16-mesačný rozdiel medzi deťmi

2. dec 2023

Baby ktoré máte deti s ročným rozdielom, podelíte sa o skúsenosti? O chvíľu k nám pribudne druhé dieťa a medzi súrodencami bude 16m rozdiel. Prosím mamičky ktoré nemajú skúsenosť nech mi tu nepíšu, aké je to hrozne a že starsie bude chúďatko pri tom malom lebo nebude mať mamu pre seba. Toto fakt nepotrebujem čítať keďže mam pomoc rodiny a uvažujeme aj nad platenou pomocou domov.

autor
2. dec 2023

Ešte chcem napísať že prvorodené dieťa je uplne bezproblémové. Spinká celu noc, už žiaľ nie je kojené, ale papa výborne, keď treba vydrží aj so starými rodičmi alebo najbližšou rodinou, nemá záchvaty keď mama nie je po ruke..

galganka
2. dec 2023

Mali sme rozdiel 17 mesiacov a nebolo treba žiadnu platenú pomoc. Občasný výlet k babke bol fajn, ale rodičia sú rodičia. Neviem, čo by mi niekto ešte aj cudzí pomohol. Prvý rok bol veselý, o tom potom, hlavne, keď sa staršia odplienkovávala, inak sme od začiatku fungovali v trojici, a keď manžel nebol v práci, tak vo štvorici, alebo som mala fajront. Žiadne chúďatká a pod sa nekonali, doteraz sú super parťáci. Surodenecký kočík, nosič, a hotovo. Ani špeci výbavu nebolo treba.

petrisa213
2. dec 2023

Mám 11 mesiacov rozdiel medzi prvými dvoma a nemenila by som to za nič. Bolo to náročné obdobie to áno, aj fyzicky aj psychicky ale vôbec by som nepovedala, ze starší bol chúďatko lebo nemal mamu pri sebe. Bola som tu pre oboch stále a u nás napr nebola žiadna žiarlivosť u staršieho keď sme prišli s druhou s pôrodnice ako to býva často u väčších detí, ze 3 roky majú mamu iba pre seba a zrazu sa s ňou musí deliť s niekym iným. To bolo super 🙂 a super bolo aj to, ze veľa veci sa naučili súčasne 🙂 mladšia veľmi skoro začala sama papať, odplienkovana bola keď mala rok a 5 mesiacov. Takže za mňa žiadna katastrofa 🙂 a to mám muža od rána do večera v robote a babku s dedom 160 km od nás. Všetko sa dá zvládnuť keď sa chce a hlavne dobrý režim 🙂 držím palce 🙂

biibiana
2. dec 2023

Tieto názory ti budu na nic, najlepsie sama zistis kazde dieta je individualne, rovnako ako kazda rodina a kazda mamina 🙂 Budete to mat super, rovnako ako my. Deti uz su na ZS a su nerozlucna dvojka. Odporucam maly vekovy rozdiel 👍

majusik1304
3. dec 2023

Ja mám 4 deti, a medzi prvými dvoma 16 mesiacov rozdiel, a medzi tretím a štvrtým 20 mesiacov rozdiel. Prvý rok keď sa narodilo druhé dieťa,bolo fakt náročné, snažila som sa obom naplno venovať, keď bábätko spalo ja som sa venovala staršej, zvládli sme to...hoci som frcala na káve 🤩, ale neľutujem. Dievčatá síce sa dosť hádajú, ale to všetky deti asi tak, ale nedajú na seba dopustiť, sú veľké kamky....a perfektne sa vedia zahrať. Druhá dvojka, medzi ktorými je 20 mesiacov, si už tiež začína rozumieť, hrať sa spolu, je to super ako vedia spolu super vychádzať, hoci sú ešte drobculky....(rok a skoro 3 r.) 🙂👍☺️ Držím palce, zvládneš to!

kacena4
3. dec 2023

aka mas zdrave deti je ro super pri 1 odbijes hned dva, prvifh 1-1.5r bol trochu narocnejsi (nemam rodinu na vypomoc) ale potom to bolo suprove da sa to zvladnut v pohode

ivangeline
3. dec 2023

Mam taky rozdiel ale medzi 2 a 3tim dietatom. Je to ok. Teta na strazenie bola a aj obcas je. Je fajn si oddychnut raz za tyzden. Byt sama. ;) Mama potrebuje nacerpat. Inac budu obdobia lahke i narocnejsie...Zavisi aj od povahy babatka a nastavenia mamy.. Proste sa priprav. Kto bude varit prve mesiace? Ako casto a kto bude a kde s detmi? Je dolezity poriadok alebo dieta? Co robi a mzoe robit manzel? A pod..

autor
3. dec 2023

Ďakujem krásne za všetky komentare ❤️