Ako zvládnuť súžitie s autistickým a zdravým dieťaťom?
Ahojte,mám 11 ročné dieťa ktoré má autizmus a mladšie 6 ročné zdravé a trocha mi to začalo prerastať cez hlavu všetko.Citim sa veľmi vyčerpane .Autizmus dáva zabrať a hlavne keď to už nieje 3 ročné dieťa... Každý deň sa musíme všetci prispôsobiť aby sa to ako tak dalo cez deň zvládnuť,všetko mať naplánované nafotené,chodiť len na rovnaké miesta prechádzky kde nie je príliš ľudí a zdravé dieťa sa musí prispôsobiť tiež.Ide o to že nás pomaly začali vyclenovat ,žijeme v malom meste ,ja sa okrem manžela nemám s kým porozprávať,keď príde po 4 dňoch domov z práce som šťastná ako decko..O to nejde ale ešte vyclenuju aj mladsiu 6 ročnú,rodičia detí sa boja že sa nakazia .Je to veľmi zlý pocit a trhá mi srdce pozerať sa ako dcéra smúti že ju kamaráti nezavolali na narodeninovú oslavu a je toho veľa a ja neviem čo robiť čo jej mám povedať ako jej nájsť kamarátov.🥺Ani neviem čo vlastne s tým príspevkom chcem ,jednoducho som pred zrútením a potrebujem sa vyrozprávať
Si statocna. Neviem, ake mate v okoli moznosti, u nas susedia maju tazko postihnute dieta, kazde rano ju vozia do denneho zariadenia, poobede ju vyzdvihnu. Ale je to uz velke "dieta", neviem, od kolkych rokov takto funguju. Mladsieho syna dali na fotbal, aby sa hybal + bol v kolektive.
Drzim palce.
@lilka121 skus ju dať na nejaký krúžok , alebo keď príde manžel urobte si den len vy pre seba vy dve určite to ocení , viem je to ťažké mám to doma u nás je autistka najmladšia, ktorá bude mať už 13 rokov veľmi ťažký stupeň takže tiež sa jej musíme prispôsobovať aké staršia už je samostatná všade chodí sama a ma aj starších súrodencov , aké ti sú už mimo domu takže si s dcérou staršou večer spolu niečo zahráme pozrieme spolu telku , tiež nemá až toľko kamarátov , ale chodí na karate a motokáry a to ju baví

To,že mladšiu vyčleňujú nemusí byť kvôli tomu staršiemu dieťaťu. Proste len im nezapadla do partie. Nedaj pred malou najavo,že aj teba to trápi. Daj jej nádej, že raz možno neskôr na strednej alebo vysokej škole možno bude mať najlepšiu kamarátku a bude šťastná. Uveď príklady známych osobností, ktoré možno mali ťažké detstvo.
Deti aj autistické v určitej miere cítia ako si nastavená.
Verím,že je to ťažké...ale môže to byť aj pekné-tráviť čas s deťmi, ktoré miluješ. Deti vlastne nepotrebujú nič tak- ako lásku.
Skús sa ráno zobudiť..ďakovať v duchu za nový deň..A snaž sa tešiť. Potom tú radosť môžeš preniesť na detí a fakt-toto im bude stačiť. Ak aj budú každý deň na rovnakom mieste na prechádzke.