icon

Aký je ideálny rozdiel vo veku dvoch deti?

16. jún 2022

Aky je idealny rozdiel vo veku 2 deti? Vraj najviac sa deti hadaju, ked je medzi nimi rozdiel 1-2-3 roky. A vraj najlepsi je rozdiel vo veku dvoch deti 5-6 rokov. To starsie, ze aj pomoze mladsiemu, nehadaju sa vela. Co si o tom myslite tie co uz mate 2 deti?

renab
16. jún 2022

Ja mam rok a 11 mesiacov medzi starsimi dvoma a super. Boli partaci, prehrali sa spolu. Medzi najstarsou a najmladsim je 13 rokov a najmladsi vyrasta ako jedinacik. Za mna je ideal 2-3 roky - maju podobne zaujmy.

tinka8512
16. jún 2022

nieco na tom asi bude,lebo moji chlapci co maju 1 rok rozdiel su nesktocni rivali,ale ostatne moje deti kde su 4 roky rozdiel si naopak ovela viac rozumeju

didi2102
16. jún 2022

Moje netere majú rozdiel 5rokov , mám takyto rozdiel od 2 bratov a teda sestry sa ani v 1pripade nemusia , niesu kamošky,nepomáhajú si , dosť sa skriepia a sú nezhody medzi nimi , to je aktuálny stav , majú už 7 a 12 / 6 a 11 .... Ja nemám rozdiel ani 2r, deti majú cca 2 a 4 a zatiaľ sú mierny😄

mon29
16. jún 2022

To zavisi viac od povahy deti ako od rozdielu veku a taktiez od pristupu rodicov..

momoftwo
16. jún 2022

@mon29 presne tak

diamond007
16. jún 2022

Vždy som chcela 3.5-4rocny rozdiel.
Máme necelé 3roky a keby som si mala ešte raz vybrať, najideálnejšie je 2rocny podľa mňa.

lienka.7
16. jún 2022

Nakoľko nic ideálne neexistuje, plati to aj tu.
Ako komu vyhovuje a obhaji si. A viac to závisí od povahy dietata si myslím. Ako od veku.

pohodacka03
16. jún 2022

Medzi mojimi je 14 mesiacov a aj ked su este mali, su partaci, vedia sa aj pohrat a velmi sa lubia. Sestra mala presne 2 rocny rozdiel a nehrali sa spolu, ze si rozumeju prislo mozno na strednej skole az. Brat ma medzi najstarsou a najmladsou 7 rokov a rozumeju si. Zalezi aj od povahy deti a ako ich rodicia vychovavaju 🤷‍♀️. Ja nie som zastanca toho, aby starsi surodenec robil animatora mladsiemu(rozumiem ze niekedy je to vitane). Ja sama mam starsich surodencov o 14 a 16 rokov a vychadzame dobre, ale prijala by som aj surodenca v mojom veku.

svetlana16
16. jún 2022

Ziaden nie je "ideálny", kazdy vekovy rozdiel ma svoje čaro, ine starosti a radosti... Uz len zalezi na co sa clovek citi.... My sme chceli maly vekovy rozdiel - mame (5roc.4roc.a 1,5roc.)a sme spokojní aj ked je to niekedy náročné ale su to párťaci, ked ich vidím aka su partia je to úžasné 🙂 pomahaju si, aj sa pobiju samozrejme ale maju krasny vzťah ❤️ dufam ze im vydrží na cely život .... Niekto chce radsej väčší vekovy rozdiel....

lasoli
16. jún 2022

podla mna rok,rok a pol co pises ze 5r tonuz je vela,moznonjento ok na zaciatok ale nie potom.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
euka210
16. jún 2022

Ja mam 3 s 2r odstupmi, je tam ziarlivost a supetenie, ale vedia byt aj jedna parta a spolu sa hrat. Za mna ideal 2-3r, pri vacsom uz su sice rozumnejsie, ale aj vzdialenejsi a uz sa tak spolu nepohraju. 6r...to ako dvaja jedinacikovia.
Manzel so sestrou 4r...to este slo...ale brat 7r menej...to uz nemal o neho zaujem, mal svoj iny zivot.

zorkahorka
16. jún 2022

Dolezity je prístup rodicov, vychova a povaha. Medzi mojimi detmi je rozdiel nieco cez 3 roky a nic mic teda. 5rocny sa hra sam, s mladším sa hrat nechce,kebo mu vsetko bura.nevie sa este hrat tak, ako on.mozno to bude lepsie neskor

andrejka1974
16. jún 2022

Ja mám deti 29,25,22 ,14,10 a najviac si rozumejú 29 a 22

eternityz
17. jún 2022

Som toho nazoru, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, je to velmi individualne, zalezi to nielen od povahy deticiek, ale aj rodicov. Zaroven, niekedy si clovek nevyberie a ma druhe babo hned, niekto neskor, ci uz z vlastnej vole alebo kvoli zdrsviu ci situácii v rodine 🙂 co je pre niekoho ideal moze byt pre ineho peklo. U nas bola situacia narocna pre moju matku, ktoru som ja psych. nezvladala. Ale teda, situacia sa pohla a nam sa postastilo 🙏

Budeme mat vyse 7 rocny rozdiel, tak som zvedava. Mam prvacku a je to maly "deťomil", taka povaha. Je uplne uzasne sledovat, ako sa cele tehotenstvo tesi, hladka a bozkava brusko, planuje, ako sa bude starat a pomahat a tak dalej. To vnimanie surodenca je uplne ine, ako u maleho dietatka

Samozrejme, ruzove okuliare nenosim a preto som pripravená aj na alternatívu, ze s prvym vacsim revom ta zalubenost prejde 😁 uvidime, co bude. Prisposobime sa, nemam ziadne ocakavania od dcery, len, ze bude aj nadalej proste deckom a nie babysitterkou.

basska_b
17. jún 2022

Ono, moj muz s bratom ma rozdiel 8 rokov a uplne sa minaju od zaciatku, mali uz kazdy uplne iny svet a zaluby, moj muz ho cely cas bral ako male decko... ja mam s bratom 4.5 roka rozdiel a brat ma casto provokoval, aby ziskal pozornost .... ja mam 2 dcery vo veku 2 a 4 roky, starsia neni v skolke, cize cele dni su spolu... sem tam sa povadia, poklbcia, ale vzdy si to vieme vysvetlit a maju vela monentov,, ze sa krasne spoku hraju, mladsia k nej vzhliada, vsetko sa od nej chce ucit... to sa neda pausalizovat. Okrem toho, aj pri škriepkach sa vela ucia do zivota...

derdia
17. jún 2022

Idel 2 roky. Su kamosi, nevidno rozdiel.10 12 rokov je ako nic. Este maximalne 3. Ked maju 9 a 6...alene sa to zda uz velky rozdiel. Takze za mna ideal 2 alebo menej.

pinaofina
17. jún 2022

Ja si tiez myslim, ze to vela zavisi od rodicov a povahy deti. Lebo napr. ja mam brata o 6r mladsieho a manzel ma segru o 6 rokov starsiu, no a nemali sme ani jeden ze ideal vztah… az v dospelosti.😅 prave kvoli tomu by som chcela mat maly rozdiel.
Ale napr moja mama a teta maju 10r a sice mame obcas vadilo, ze ma “privesok”, tak doteraz maju silne puto.