Ako zvládnuť rozdiel medzi deťmi o 2-3 roky?
Rozdiel medzi deťmi 2-3r
Prosím čo to obnáša
Ako sa deti k sebe spravaju
Je to vôbec ok?
@anonym_autor to je jedno. Lebo jedna ti povie,ze super, druha ze je to zle. A v konecnom dosledku ti to nijak nepomoze. Ked to tak chces,tak si urob podla seba, nie podla inych
@anonym_autor ja mám rozdiel tri roky a pre mňa zase super. Majú spoločných kamarátov a všade chodia spolu. Pritom starší je chlapec a mladšie dievča. Samozrejme, že teraz sú v puberte, tak najčastejšie počujem len slovo retard, ale vychádzajú dobre inak
Idealny rozdiel. Co si tak vsimam v rodine ono ani tak nejde o vek,ale pristup a vychovu rodicov. Mozno aj povahou deti.
Medzi mojimi je 3r a 4m. Syn starsi a dcera mladsia- super, odporucam 😉
Ja mám 5 a katastrofa. V rodine 3, dvaja chalani a super. V ďalšej tiež 3, chlapec dievča a katastrofa. Je to individuálne. Po tých všetkých skúsenostiach by som plánovala deti podľa znamení. Môj názor, nevnucujem ho nikomu.
U nas rozdiel 3 roky 8 mesiacov a je to na prasky. Kym bol mladsi babatko super, ale posledny rok (mladsi ma 5) ma z nich ide klepnut. Neustale sa hadaju, ani dychat pri sebe nemozu. Maju aj svetle chvilky, ale teraz cez prazdniny ich je menej a menej.
@anonym_autor vždy je to iné , nikdy to nebude rovnako , medzi prvým a druhým 4 roky bola to sranda medzi druhým tretím 2 roky boli v kuse v sebe , časom najstarší s mladším sa spolčil voči strednému takže zábava bola ale teraz sú najlepší bratia medzi tretím a štvrtou mám presne 8.5 roka smršti štvrtou a piatou 3 a pól roka a v pohode teraz sú v pohode všetci piati
ja mám dve dcérky ...3 - ročný vekový rozdiel a úplne super.
@anonym_autor ja mám rozdiel tri roky a pre mňa zase super. Majú spoločných kamarátov a všade chodia spolu. Pritom starší je chlapec a mladšie dievča. Samozrejme, že teraz sú v puberte, tak najčastejšie počujem len slovo retard, ale vychádzajú dobre inak
@marhulka13 ja aj horsie pocujem obcas, u nas rozdiel 21 mesiacov, teda necele 2 roky. Su ako dvojicky. Vcera si dcera robila srandu zo syna, ze co to ma na pozadi v mobile, ze uhorka, jake trapne obrazky, asi 5 minut to riesili a on ze uhorka je cool a co ma proti zelenine, ze keby tam mal nejakeho fuzateho typka, ze ci by to lepsie bolo 🤣. Krasna to puberta 😆.
K autorke - rozdiel okolo 2 rokov sa da zvladnut, ale prvy rok moze byt tazky, ak to prve este nie je dost samostatne, to k tomu 2 rocnemu rozdielu a druhe dieta mas kolikove alebo proste inak narocne. Potom 5 rocny rozdiel bol uz fajn, ze dcera mala 5, syn 7 a narpdilo sa nam tretie dieta, ti starsi mi vela pomohli, take, ze pokolisat, pohojdat kocik, pozriet, ci este spinka, ci negrcka, podat plienku, soniest kremik, bavilo ich to. Aj ho krmili, ked som dokrmovala flaskou, bolo to zlate. Teraz ho ucia hrat Minecraft, dceru bavi ho ucit pismenka a cisla. A syn mu dava prednasky z elektroniky, ten starsi, to je hlava vedecka a maly to nasava vecer pred spanim v posteli. Podla mna super je to tiez. Kamaratov uz mladsi musi mat logicky svojich.
Ja mám 5 a katastrofa. V rodine 3, dvaja chalani a super. V ďalšej tiež 3, chlapec dievča a katastrofa. Je to individuálne. Po tých všetkých skúsenostiach by som plánovala deti podľa znamení. Môj názor, nevnucujem ho nikomu.
@anonym_014f15 Tak toto si asi nemyslela vážne? Moji sú narodení v rovnakom znamení a majú diametrálne odlišnú povahu.
@anonym_autor Ja si myslím, že rozdiel 2-3 roky je úplne v pohode. Ja mám rozdiel 4 roky (chlapec/dievča) a vždy vychádzali spolu dobre. Zahrali spolu aj keď boli mladší a teraz v tínedžerskom veku vychádzajú spolu tiež dobre napriek tomu, že sú povahovo úplne odlišní. Skôr si myslím, že záleží na tom, ako sa k výchove detí postavia rodičia. Ale možno sa mýlim.
rozdiel 2 roky a 2 mesiace. 1. chlapec, 2. dievca. Rozdiel idealny, dievcata dospievaju rychlejsie, takže teraz ako pubertaci si rozumeju aj su ako dvojcata :D nie jeden clovek im to povedal. Zaciatky boli tazsie, ked boli uplne mali, Ked mali cca 4 a 6 rokov bolo to uz uplne v pohode, dalo sa s nim dohodnut. Ale zasa nemame temperamentne deti co sa hadzali o zem alebo robili nejake sceny napr. v obchode, na ihriskach, navstevach.
Tiez mame medzi detmi rozdiel 3 roky. Za mna fajn. Maju este spolocne zaujmy. Medzi dalsimi je tiez 3 roky a tiez ok. Zas medzi prvym a poslednou 6rokov. To je uz vela. Kazdy chce ine....
Mam 2 rocny rozdiel a je to na prasky, lebo su to 2 chlapci a su furt v sebe, hrozne medzi sebou superia a bojuju a ziarlia. Ja som mala brata a bolo to super, starala som sa o neho, vsade spolu...zalezi od pohlavia, povahy...

Toto bude nepopulárny názor, ale za mna to nie je ok. 🥲😀 úplne rozlišné potreby, keď podrastie mladšia, staršia bude stále inklinovať k svojim rovesníkom.. keby som si mala vybrať druhý krát, isto menší vekový rozdiel.. 😀😀