icon

Aký je ideálny vekový rozdiel medzi súrodencami?

Včera o 19:36

Ahojte ♥️, aký je najlepší vekový rozdiel medzi súrodencami? Mám doma dvojročnú, a chcela by som strašne druhé, len sa bojim, že aké to bude 🫣

katica06
Včera o 19:41

Ideálny vekový rozdiel neexistuje.
Ja mám iba 15m, a prežili sme všetci

anonym_e61d16
Včera o 19:42

@anonym_autor Ak chcete druhé, máte na to peniaze a cítiš sa že zvládneš dve malé deti tak do toho choď. Každé dieťa reaguje inak na súrodenca a nikto ti nezaručí aké to bude u vás. Preto som toto vôbec neriešila keď sme sa rozhodovali pre druhé. Rátam, že to môže byť vyčeprávajúce, ale nechceme veľký vekový rozdiel, takže to zvládneme.

anonym_f4542a
Včera o 19:48

Podľa českého psychológa Milana Studničky, je to cca 7-8 rokov. Ja som mala medzi prvými dvoma deťmi 21 m. Medzi posledným a vnukom, o ktorého som sa musela tiež starať 6m. 21mesiacov dalo sa zvládnuť, ale bolo to náročné, bola som mladá. Druhý "párik" bol masaker...

really8
Včera o 19:50

@anonym_autor akoze co si myslis? Ze ked ti povie niekto tri roky tak vsetky deti s tym rozdielom su anjelikovia co sa miluju?
Celkom plati ze vim mensi rozdiel tym lepsie pre deti, cim vacsi tym lepsi pre rodicov.
Jak si vobec predstavujes odpoved?

anonym_261138
Včera o 19:51

Najlepší je taký aký ty hlavne zvládneš.Ja mám rozdiel 1,5 roka a hlavne začiatky boli masaker keď som bola na ne sama

zuzkaa1991
Včera o 19:51

@anonym_autor ja som napr nechcela mat druhe dieta hned za sebou ;) takze som sa rozhodla az po 7r aj to sme mali obcas žiarlivostne správanie atd...ale zas aj pocas tehu aj teraz po porode vela chape a rešpektuje ze malej sa musime viac starať hlavne vecer náročnejšie mame 😁😁len si s muzom prehadzujeme starsia vie ju postrazit podat nieco atd na ruky jedine ma zakane brat
Starsej sme sa venovali doteraz plnohodnotné aj nadalej len ked place.mala vie ze musime.byt pri nej atd....
Zas si neviem predstaviť mat rizikové tehu nebodaj zle cele dni plus sa starat o dieta 😇

Tak ako vyse pani...ak sa citite na to zvladnete nevyspate noci plus starostlivosť o deti poprípade pytanie pozornosti
Všetko zalezi od zeny by som povedala....

pr85
Včera o 19:54

@anonym_autor My máme 2 a štvrť roka rozdiel a je to OK.

marhulka13
Včera o 19:56

Ja mam 3 roky a teraz budeme mat tretie a rozdiel bude 12 a 15 rokov. To už mi je jasne, ze bude ako jedináčik

anonym_a46555
Včera o 20:10

@anonym_autor podľa môjho názoru je ideálny vekový rozdiel detí veľký až tak, že si schopná venovať sa každému dieťaťu poctivo jednotlivo. Minimálne 6 rokov a viac.

neviem_123
Včera o 20:17

Podla psychologov vraj 4 roky, od 7 je podla nich povazovany za jedinacka. Moj nazor 3-5rokov ale mam len jedno cize to je len teoria😀

hederamonstera
Včera o 20:23

Mam rozdiel 15m, nastastie pre nich je to super, pre mna masaker

anonym_702a99
Včera o 20:43

Mam rozdiel 14mes, to uz nestihas, ale je to super 😁 a ano, zo zaciatku masaker. Ale nemenila by som ✌️
Kazdy vekovy rozdiel ma svoje vyhody a nevyhody. Uz je to len o tom, ako sa zzijete v rodine.

autor
Včera o 21:59

Dakujem♥️♥️

andrejkag
Včera o 22:43

Ja som mala po 6 rokoch, nechcela som mať hneď po sebe deti a vždy som hovorila aj hovorím že najlepšie rozhodnutie. Vtedy syn nastúpil do 1. triedy a ja na materskú a užívala si to.
Dnes už dospelý vysokoškolák pomáha s úlohami sestre v 8 ročníku a vzťah majú perfektný.

elenajezova
Dnes o 05:45

6,5 roka a bolo a je to super...

anonym_cbc4a2
Dnes o 06:33

@anonym_autor toto ma každý inak… ja mám rozdiel 2 roky, a nemenila by som, niekto iný ma možno viac a tiež by nemenil.

maryetta
Dnes o 07:57

Pre kazdeho je to ine. Niekto ma do roka a vychovava ako dvojicky.
Potom odstup 2-3roky. Kedy kazde dieta ma svoje potreby a nevies ku komu skor.
A potom odstup 5-6 alebo aj viac kedy kazde dieta vyrasta ako jedinacik.
Ja mam medzi detmi 3roky. To je este ok. Vedia sa aj zahrat.
Ale co je medzi detmi 6 rokov to uz je vidiet ze tie zaujmy su ine. Ano dokazu spolu existovat ale len malo spolocneho.... uz kazdy pozera to svoje.
Vsetko ma svoje aj vyhody aj nevyhody 😉
Mam kamaratky ktore mali odstup vacsi a ze sa citili ako prvorodicky.