icon

Prečo ma každé štúdium, ktoré začnem nebaví?

22. feb 2022

Mám 22 rokov, každé štúdium ktoré som začala ma nebavilo.
stredná 4 roky nebavilo ma to, potom 3 ročné štúdium tiež ma to nebavilo, ale dokončila som to celé. Teraz učiteľstvo 1 roč ani to ma nebaví, čím to podľa vás bude , k tomu mám v pláne teraz ísť na druhú výšku. prečo to takto podľa vás mám, aj vy ste to mali nejako takto takéto pocity.:?

Strana
z2
autor
22. feb 2022

Keby teraz prestanem chodiť v LS na hodiny, kedy by mi prišiel list o vylúčení , má zmysel nechodiť na hodiny, aleto mám dochodiť už LS ?

nyusika
22. feb 2022

pretoze si nezrele rozmaznane a znudene decko.

77daniela77
22. feb 2022

Ked nemas kapacitu na studium,tak nestuduj nic a chod pracovat,zbytocne sa presie ras po skolach 🤔

martinkatinka
22. feb 2022

Najdi si poradcu na buduce zamestnanie. Zbytocne stracas cas a rodicia zbytocne investuju peniaze do tvojho vzdelania, ktore ta nebavi.

autor
22. feb 2022

@nyusika o ako si na základe že ma nepoznáš určila diagnozu gratulujem

dkethe
22. feb 2022

Este si asi v zivote nenasla nic, co by ta nadchlo. Je to smutne, s tym ti mali pomahat rodicia... Takze si musis najst to svoje, a potom sa zivot obrati k lepsieme. Hlavne vyluc ucitelstvo 😅 to ked clovek nerobi srdcom, napacha viac skody nez uzitku 🙂

linibini
22. feb 2022

A čo ťa baví? Akú máš predstavu, čo by ťa v živote robilo šťastnou? Keď sa stále nevieš rozhodnúť, stredoškolské vzdelanie máš, nadstavbu alebo bakalára tiež, nájdi si zamestnanie a možno ťa nasmeruje tým správnym smerom.

lindous
22. feb 2022

Ak prestaneš teraz chodiť, ale nezanecháš štúdium, lebo budeš chcieť zostať čo najdlhšie študentom, tak ťa vylúčia po kontrole kreditov po letnom skúškovom ...

A prečo ťa to nebaví ? Podľa mňa je niekoľko možností - prvou je, že jednoducho nie si štúdijný typ, nemyslím tým, že by si bola hlúpa alebo na to nemala, len že nie každého napĺňa vzdelávať sa a chodiť na vysokú .... druhou je, že si si zle vybrala školu, ale na to si musíš sama odpovedať, teda že prečo si išla študovať zrovna to čo išla, či to bolo len lebo ti nič lepšie nenapadlo alebo si si myslela, že ťa to bude baviť alebo chceš robiť to povolanie a titul ku nemu proste potrebuješ ? .... treťou je, že nemáš výdrž resp. to príliš prežívaš, pretože si myslím, že na úplne každej VŠ, aj keď je to tvoj vysnený odbor a povolanie, sú predmety, ktoré nie sú až tak super, ten záber je široký hlavne v prvých 2 ročníkoch, kým sa ľudia v bakalárskom nezačnú profilovať a nie každého baví úplne všetko, druhý stupeň je potom už úplne o niečom inom

miskajerry
22. feb 2022

Podľa toho, či naozaj chceš byť učiteľka. Tie prvé roky sú na výške nezáživné, samé poučky, pedagogika, psychologia , ale posledné dva roky je to už lepšie, lebo budete mať didaktiky jednotlivých predmetov, kde sa budete učiť, ako učiť, čo žiaci preberajú...Je dôležité ísť si za cieľom, čo by si chcela v živote. Ak chceš byť naozaj učiteľka, vydrž.

anjelicek26
22. feb 2022

Tak ked ta studium nebavi, chod do prace..tebe asi vyhovuje maminka a ocko financuje, lebo dcerenka chodi do skoly (ved planujes aj dalsie studium), nie je to o tom, ze by si to nezvladala (ved si studium dokoncila), ale ze studujes s nespravnych dovodov... s dovodu - neviem co chcem a s dovodu a nemusiet pracovat naplno... najdi si nieco, co ta bavi, najhorsia vec na svete je znudena demotivovana ucitelka, s ktorou deti budu bojovat 40 rokov, kym odijde do dochodku a ta stale bude rozmyslat nad tym, ze mala robit nieco ine...

