icon

Je dôležité objímanie starších detí?

16. nov 2025

Ahojte, chcela by som sa opytat ako ta je u vas s 8 a 10 rocnymi detmi. Mam synov 8 a 10 a prave dnes som tak nad nimi rozmyslala ze ich vobec neobjimam. Mam este mladsie dieta, ktore je cele dni nalepene na mne takze ani mi to nejako nemapadne objimat tie starsie a oni si to nepytaju. No mam pocit ze mala by som.
Ako to mate vy s podobnym vekom deti. Objimate ich len tak bez priciny?

Strana
z2
anonym_d70dd0
16. nov 2025

Kazdy vecer, ked ide spat, pusa na lice, objatie. A to ma uz 14.

anonym_e710b6
16. nov 2025

@anonym_autor pricina je, ze mam svoje dieta rada.

Objatia môžu mať zdravotné výhody vrátane zmiernenia strachu, stresu a bolesti. Môžu tiež podporovať imunitné a kardiovaskulárne zdravie.

chrobak7
16. nov 2025

@anonym_autor Však vyskúšaj. Uvidíš, či sa nechajú. Možno to ani nepotrebujú.

biba_18
16. nov 2025

objímam aj svoje 25 ročné dieťa 😏 samozrejme nie vždy sa dá. ale občas áno

viestta
16. nov 2025

ked sa moj jedenastrocny objat chce, tak ho objimem, ale respektujem ak nema "mojkaciu naladu"

anonym_4eb8af
16. nov 2025

9,5 dievča , stále sa vonku držíme za ruky a doma sa “cmuckame” a mojkame, o mladšom dieťati ani nehovorím - je to mojkadlo.

anonym_acc575
16. nov 2025

@anonym_autor Môj mladší je to dodnes mojkáčik,on sa rád objíma,stíska aj mi dá hocikedy sám od seba pusu a to má sedemnásť. Staršie boli v mladšom veku rovnaké, teraz sú dávno dospelý a nemajú to radi. Iba pri stretnutí, alebo gratuláciách.

barka1
16. nov 2025

Ano, objimame sa, aspoň raz denne,vacsinou castejsie, keď sme spolu. Maju 10 a 11. Striedame sa u nich s ich otcom po týzdni, tak sme si vzacnejsi.

anonym_c384c6
16. nov 2025

@anonym_autor mám syna 8 ročného, denne sa stískame aj "bozkávame" aj sám príde a povie mi že ma ľúbi..

Kamoška má 2 deti a ani jeden sa nestíska lebo u nich to nieje zvykom (smutné) škoda že tá nemá ani pekného slová na deti 🫥

anonym_73746c
16. nov 2025

@anonym_autor my sme veľmi kontaktní, celá rodina
Mám 11 ročného syna, objimame sa denne a aj pusu na pery si dáme
Aj so 6 ročnou to iste
tie objatia , keď idem okolo nich tak mi je úzko, že musím ich objať , strašne ich ľúbim

zajinkakoni
16. nov 2025

@anonym_autor ja s dcérou 9r sa vieme toľko “mákosit”, aj občas v objatí zaspime.

ukulela
16. nov 2025

Nepamätám si, ze by ma moja mama objímala. A máme veľmi vlažný vzťah. Preto oboch mojich cca v tvojom veku objímam. Každé ráno aj pusu na lice. Aj ich pohladim. Aj im hovorím, ze ich lubim.

anonym_3132f4
16. nov 2025

@anonym_autor Mladsie dieta je este take nacucko tulive, ale starsie uz nie, uz len ked samo chce - skusim.objat, ma naladu, ok, nema.naladu, tiez ok.

slavomira236
16. nov 2025

@anonym_autor moj budeatbtefaz 12 a ano rad sa postiska aj pusa pred spanim sam pride nastavi lice aj rano pei odchde. D erka 8 rocna ta sa nikdy nelubila stiskat objimat. Maximalne ked je v posteli zavola ma ze chce pusu. Ale to musi ona chciet.

anonym_e710b6
16. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor Však vyskúšaj. Uvidíš, či sa nechajú. Možno to ani nepotrebujú.

