icon

Vylúčili ma zo strednej školy: čo mám robiť?

dominikastaskova35
11. máj 2026

Dobrý deň vylúčili ma s strednej školy neviem co mam robit.

Strana
z2
anonym_eb2a03
12. máj 2026
@dominikastaskova35

@biba_18 ale to riaditeľka ma vylúčila a nedali my to ani vedieť až keď som vybrala list s pošty tak som zistila

@dominikastaskova35 Len si si zrazu našla oznámenie v schránke? Učila som a vylúčeniu zo školy predchádza X papierov, upozornení, predvolaní. Tak buď ste aj s mamou všetko odignorovali a dúfali, že to vyhnije alebo si vymýšľaš. Na tvojom mieste by som sa skontaktovala s výchovnou poradkyňou a s plnou pokorou sa jej opýtala, či sa s tým dá ešte niečo robiť.

anonym_0a6126
12. máj 2026
@anonym_ff6761

Takže si chodila poza školu a nevedela si, čo ti hrozí? prečo si flákala školu? v ktorom si bola ročníku? neospravedlnené absencie sa určite riešili na pedagogickej rade školy pri 3/4- ročnom hodnotení a tam sa rozhodlo o tvojom vylúčení skrz porušovanie šk.poriadku. Načo bude škola držať niekoho, kto o to nestojí? tvoje miesto sa uvoľnilo pre niekoho iného.

@anonym_ff6761 ešte predtým ju určite bombardovala triedna cez EduPage alebo cez mobil, no dnes sú aj takí gerojovia, že odinstaluju EduPage a zablokujú triednej číslo, lebo ich to "obťažuje". No tak potom príde doporučený list od riaditeľa.
S touto pracovnou morálkou pokračujú aj v zamestnaní, len tam ich vylejú už za týždeň. Oni nechápu základné veci: nemôžeš prísť neskoro do roboty, nemôžeš odísť skôr, nemôžeš si sám písať ospravedlnenky, nemôžeš sa hrať na mobile a sedieť hodinu na záchode. Lebo v škole toto všetko mohli.

anonym_8d35dd
12. máj 2026

@dominikastaskova35 môžeš nastúpiť do.prace

anonym_ff6761
12. máj 2026
@anonym_0a6126

@anonym_ff6761 ešte predtým ju určite bombardovala triedna cez EduPage alebo cez mobil, no dnes sú aj takí gerojovia, že odinstaluju EduPage a zablokujú triednej číslo, lebo ich to "obťažuje". No tak potom príde doporučený list od riaditeľa.
S touto pracovnou morálkou pokračujú aj v zamestnaní, len tam ich vylejú už za týždeň. Oni nechápu základné veci: nemôžeš prísť neskoro do roboty, nemôžeš odísť skôr, nemôžeš si sám písať ospravedlnenky, nemôžeš sa hrať na mobile a sedieť hodinu na záchode. Lebo v škole toto všetko mohli.

@anonym_0a6126 moja dcéra zajtra maturuje. Ešte v prvom ročníku nás triedna oboznámila s tým, že aj keď už budú dospelí, ospravedlnenia si sami písať nemôžu. Stačí, že dcéra jeden deň chýbala a už mi pravidelne vyskakovala pripomienka s nevyriešenou absenciou.

Keďže som sama učiteľka, viem, že k vylúčeniu nedošlo tak, že sa jedného dňa pani riaditeľka zobudila a povedala si, tak dnes vyhodím @dominikastaskova35 a ona chúďa o tom ani len netušila, až kým jej poštárka nedoniesla list 🤷‍♀️ takto to určite nefunguje

aurelia2000
12. máj 2026
@anonym_ff6761

@anonym_0a6126 moja dcéra zajtra maturuje. Ešte v prvom ročníku nás triedna oboznámila s tým, že aj keď už budú dospelí, ospravedlnenia si sami písať nemôžu. Stačí, že dcéra jeden deň chýbala a už mi pravidelne vyskakovala pripomienka s nevyriešenou absenciou.

Keďže som sama učiteľka, viem, že k vylúčeniu nedošlo tak, že sa jedného dňa pani riaditeľka zobudila a povedala si, tak dnes vyhodím @dominikastaskova35 a ona chúďa o tom ani len netušila, až kým jej poštárka nedoniesla list 🤷‍♀️ takto to určite nefunguje

@anonym_ff6761 plne s tebou súhlasím

bielasovicka
12. máj 2026

@dominikastaskova35 a tvoja mama prečo ignorovala upozornenia zo školy?

aurelia2000
12. máj 2026
@bielasovicka

@dominikastaskova35 a tvoja mama prečo ignorovala upozornenia zo školy?

@bielasovicka Ak je dospelá a nedá súhlas na informácie rodičom, tak škola jedná len s dospelým študentom. Rodič má len povinnosť ju živiť.

iwesska
12. máj 2026

Dobre ti tak. Co si o sebe myslite? Ze ste panmi sveta a budete si chodit do skoly ako na kruzky? Tie casy uz po ZS davno skoncili. Nikto ta nenuti chodit na strednu,povinna dochadzka ti uz hadam skoncila,mozes ist maximalne so ZS tak pomocnu silu alebo upratovacku robit,ale u teba ani to nepripada do uvahy,kedze aj do skoly chodis ako do holubnika. Takych zamestnancov nikto nepotrebuje. Sa spamataj dievca,lebo zle skoncis.

bielasovicka
12. máj 2026
@aurelia2000

@bielasovicka Ak je dospelá a nedá súhlas na informácie rodičom, tak škola jedná len s dospelým študentom. Rodič má len povinnosť ju živiť.

@aurelia2000 nemyslím si ze je už dospelá. Môže chodiť tak do 1.alebo2.triedy.

anonym_a0ba14
12. máj 2026

@dominikastaskova35
nechapem, preco to chces riesit tu na fore. co cakas? co chces pocut.
tu nie je o com diskutovat. mas zastupcu- rodica, s ktorym to treba riesit.

spisat moznosti, prevziat zodpovednost, vstupit si do svedomia a zacat konat.

dooodka
13. máj 2026
@dominikastaskova35

Aj bez toho ze nemám výučný list

@dominikastaskova35 áno, aj bez vylúčeného listu, za mňa profesia a iné portály zbytočnosť v tvojom prípade. Máš kopu voľného času pobehaj v meste, dedine a v okolí všetky reštiky a podobné zariadenia osobne. Ja keď som vzdala výšku som mala do týždňa prácu.

Strana
z2