Prestup z veterinárnej na humánnu medicínu: Skúsenosti a rady
Ahojte, je tu niekto, kto prestúpil vo vyššom ročníku veterinárnej medicíny na humánnu medicínu? Viem, že by som pravdepodobne musela začínať od 1. ročníka, ale zaujímalo by ma, či vám uznali aspoň niektoré predmety.
Prípadne je tu niekto, kto skončil s veterinou a rozhodol sa ísť študovať niečo úplne iné? Ako ste sa rozhodovali a ako to spätne hodnotíte? Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť alebo radu. 🙂
Ďakujem.
🙏
To je dost odlisne studium, Takze skor dostudovat tu veterinu a potom spravit medicinu. Urcite by som veterinu nenechala vo vyssom rocniku
vyšší je druhý alebo štvrtý? ak je šanca že doštuduješ tak štúdium dokonči. radšej stratiť ešte povedzme 3 roky a mať titul než teraz stratiť už 3 roky a nemať nič 🤷 na medinu pôjdeš potom ale už na teba budú inak pozerať ako na pani doktorku 😉

@tixinka predmety ti nikto neuzná, je to iné štúdium na inej škole, jedine tak môže pomôcť pri prijimackach ze sú z rovnakých predmetov (bio,ch), ale to sa nedá že “prestúpiť”….len sa naučiť na prijímačky, spraviť ich a ísť na inú školu. Je to možné a v KE na veterine sa našli ľudia čo išli v prvaku na prijímačky na humánnu medicínu. Alebo aj naopak bol jeden prípad. Jeden rok je krátko, takze ak chceš niečo iné tak ešte o to zabojuj….dostat sa na humánnu medinu je neporovnateľne ťažšie než na veterinu, aj keď sú to rovnako náročné školy obidve….takze skúšaj kľudne, ale možno malá rada - aj terajšiu školu si skús udržať čo sa týka absolvovania zápočtov a skúšok, keď by tie prijímačky nevyšli. Veľa zdaru prajem 😌💪🤓