icon

Ako zladiť režim novorodenca a trojročného dieťaťa?

14. júl 2024

V oktobri sa nam narodi druhe dieta. Prve nema 3 teda bude s nami doma.. ako ste to dali vy ten rezim?
Mam z toho strach..cele dni v byte s nimi a kazde iny rezim..

svetlonos
14. júl 2024

Náš mal síce 3 ale boli prázdniny, takže celý júl august bol doma. Ľutoval som, ze som sa nedohodli s opatrovatelkou. Aspom tie prve 2 mesiace byt par hodin len s maminou by bolo super aj koli rozkojeniu a troške kludu. Ake hlavne - starsiemu by sa bola venovala. Náš malý mal reflux, takže casto viac vygrcol, potom bol hladný. Na statsieho som mala minimum čas, bola unavená. To mi bolo najviac ľúto. On je zlatý a vie sa pekne prehrať aj sám. No aj tak som mala veľké vycitky, ze sa mu takmer nevenujem. A aj nervozna som z toho veru bola. Mat vtedy par hodín sama s babom by bolo všetkým pomohlo.
Pokial sa ti dá aspom obcas starsieho nechať ist von s ocinom ci babkou, urob to.
Napríklad keď maly spal, hrala som sa so starším alebo aspom mu precitala knižku. Alebo som isla s nimi do parku, mini zadal a s väčším sme sa hrali v piesku.
Ideálne navariť na 2-3 dní a kludne aj trebars polotovary obcad. Nie je to super strava pre kojacu matku a malé dieťa ale viac pohody, viac času venovať sa obom, ci umyt si vlasy 😁. Po troch mesiacoch si urobíš aký taky systém a zas bude lepšie. Kedy bude mat prvé dietko 3 roky?

skenderbeng
Odpoveď bola odstránená
mikitilik29
15. júl 2024

No, záleží ako ti bude s tým partner pomáhať. Ak budete na to viacenej dvaja tak to dáte 👌

martul
15. júl 2024

@skenderbeng kde píše, že nemá stabilný príjem prosím ťa?!

jarnajar
15. júl 2024

Bolo ako sa podarilo, ráno sme sa nejako vychytali von cca na spánok mladšej, poobede tiež. Casto sme sa doma so starsou hrali tak, ze babatko v nosici, na rukach... a jednou volnou som hrala pexeso, tvorila, atd. Ak spali obe naraz, bolo to šťastie. Prvé mesiace som varila večer pri uspavani bábätka, muž išiel do spálne uspavat staršiu, ja v obývačke s mladšou. Popri sedení na gauči a dojčení som ju občas položila do kolísky, išla k vareniu, potom zas douspala. Večer zaspavala dlho, veľa sa dojcila.... 22-23 sme odisli za ostatnými do spálne. Chce to flexibilitu a improvizáciu, podľa mňa aj uvoľniť sa a zase ten režim tak nehrotit. Nájdete si vlastné spôsoby.

autor
15. júl 2024

Dakujem za reakcie. Maly bude mat 3 az v marci.najskor mi ho zoberu do skolky na dalsi rok v septembri.alebo sukromna za 6000 rocne. Aj ked budem mat matersku nejak mi pride 6000 dost strasne vela. No na druhej strane sa bojim ze byt doma s oboma nebude dobre rozhodnutie a este v zime..

nikca1405
15. júl 2024

Ahoj, my to tak mame tento rok, synček sa narodil v októbri a starší nechodí ešte do škôlky, až teraz od septembra. A teda prvé dni/tyzdne/ boli teda ťažšie, nevedela som kde je sever 😁 ja som mala stastie, že synček skoro stále spal, takze som sa staršiemu venovala ako som vedela. Samozrejme manzel mi vo všetkom pomáhal, brával staršieho von, k babkam, robil mu rôzne programy, aby som si oddýchla s bábätkom čo najviac… a postupne sme si našli režim🙂 starší aj žiarlil, ale po čase to pochopil. A jasne,mávam dni keď som preťažená ale všetko sa dá zvládnuť. Za mna, aj dobre, že bol doma, zvykli si na seba, teraz už to začína byt o inom ako lozí, stavia sa, starší ho vie na chvíľku zabaviť, keď niečo potrebujem a tak no… ale tiež som sa bala, ako to bude…

autor
15. júl 2024

@nikca1405 asi velmi vela zalezi aj od toho ake su deti. Ja som odhodlana to tiez skusit ale uz ma napadlo dat starsieho aspon na 3 dni do jasli ci skolky ale tie je to drahe lebo taku moznost ma len sukromna skolka a to by bolo mozno nejakych 400 eur.. a este ci ta. Bude chodit a choroby..

zdenkak87
15. júl 2024

My mame rozdiel medzi detmi 2 roky a 2 tyzdne, obaja oktobrovi. Maly ide do skolky az teraz v septembri. Pre mna bol zaciatok celkom fajn kedze mala len papala a spala a lezala na gauci v hniezde. Horsie bolo ked zacala lozit a staviat sa pri nabytku, viac pozornosti jej trebalo venovat. A teda v zime ich chystat von a vrstvit oboch tiez nic moc 😁😁😁 ale da sa to, najdete si system. Zbehlo to ani neviem ako. A inak muz nema moznost ist na matersku tiez aby ste boli doma obaja?

autor
15. júl 2024

@zdenkak87 tak asi pojde ale len 2 tyzdne prve.. potom uz mu to velmi nedovolia a tiez by vlastne mohol ist na matersku az ked moja skonci niekedy na jar.. so starsim uz bol.. Povedzme ze by to nebolo celkom vhodne ak by sa vyparil na pol roka a tiez ten prijem..

zdenkak87
15. júl 2024

Jaaj tak myslela som so starsim. Ale ked uz bol tak to nie veru. Ale kazdopadne drzim palce, zbehne to rychlo. Nasa ma zajtra 9 mesiacov a ani neviem ako presli 🤣

lenkakravcova
15. júl 2024

Ja som mala rozdiel medzi deťmi 2,5r. Starší už nespal cez deň, takže vždy počkal kým som vybavila bábätko a tak pokračovala v niečom s ním alebo v domácnosti. To isté pri treťom.