Ako sa znášajú súrodenci?

zlatucka
31. mar 2008

Máte malínke bábätko a cca 2ročne dieťatko?ako bábätko znáša a hlavne v noci ked starší súrodenec plače napr kvôli bolestiam zubkov alebo zo zlého sna?a naopak ako starší súrodenec znáša ked plače v noci malé bábo že chce papať ap?mám z toho tak trochu strach že ako to bude.malému idú zuby a v noci sa zobudí so strašným krikom.takto plače vkuse aj 10min.a navyše ma obdobie vzdoru.prosím napíšte mi ako ste to vy zvládali a ako na plačlivé scénky reagovalo vaše bábätko a starší súrodenec.ďakujem.

zlatucka
autor
1. apr 2008

Koľko mamičiek je tu ktoré majú dve deti s vekovým rozdielom 2-2,5 roka a prečo sem teda nenapíšete ako to zvládajú deti tie plačlivé scénky a ako to zvládate vy mamičky?

olejanka1
1. apr 2008

Ahoj,zlatucka, ja mám vekový rozdiel dva roky a dva mesiace.
Vstávali sme 6 krát v noci 4 krát na kojenie a dvakrát dávať staršieho cikať.
Oni sa akosi prvé mesiace nevyrušovali, našťastie
mal starší synček tvrdý spánok. Potom keď boli väčší asi trojročný a malý dokázal spraviť viac kriku pri prerezávaní zúbkov ,tak sme sa rozdelili, ja s malým do obývačky a starší s oteckom v spálni ,
my sme vyspevovali aj dve hodiny často som musela aj zapnúť telku keď som už nevedela ináč.
Nedávno nám ešte liezli do postele obaja,tak sme zakročili, majú svoju izbu, len sem tam ich prikrývame v noci lebo si odkopú periny.Ináč spia sami a málokedy zaspia naraz stále treba niekomu pomáhať rozprávkami a uspávankami.
Nie je to taká katastrofa mať dvojročný rozdiel medzi deťmi.Stále viac si rozumejú 😉

zlatucka
autor
2. apr 2008

Olejanka ďakujem som rada že si napísala.pridajú sa aj iné maminy?

klaymanova
3. apr 2008

ahoj zlatucka ja mam tiez dvoch bambuchov ako ja im poviem.Zuzka ma sest mesiacov a Samko styri roky a sama niekedy uvazujem ako to zvladam..ale co sa tyka starsy surodenec? moji sa maju tak velmi radi ze samko jej robi nazlost a Zuzka co by mala plakat tak sa smeje neprezradi ho 🙂 nech by jej cokolvek asi robil..a v noci? Zuzanka by mohla nariekat a Samko spi ako zarezanyyyyyyyyy 😀