lenka567899
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
22. feb 2022

@lenka567899 lepší botox v ksichte, ako prázdno v hlave. Závisť je sviňa.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
22. feb 2022

Autorke: čiže 3 štúdia a nič ťa nebaví. A čo by si chcela v živote robiť? Čím by si sa chcela živiť? Prečo si išla na túto VŠ? A na akú ďalšiu VŠ chceš ísť? Načo? Lebo ak niečo chceš, musíš pre to niečo urobiť a aj urobíš. Hoci sa ti nechce. Potom je možnosť aj kašlať na to a robiť niečo bez kvalifikácie. Žije tak obrovské množstvo ľudí. Len tam sa človek namaká a nezarobí.

baska_t
22. feb 2022

@lindous ahoj prosím ťa nevieš ako je to s tým vylúčením? Ja by som chcela ostať študent do 31.8. S tým že 1.9. By som bola študentom už na inej škole pretože chcem zmeniť VŠ.

makova333
22. feb 2022

autorka: ake zameranie mali vsetky tvoje skoly?

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
liljana
22. feb 2022

Tak chod manualne pracovat, ked ta studium nebavi. V Lidli slusne platia, mozes dokladat regale. Tak si daj zalezat, co si vyberies na studium a nevyberaj to ako dalsie topanky na leto. Mam dojem, ze ked studujes viac ako 5 rokov, ze bude menit vysky, tak kazdy rok navyse si musis platit. Nakoniec neskoncis ani jednu skolu ...

lasoli
22. feb 2022

tak zacni pravovat,popripade chid do sveta a uvidis co by ta bavilo,skolu mozes zacat aj v 26,nic nestratis,skor toto tapanie je mozna strata,esteze uz mas nejaku ,tu skolu.

dahlia25
22. feb 2022

@nyusika mile od teba napisat nieco take neznamemu cloveku na zaklade par viet 🤦🏻‍♀️ Autorka si prisla po radu, nie vypocut si urazky od starej babizne.

tayla
Odpoveď bola odstránená
dahlia25
22. feb 2022

@tayla co konkretne? Patent na pravdu? 😂

tayla
Odpoveď bola odstránená
mpg
22. feb 2022

Obyčajne je to tak, že na žiadnej škole, ani vysokej, ktorú si môže vybrať nebude všetko iba dobré a zaujímavé, vždy sa tam nájdu aj mínusové veci (nevyhovujúci spolužiaci, učitelia, ubytovanie a veľa ďalších vecí - u každého iná), ale lepšie je hneď to nevzdávať a nezačínať stále znova. Podobne je to aj vo vzťahoch, tam sa tiež vždy nájde niečo, čo nevyhovuje, ale aj to je lepšie riešiť, ako stále začínať nové vzťahy.

fednaja
22. feb 2022

No je to hol tak, nie na každej škole sú všetky predmety ktoré by ťa bavili a tie treba len prejsť no. Ale pokiaľ ťa nebaví hlavný odbor, to už je asi troška problém a zrejme si sa len nenašla.

chupakabra
22. feb 2022

@nyusika keď sa takto vyjadruje žena v tvojich rokoch, možno by si mala skúsiť aj ty dáku VŠ . Napr. Odbor slušného správania.

taga
22. feb 2022

Pretoze nevies, co chces

taga
22. feb 2022

@nyusika zvacsa mi tvoje odpovede pridu trefne..
No v poslednej dobe zacinas vyznievat ako jedna z tych, co si myslia, ze vekom maju narok na vsetku mudrost a skusenost sveta.. mozno chces ukazat nejaky nadhlad, ale posobi to skor ako nadradenost.

nyusika
22. feb 2022

@taga sorry, mne pride ale ze megatrapne spajat moju (vraj) hlupost s vekom,. aj mladi su sprosti, nielen STARENY, ako ja.

tak po prve - anonymny prispevok od osoby, ktora, ma 22 rokov, doteraz ju nebavila ziadna skola, netusi, co by ju v buducnosti mohlo bavit a comu sa venovat - as;pon vyskusat a potom sa rozhodnut,
akoze doteraz co robila ta osoba ?? konicky zoadne ? zaujmy ziadne ? vplyv rodiny ziaden ?

mozem ja za to, ze jedine, co mne prispevok evokuuje, je vylev nejakeho unudeneho a rozmaznaneho decka ?

Strana
z2