icon

Z čoho sa učiť?

16. sep 2023

Zistila som, že zistiť poznámky z ktorých sa viem učiť nie je pre mňa reálne 😃
Chodím do prvého ročníka Bc. Ak si kúpim skriptá na môj daný odbor / ročník, z toho bude stačiť učiť sa? Viem sa z nich dostatočne pripraviť na skúšky?

autor
•
16. sep 2023

Že písať poznámky *

beata_k
•
16. sep 2023

Byt tebou, tak sa to rychlo naucim (pisat si dobre poznamky). Neskor nebudes mat sancu prestudovat vsetok obsah temy.
Toho uciva bude len pribudat.

poopsie
•
16. sep 2023

Moja skúsenosť je taká, že učiteľ nechcel počuť poznámky

ivangeline
•
16. sep 2023

Kazdy ucitel ti povie co vyzaduje.. A kamosi z vyssich rocnikov daju tipy.

ziarifka
•
16. sep 2023

Boli učitelia, ktorí prednášali veci nad rámec skrípt a vyžadovali to aj na skúške. Ideálne je sa učiť z oboch zdrojov. Niektorí ešte poskytovali svoje prezentácie, pripadne sme si zhotovovali audio záznam z prednášky (samozrejme so súhlasom prednášajúceho).

thereisabear
•
16. sep 2023

My sme sa učili veľa z kníh + pár spolužiakov posielalo poznámky do skupiny.

euka210
•
16. sep 2023

Aj aj, niekde mas prednasky a tie niekde stacili, na vela predmetoch skripta od daneho ucitela plus prednasky. Mozes si prefotit poznamky od niekoho ineho po kom vies precitat 😉 ...kamoska niektore vecerne nestihala, tak prepisovala a dekodovala odo mna 😁...dnes uz ani ja veru neviem vylustit moje poznamky 😁😁😁

janka_266
•
16. sep 2023

Záleží od toho aký je to odbor, u nás stačili knihy 😃 maximálne pr predmetov, kde zas stačili len prednášky.

mandzula
•
16. sep 2023

Univerzalnu odpoved tu nedostanes, kedze to zavisi od konkretneho prednasajuceho. Niekomu stacili skripta, iny vypichoval veci z prednasok, ktore v skriptach neboli.

moonlight1210
•
16. sep 2023

U nas bolo treba poznamky, plus kazdy profesor nadiktoval, z akych skript sa mame pripravovat.
Plus aj tak kazdy daval medziotazky, aby videl, ze chapes suvislosti v ramci uciva a aj s predchadzajucimi rocnikmi, nemas nabiflene len aktualne veci a iba podla otazok.

akiana
•
16. sep 2023

Podla toho, co studujes. Ak je to nejaka marketingova komunikacia, tak ano, budu ti stacit kupene skripta a z nich zlatanych par suvislych myslienok. Ak studujes medicinu, musis v prvom rade problemu rozumiet, a nie naucit sa odpoved naspamat z niekoho poznamok. Ak aj horko-tazko das skusku, bohvieaka doktorka z teba nebude. Preco mas problem, robit si poznamky?

ninusa221
•
18. sep 2023

My sa učíme z poznámok oni nápisu aj odporúčanú literatúru ale nikdy sme sa ju neučili. Raz sme sa učili z knihy na jednu skúšku.

tiffany18
•
19. sep 2023

Nám síce napíšu odporúčanú literatúru (poniektorí vyžadujú vedomosti len z ich vlastnej napisanej knihy) ale ja aj keď som si knihy kúpila alebo požičala tak nakoniec niektorí šikovní spolužiaci nám poskytli vycuc a z neho sme sa učili 😀 Ale naozaj záleží od toho čo študuješ. Ak len teóriu tak stačí aj takto ale ak takú chemiu, a technické či prírodovedné zameranie tak knihy treba a plus to čo prednášajú profesori (ja napr. večne zabudnem čo rozprávajú na prednáške, úplné okno mám 😂).