Je 7 rokov medzi súrodencami veľký rozdiel?
Ahojte, posledné mesiace sa doma čoraz častejšie vraciame k tomu, či ešte skúsiť druhé dieťa. Dcéra má už 7 rokov a práve ten vekový rozdiel ma trochu brzdí.
Na jednej strane si hovorím, že by už veľa vecí chápala a možno by to bolo aj jednoduchšie než mať dve malé deti naraz. Na druhej mám obavu, či si vôbec budú niekedy blízke, keď budú každé úplne inde.
Máte deti s rozdielom 6–8 rokov? Ako to medzi nimi funguje?
Napíšem to z pohľadu toho dieťaťa - medzi mnou a sestrou je 6 rokov. A v podstate sme vyrastali ako jedináčik každá. Pretože keď sa už dalo so mnou hrať, čiže som mala 3-4 roky, to už sestra šla do puberty a teda absolútne nemala záujem sa so mnou baviť. Keď som mala 6, ona mala 12 a bohužiaľ, moja mama ma zakvacila sestre ako prívesok a musela na mňa "dávať pozor", keď sme boli vonku a pod. Sestra ma neznasala, lebo však chcela byť s kamoškami a nie starať sa o mňa. V 14-tich šla na intrak a potom aj na VŠ na intrak, takže sme spolu trávili minimum času. Až v dospelosti sme si k sebe našli cestu. Ber to samozrejme ako jeden z možných "príbehov". Moja kamarátka mala staršieho brata a boli nerozlucni od malička. Vždy som jej závidela, aký pekný majú vzťah. Dnes sa samozrejme na to pozerám už z nadhľadom a so sestrou si rozumieme veľmi dobre.
Ja mám o 7 rokov staršieho surodenca
A ako deti, niečo sme sa málo pohrali , skôr ma veľa učil velkacskych veci a ako dospelí sme super dvojka😍
@anonym_autor ja mám sestru o 6 rokov staršiu. Rodičom to vyhovovalo, vedela sa so mnou zahrať a časom sme boli naj kamošky. Áno, teraz máme každá svoju rodinu a sme cca 47 km od seba, no stále si voláme aj navštevujeme. Všetko je o výchove a v budúcnosti nebude tvoja dcérka sama. 👍.
@anonym_autor ahoj, poviem ti to z pohľadu staršieho súrodenca - mám sestru o 8r mladšiu, keď sa narodila tesila som sa, ze mam sestru a celkovo to bolo velmi pekne obdobie - ako tu uz ale viackrat bolo spomenute, potom prislo obdobie ja v puberte a sestra este mala- vtedy sme naozaj nemali ziaden vztah a spolocne temy - cestu si k sebe postupne hladame az v dospelosti nakolko ona je este na VS a ja uz davno zijem svoj zivot - nemali sme taky ten vztah ze spolu rozoberieme prvych frajerov a podobne na druhej strane to nic nemeni na to ze je to moja mala sestra a vzdy som bola rada ze ju mam - takze ak by som bola tebou- nelamala by som si tym velmi hlavu ak vy chcete dieta majte, cestu surodenecku si k sebe urcite najdu aj ked su surodenci v case v roznych zivotnych obdobiach 🙂
Ja mám rozdiel 6 rokov a nie je to v pohode. Staršie dievča a mladší chlapec. Také, že staršia bude mať záujem, pomôže, však je to dievča u nás neplatí. Do troch rokov ho úplne ignorovala. Na vedomie ho vzala keď mal malý 5 rokov. Spoločné hranie a fungovanie vydržalo tak 15 minút a potom zvada. Tak je to do dnes, ale pomaly sa to lepší. A to majú 17r. a 11r . Je to o povahách, záujmoch, prioritách. Ako puberťáčka chcela byť s kamarátmi a nie mať na krku prívesok v podobe osemročného brata.
@anonym_987569 ja mám osem rokov rozdiel a dobre to začína byť až teraz, keď sa mladý blíži k dospelosti.

@anonym_autor môj názor je, že ak by som chcela dieťa, tak by som ho mala a neriešila či to bude veľký vekový rozdiel alebo nie. Ja mám 14 rokov medzi súrodencom a som rada, že ho mám. Ja budem mať medzi deťmi väčší vekový rozdiel a dôvod je, že to skôr proste nejde. Takže aj keď ma mierne trápi, že si nebudú vekovo blízki tak to dieťa budem mať, lebo chcem viac ako 1 dieťa. Koľko súrodencov s malým vekovým rozdielom si “ide do vlasov”. Znamená to, že rodičia to druhé nemali mať? Žiadny vekový rozdiel či veľký alebo malý nezaručí dobré vzťahy. Ak chcete druhé dieťa a máte naň podmienky tak ho majte.