Ako brali starší súrodenci mladších?

stadnicarova
8. máj 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako brali starši surodenci mladšich? Já čakam druhé dieťa,ktore sa má narodiť v decembri a bude medzi nimi 4 a pol ročny vekovy rozdiel.

e1i
8. máj 2024

@stadnicarova uplne super. Ja mam medzi nimi presne 3r a teraz ma starsia 4,5 a pyta dalsieho surodenca.

lucik194
8. máj 2024

v každej rodine inak. na to ako budú surodenci reagovat nie je vzorec.
moze ho bit, robit mu zle, brat veci, no aj starat sa o neho, ochraňovať.......
uvidis ako bude u Vas. urcite by som starsie zacala pripravovať na babo.

danica2711
8. máj 2024

@stadnicarova ja mám vyše 5-ročný rozdiel a fungovalo to úplne super, žiadna žiarlivosť, syn mi pomáhal so starostlivosťou o dcéru, cítil sa byť strašne dôležitý a ja som mu stále prízvukovala, aký je skvelý a bez neho by som to ťažko zvládala... ale pripravovala som ho na to nenásilne počas celého tehotenstva. V tom, ako starší súrodenec prijme mladšieho zohráva rozhodujúcu úlohu matka, resp. obidvaja rodičia

andreakotesova
8. máj 2024

Nemali sme žiadny problém. Rozdiel medzi deťmi je 2 roky aj mesiac. Vraví sa, že ak sú staršie dievčatá, tak tie sú s tým viac v pohode. Známa mala staršieho chlapca, mladšie dievčatko a veru musela na dcéru dávať veľký pozor, aby jej brat neublizoval.

la_dolce_vita
8. máj 2024

Moj starsi syn si brata vyprosil 🙂. Tak sa po 7 rokoch dockal a od mala ho zboznoval a vydrzalo to az do dospelosti. Velmi ma to tesi..

lubina
8. máj 2024

@stadnicarova medzi nasimi dcerami je 3 roky a 4 mesiace. Starsiu sme na prichod sestricky pripravovali. Ked sa narodila doniesla jej maly darcek. Starsia dcera mohla "pomahat"s babatkom....zvladli sme to super, aj ked obcas sa na zaciatku nejaka ta ziarlivost objavila - napr. tiez chcela chvilu pit znovu z flase, ale zistila, ze treba prilis "tahat", takze to preslo za jeden den 😉 a vratila sa k poharu na pitie....ale inak to bolo ok. Da sa to zvladnut, ked je spravny pristup k starsiemu dietatu.