icon

Aké je to mať tri deti?

777januska777
6. jan 2021

Ahojte baby, chcela by som vedieť nazor tých co majú tri deti alebo z nich pochádzajú, ze aké je to mat 3 deti. Vzdy som chcela mat viac detí, ale manzel už sa na viac deti necíti a vravel, ze ešte jedno by dal, ale čím skôr (ma 38). Ja sa však bojím ci 3 je pre tie deti fajn. Viete ci nebude jedno tak mimo a dve spolu. Lebo keď sú napríklad 4, tak dve spolu a dve spolu, ale pri troch dve a jedno. Ci to je nejako cítiť? Ti co ste z troch deti, mali ste také pocity? Alebo ti co mate 3 deti vidíte také niečo?

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nika82
6. jan 2021

sestra ma 2008 d , 2009 chh , 2016 d a je to niekedy na slucku 😀

anjelicek26
6. jan 2021

My sme boli tri a ano bolo to tak, ze dve spolu a jedna mimo... v dospelosti to uz tak vobec neriesime, len ked sme boli mensie... My mame styri, tak je to vyvazene... vacsia dvojka spolu, mensia dvojka spolu, je fakt, ze je to tak celkovo lepsie.

domafi
6. jan 2021

Ahoj, my sme mali do augusta tri deti, potom pribudlo stvrté 🙂 Vekové rozdiely 4 roky, akurát medzi tretím a štvrtým 6 rokov...pokiaľ sa cítite a chcete ďalšie bábätko, pre deti to bude obrovské obohatenie...môj najstarší syn má 14 rokov, je odo mňa takmer o hlavu vyšší a vnímam, aký je rád, že má takého malého brata...aj druhá dcérka aj tretí synček sú radi, že majú ďalšieho bračeka....nepíšeš teda, koľko majú staršie detičky, ale podľa mňa, budú sa tešiť 🙂

0silvia0
6. jan 2021

@777januska777 zalezi od povah aj od vekoveho rozdielu. Pochadzam z 3 sestier a ja som najstarsia. Druha sestra je o 2 roky mladsia a najmladsia je odo mna mladsia o 11 rokov. K nej mam polomatkovsky vztah, ked ona bola skolkarka, ja som bola na strednej. Ale vztahy ok, len ona vyrastala uz ako jedinacik. Ale teraz super

777januska777
autor
6. jan 2021

Vekovy rozdiel tak cca 2 roky. Mne sa vždy páčili 4 deti, ale tak manzel by to už asi nedal 😀

deti95060810
6. jan 2021

my máme 4 .... syna - ten je starší o moc ako slečny, a potom dievčatá ktoré sú každá sólo - žiadne dvojky,
Niekedy to u nás vyzerá ako na bitevnom poli.... Slečny robia zle bratovi, alebo spoja sa všetci 3 proti jednej dcére - vytypovaníá nie je najmladšia...😉
Za mňa - doma som musela vždy bojovať sama proti ostatným podstatne starším súrodencom....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
6. jan 2021

@777januska777 hádam nemáš na mysli plodenie detí....😉 To u nás išlo najľahšie...

laila18
6. jan 2021

Ťažko povedať, ja som z troch súrodencov. Sestra a ja dva roky rozdiel, potom brat o 13 rokov a čistá katastrofa. So sestrou máme normálny vzťah ale nepovedala by som , že vrúcny ( viac si rozumiem s dvomi najlepšími kamarátkami ako so sestrou). Brat je teraz v puberte, ale bol vychovávaný v podstate ako jedináčik a absolútne zle. Takže ťažko povedať, ako to bude neskôr, možno sa to ešte spraví. U nás urobila chybu mama, že ho vždy uprednostňovala ako najmenšieho atď...doteraz to robí 🤷

jana_eyre_2
6. jan 2021

Je to veľmi fajn.. ale chcela by som 4, som však vďačná za to čo mám a že sú všetky zdravé...

Inak som zo 4roch deti, ja som neskôr ako ostatní.. teraz v dospelosti je to fajn že mám stále niekoho na koho sa môžem spoľahnúť, ale kedysi som bola vlastne jedináčik s troma staršími súrodencami, nebolo to ale zle, je to len konštatovanie..

deti95060810
6. jan 2021

manžel je z 5 detí... a doma sa vraj mlátil len so staršou sestrou...

andrejka1974
6. jan 2021

Ja mam 5 27,24,20,12,8 a su uplne v pohode

mousegirl
6. jan 2021

@777januska777 ja som z 3 deti, je medzi nami rozdiel vždy 1,5 roka. A bolo to tak že najmladšieho súrodenca sme my dvaja starší rozmaznávali a my dvaja medzi sebou súperili;)

janeninka
6. jan 2021

@777januska777 ja som z 3 deti. Paci sa mi ta dynamika - obcas to tak bolo ze 2 proti 1 ALE stale sa to menilo kto s kym. Raz som ai bola blizsia so sestrou, raz s bratom.. A zaroven sme vzdy mali zivo.
No obavam sa ze je to velmi individualne, aj to uz bolo dávnejsie..

