez toho aby si nám povedala viac, tak sa už viac asi ani nedá dodať ... iba že ak ťa tá hygiena bavila a nepokračovala si len kvôli tej chémii, tak by som tomu dala šancu, všade bude nejaký náročný predmet, ale s prípadným doučkom to určite nebude nič nezvládnuteľné, nedaj sa odradiť tým jedným mínusom, ktorý si našla, ak to má pre teba iné plusy
Napadlo mi este, pozri si napln odboru Verejne zdravotnictvo na VŠ, suvisi s hygienou, mozno by ta bavilo
Ja mam 24 rokov a tiez este neviem co by ma v zivote uplne bavilo a naplnalo,ale ako tak citam komentare,radsej v mladsom veku nevediet co robit,ako v starsom veku byt zakomplexovana hnusoba
V 22 je normálne že nevieš čo chceš, strašne veľa možností a ten pocit, či sa rozhodneš pre niečo, čo bude pre teba to pravé. Ja by som učiteľstvo už neštudovala a to som ho kedysi študovala. Strašný blud, aspoň pre mňa. Ale zase nie je fér vyciciavať rodičov, náklady na štúdium sú vysoké. Prečo nejdeš pracovať, prípadne do zahraničia, kým si nepremyslíš čo ďalej.
@caroline_ No budú hnusoby, lebo im je jedno čo mladá chce - nechce, oni sa na tento problém pozerajú len z pohľadu rodiča.
Podla mna malokoho studium bavi 😀 absolutna vacsina ludi si potom vyberie uplne inu pracu ako studovali. Takze vynimka nie si a mozno si najdes "to prave" neskor 🙂 drzim palce.
Myslím si, že máš preto taký pohľad, pretože je škola distancne. Predsa len je iné chodiť do skoly na prednášky, semináre, byt v škole s priateľmi, učiť sa s nimi ísť s nimi niekam
Skús sa ešte učiť, potiahnuť tento letný semester a potom uvidis
Poprípade, ak ta to nebavi štúdium nezanechavaj, ostaneš študentkou kým ti nepríde papier možno za ten čas nájdeš niečo čo ta bude bavit

@nyusika nejde o inteligenciu ale o spôsob vyjadrovania a slušné spôsoby. Či by si takto odpovedala aj svojej dcére 🤷každopádne rozmaznané a unudene decká sa správajú trochu ináč ako autorka ale to je už na inú tému.