Deti s väčším vekovým rozdielom
Ahojte zo zaujimavosti sa opytam mate niekto deticky s vacsim vekovym rozdielom? Povedzme aj 10 rokov? Ja som prve dietko mala velmi mlada a ostala som nan sama. Nikdy som nechcela jedinacika ale zas dufala som ze po 30tke uz rodit a starat sa o novorodeniatko nebudem. Vzdy som chcela ze po 30tke uz budem mat deti v skole a budem sa moct aj trosku sebe venovat. Ale zial clovek mieni pan Boh meni a som v situacii kedy mam len toto jedno dietatko, partner daky do zivota na obzore nie je a neviem ci sa zmierit s tym ze budem mat jedinacika alebo ze mozno aj v takom neskorsom veku budem este niekedy mat dalsie. Mate niekto deticky aj s takymto vekovym rozdielom? V kolkych rokoch ste mali a ake to ma vyhody a nevyhody? Rozumeju si? Mne je proti srsti ze by som moje dieta nechala bez surodenca a ked raz umriem nikoho nebude mat z najblizsej rodiny.
Chapte ze sa to pytam zo zaujimavosti kedze druha cast genetickeho materialu ani nie je momentalne😁 tak ma uchrante prosim pred zbytocnym hejtom ak sa da
prvé som mala tiež v mladom veku - ešte ako študentka....
ďalšie o 11, 13 a 15 r.... ale už s iným mužom.
nám nie vždy sa chce s deťmi niekde behať a tak pošleme syna... lyžovať, korčuľovať, do kina... odvezie, dovezie niekedy aj s ich kámoškami.
Ja som zo surodencov najmladsia... najstarsi brat mal vtedy 20 r. A druhy brat 18... mamka ma porodila ked mala 41... zevraj sa o mna radi starali 😀😀
Moja lektorka ma 12 rokov rozdiel a ze v pohode, len ten starsi uz to mal nie ako brata na zaciatku, ale skor take dieta v rodine. Tak pomahal, ale bol teenager. Maju sa radi a ako dospeli uz je to ine. Tam sa to dorovna.
nechápem načo samu seba trápiš keď nemáš ani partnera, keď si nejakého nájdeš a budeš chcieť dieťa si ho sprav a keď si nikoho nenájdeš tak máš syna ktorému sa treba venovať a ľúbiť ho ... a nie snívať o druhom dieťati (znie to asi kruto, prepáč)
Mam skoro 39 rokov a sestra bude mat 18 a brat 15 🙂 tak asi tak. Mna mala mamina velmi skoro a ich zasa neskor. O nejakom surodeneckom vztahu sa asi velmi neda hovorit ale mame sa radi, travime spolu cas a tak.
Moja skúsenosť. Medzi mnou a sestrou je takmer 11r. Nevyrastali sme spolu pretože ona bývalá s babkou až keď babka zomrela tak k nám prišla bývať ale to len na chvíľu lebo potom začala bývať s frajerom. Bolo tam cítiť tých 11r. Ale teraz to je super. Sme obe dospelé. Medzi nasimi detmi je 2r rozdiel takže sú partaci. Chodíme spolu na výlety a tak. Som veľmi rada, že ju mám 🙂
Kamoska je o 15 a 18 rokov mladšia od súrodencov. Nie sú partaci, starší už mali svoje životy, keď sa narodila. Ale ako hovoríš, starší súrodenci tu vždy pre ňu budú. Keďže rodičia sú už v pokročilom veku (kamoska sa im narodila po 40tke), aj najstaršiu sestru berie tak trochu ako svoju mamu.
Niekedy je lepšie bez súrodenca ako s ním. Papier a čiastočne rovnaký genetický pôvod nie sú zárukou kvality vzťahu. Radšej jedno slušné a šťastné dieťa...
Ale aj s 15-ročným rozdielom môže byť súrodenec, len ten vzťah je iný (skôr rodičovský alebo ako s ujom / tetou), pretože starší už pomaly končí pubertu a mladšiemu ešte meníš plienky. A keď ide mladší do školy, tak starší sa už odsťahoval na VŠ internát alebo sa odsťahoval a chodí do práce.
Áno mám doma dvoch jedináčikov. 9 rokov rozdiel. Za mňa to je veľký rozdiel. Ale výhod bolo veľa. A keďže druhé až pp tridsiatke takže sa človek cítil dlhšie mladší v tomto smere.
Ja som mala prvé v 22, druhé v 33 a tretie v 39. Mladšie dve deti sú s iným mužom. Vzťahy majú pekné napriek vekovému rozdielu si celkom rozumejú. Aj sa zahrajú, najstarší syn mi vždy pomáhal, keď som nestíhala z práce, tak išiel pre súrodencov do škôlky, školy. Ja nevidím nejaké nevýhody.
Mam 7 rocny. Ma.to vyhody aj nevyhody. Ale ked porovnam s.babami, ktore maju male mrozdiely , tak asi je vacsi rozdiel lepsi....aspon pre mna. Nevyhraju sa spolu,,no take 7 rocne dieta, dokaze uz aj pomoct...aj ked len podat flasku, plienku, postrazit....🙂

Ja mám rozdiely medzi deťmi veľké, aj 15 a viac rokov a jasné, že to už nie je "súrodenecké" medzi nimi a oni berú najmenších takmer ako svoje deti, ochraňujú ich a sú sj do rozkazu. Majú sa radi, uvidíme neskôr.