yoxinka
6. jan 2021

@777januska777
Podľa mňa je to v každej rodine úplne iné, nie je nejaký univerzálny vzorec. My máme tri deti, prvý je chalan (8), potom dve baby (4) a malá bude mať v apríli 2 roky. Toľko, čo sa vedia spolu prehrať, toľko sa vedia aj vadiť a jedovať. Najstarší miluje najmladšiu, takže na ňu dá pozor, pomôže a super sa vie pohrať s prostrednou. Zase aj baby aa vedia spolu super zahrať. Za mňa je tento vekový rodziel a rozdelenie pohlaví u nás úplne super. Akurát tretia je úplný samorast. Keď sú súrodenci doma, neviem, že ju mám, sú pre ňu oveľa zaujímavejší ako ja. Do roka boli nároční veľmi všetci traja, to som si užila. Najhoršie to bolo, keď som mala dvoch a tretie bábo, to bolo psycho riadne ... ale čím sú starší, je to lepšie.

negymama
6. jan 2021

ja som z troch sestier a sama mam 4 deti, so sestrami sme boli casto dve proti jednej ale hlavne preto ze sme boli dve dvojcata a mladsia bola "sama". tu mladsiu zase preferovala mama a tak to aj zostalo dodnes, my dvojicky mame blizky vztah a mladsia sestra ma blizky vztah s mamou. Moje 4 mi krasne vyslo, dve dcery a za nimi dvojica chlapcov, vychadzaju velmi pekne, chlapci sa obcas natahuju medzi sebou alebo aj poplacaju, ale i tak sa biju menej ako my tri sestry , v puberte sme sa omlacovali dazdnikami, tahali sa za vlasy.

majkeel
6. jan 2021

Styri deti? Staci si predstavit, ze by miliarda Cinanov, ci 1,5 miliardy Indov vsetci chceli mat 4 deti a o 3 generacie je na zemi 20 miliard hladujucich ludi. V takych pripadoch su zvykne priroda pomoct nejakou pandemiou, vojnou o zdroje,...
Dve deti su idealny pocet, ani vela, ani malo ...

777januska777
autor
6. jan 2021

@majkeel tak Európa vymiera, tak ju treba obohatiť 😀 niekto sa predsa musí obetovať 😀

negymama
6. jan 2021

@majkeel ukludni sa... drviva vacsina krajin sveta vcitane ciny nedosahuje porodnost pre udrzanie populacie. v cine maju okolo 1,8 porodnost, u nas okolo 1,5. europa vymiera a to mizive percento viacpocetnych rodin, na slovensku je to okolo 3-4 percenta rodin, dieru do sveta s premnozenim populacie urcite nespravi.

andy57
6. jan 2021

@domafi super, ze som ta nasla, lebo aj medzi mojimi su 4 roky a uvazujeme este nad tretim a ked to vyjde tento rok tak aj medzi malou a tretím budu zase 4 roky 😀 a v pohode si vychadzaju? lebo moj syn 7 a dcera 3 - no niekedy je to fakt tazke, hlavne so synom, ktory rad provokje 🙂

negymama
6. jan 2021

@majkeel tuto zaangazovanost si nechaj pre nigeriu a pakistan.

majkeel
Autor odpoveď zmazal
negymama
6. jan 2021

@majkeel tak cakaj. hlavne sa snaz aby si neliezol na nervy ty, s poctom deti to ma co?

majkeel
6. jan 2021

@negymama Davam argumenty, ktore by bolo potrebne zohladnit pri pocte deti. 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bellovag
6. jan 2021

My máme síce len dve ale manžel je z troch súrodencov, má 2 mladšie sestry z toho jednu mladšiu o viac ako 10 rokov. Môj názor je , že ani nie tak počet ale vekový rozdiel je podstatnejší....manžel so staršou sestrou boli po sebe... boli pubertiaci ked sa narodila najmladšia sestra a jasné, že už bola bokom a nechcelo sa im ju kočíkovať a strážiť 🙂 teraz v dospelosti je to však super...

majkeel
6. jan 2021

@elizabet173 Iba mi pride nelogicke, ako na jednej strane je tu snaha mat vela deti a zaroven v kazdej diskusii ide dnes ako prva rada od zien, rozved sa, opusti ho, pri kazdej blbosti. Vacsina muzov sa pri takych podmienkach neciti na vela deti. 🙂 Velke rodiny su dnes skor pase, neistota vo financiach, neistota vo vztahoch,...

matenka
6. jan 2021

Ahojky, ja mam 3 deti, 2007, 2009 a 2017, je to ako na drahe, raz super raz naprd, uprimne neviem ci by som do toho znova sla, nebudem ti klamat, je rozdiel mat 2 alebo 3, mam pocit ze len varim, periem, upratujem, do toho praca, milujem svoje deti, ale niekedy ma to uz fakt nebavi
My tu nemame starych rodicov, takze muz musi dost pomahat, inak sa to ani neda a niekedy je to na slucku, rozvazat deti po skolach, skolkach, kruzkoch....

sonnenshein
6. jan 2021

2007, 2008 a 2020. Nemenila by som za nic.
Vsetko je o vychove.
U nas starsi pomahaju s najmladsou (lebo chcu, nie musia), kazdy je iny, kazdy milovany a respektovany. Vysledok budeme moct posudit tak o 20 rokov 😁

Strana
z2