icon

Chýbal vám ako dospelým súrodenec?

Dnes o 13:12

Ahojte,

ste tu niektoré vychované ako jedináčik?

Máme jedno dieťa a čoraz častejšie počúvam názory, že súrodenec je pre dieťa dôležitý aj do budúcnosti, ako bude "chúďa osamotené".

Zaujíma ma pohľad dospelých - jedináčikov. Chýbal vám niekedy súrodenec? Napríklad pri starostlivosti o rodičov, počas sviatkov? Je to také strašne zlé?

Strana
z2
anonym_5e1f9c
Dnes o 16:39

Možno to závisí od toho, či človek vyrastal sám alebo so súrodencami. Jedináčik ti povie,že jeden je až až. Iné nepozná. Ja ako dieťa z dvoch, som chcela a mam dve deti. Lebo viem, že tak ako zle, tak môžu byť aj dobre vzťahy. S bratom mam vynikajúci vzťah, je môj najlepší kamarát. A keď s mužom sedíme v záhrade a pozeráme na naše deti, povieme si, že je veľmi fajn,že sa majú. Budú rôzne obdobia, vzdialia sa prirodzene, ale majú sa ku komu vrátiť. Samozrejme dávame pozor, nech im vzťah nekazime. Často sa deje ...

fajnova
Dnes o 16:51

Ako môže niekomu chýbať niečo, čo nikdy nemal? 🤔

anonym_4c6cc9
Dnes o 16:52

@anonym_autor Ja som jedináčik a veľmi som tým trpela odmalička, chýbal mi súrodenec. Áno mala som kamarátky aj spolužiačky, no to sa nedá porovnať so súrodencom.
Môžem o tom napísať dlhý zoznam aké to bolo, vždy som si prijala mať súrodenca no nebolo mi to dopriate.
Aj teraz keď som dospela, vidím v okolí kamarátky ako sa stretávajú so súrodencami volavaju si, na sviatky sa navštevujú. Proste vidím tú rodinnú súdržnosť a že sa majú radi ako súrodenci aj po smrti rodičov.
Ešte raz píšem že mám kamarátky s niektorými som aj v dennom kontakte, často sa stretávame. Mám ich veľmi rada no v mojom srdci vždy bude prázdne miesto že nebolo mi dopriate mať súrodenca.

sima234
Dnes o 17:31

Nie nechýba mi súrodenec.

marsmykkok
Dnes o 17:32

A teda ja som to riešila že nemám súrodenca tak možno od 3 rokov do 6 hlavne preto, že všetci mali. Potom som si uvedomila, že proste ja som už "veľká" keby naši mali aj, tak proste to bude len malé uplakané bábätko nebude to môj parťák, že rozdiel by bol veľký plus aj finančne že sme neboli na tom najlepšie, aj menší byt mali. Hoci dôvodom prečo som jedináčik sú zdravotné dôvody-neplodnosť nie finančné. Ale malo to tak byť a beriem to tak. Ja som v detstve mala vždy veľmi blízke kamarátky s ktorými som trávila celé dni prípadne som sa zahrala aj sama, teda nechýbal mi nejako potom súrodenec.

anonym_6231af
Dnes o 17:47

Nikdy mi nechybal surodenec, aj ked si pamatam, ako sa ma kazdy pytal, ci nechcem surodenca. Nie, nechcela som ani ako dieta, a to ma viac vychovavali stari rodicia ako rodicia, kedze ti makali v praci. A nie, nevyrastol zo mna namysleny, sebecky clovek, ani nic podobne len preto, ze nemam surodencov.

anonym_fcbf97
Dnes o 18:02

Ano vzdy. A teraz v dospelosti tiež..ze by mali moje deti aspon tetu/uja...bratrancov.
Aj ako jedinacik som sa vzdy citila nepriebojna, netykavka, lahko zranitelna,...
Chybaju mi take rodinne navstevy napr na sviatky.
Aj keď som mala dobre kamošky ale napr na takej som chcela sestru za druzicku /svedka..alebo ze by brat povedal príhovor...

Strana
z2