@chrobak7 veru , deti to "nepotrebuju". uzivas si predstavy ako tvoje deti v 30ke placu, ze ich rodic cele detstvo neobjal..?...ty si sa narodil bez empatie? mas diagnostikovanu psychopatiu, sociopatiu?
ci len sadizmus,

chrobak7
16. nov 2025
@anonym_e710b6

@chrobak7 veru , deti to "nepotrebuju". uzivas si predstavy ako tvoje deti v 30ke placu, ze ich rodic cele detstvo neobjal..?...ty si sa narodil bez empatie? mas diagnostikovanu psychopatiu, sociopatiu?
ci len sadizmus,

@anonym_e710b6 A tebe o čo ide? Si hustá, keď píšeš anonymne? Čo máš za problém? Láskavo do mňa neskáč.

Sú deti, ktoré si nepotrpia na objímaní, najmä pubertiaci.

dorizzz
17. nov 2025

A kedy si ich prestala objímať?
Ja objímam stále mojich, majú 22,19 a 15 😃.
Ale každý z nich je iný, najstaršia takéto fyzické prejavy až tak moc nemusí, takže tú objímam najmenej, stredného objímam vždy pri príchode a odchode na vš, najmladší hocikedy príde sám a zakvačí sa na mňa.
V tvojom prípade u 10 a 8 ročných detí si myslím, že je objímanie žiadané, ak vyslovene nie sú proti.

luliu
17. nov 2025

Na objatie nie je treba dôvod. Objímam deti stále, sú staršie ako tvoje a budem ich objímať aj nadalej

anonym_ff824e
17. nov 2025

@anonym_autor mna nasi nikdy neobjimali ako dieta a ked sa o to v starsom veku pokusili, bolo mi to vrcholne neprijemne. Inak som normalna, vo vztahu s muzom sa velmi rada objimam.

mimikarol
17. nov 2025

Samozrejme. Ja mám 10 ročnú a obdobie keď sme boli bez objatia bolo keď som bola ja v nemocnici a ona v škole v prírode.
Moja mama jej viac krát vravela že je " na to už veľká". A raz sa ma spýtala že či je láska len pre malých 💔
Ja si nepamätám že by ma rodičia niekedy objali, určite áno keď som bola malá.
My sa doma obímame aj s mužom hocikedy cez deň, aj všetci traja s dcérou. Objatia budú dúfam aj keď bude dospelá

anjelicek26
17. nov 2025

Tak nie kazde dieta je kontaktne a nie kazdy rodic.... vek velmi nerozhoduje.. my mame pät deti, neobjima sa rado len jedno aj to plnne respektujem... Starsich objimem vzdy ked prijdu domov alebo ked idu do skoly proste taka klasika, alebo ked mali blby den ❤

titla
17. nov 2025

Ja mam 39 a rodicov stiskam. Aj moj 6 rocny je na mne a muzovi vkuse nalepeny. Ale my sme taka mojkacia family celkovo.
Mam kamosku co ma dve deti a co sa tyka fyzickej blizkosti maju uplne ine potreby. Jej dcera od batolata nebola pritulna, nevyzadovala objatia, dokonca sa im vyhybala, pusinky ju obtazovali. Teraz ma 13 a postiskat sa pride stvrtrocne. Doma sa z nej smeju a volaju to kvartalna pritulnost, ked ma taku naladu. Zato druhe dieta syn je mojkos od narodenia. Ten keby mohol je jak opica zaveseny na rodicoch. Ma 11 a hoci ho rodicia zacinaju obtazovat uz samotnou svojou existenciou este sa chodi pritulit.
Ja by som to zhrnula, ze je dolezite objimat deti, ktore to vyzaduju. Alebo lepsie povedane neodopjerat detom objatie ked chcu, ale zaroven nevnucovat.

candii
17. nov 2025

Ja si myslím že áno. Človek v každom veku potrebuje objatie. Ale záleží aj od povahy. Skús ich poobijmat a uvidíš reakciu 🙂

mmoni89
17. nov 2025
@anonym_e710b6

ci len sadizmus,

@anonym_e710b6 a ty si inak úplne v poriadku však?🫣poznám dieta co sa nerado objíma ,vyslovene mu to vadí, takže nerozumiem prečo tak reagujes

anonym_1a636b
17. nov 2025

Mam to presne rovnako, synovia 8,10 a este mladsie dieta.
Synovia su mojkaci, kedykolvek pridu po objatie a pusu. Ked pridu zo skoly, tak ich vymojkam. A vecer pred spanim je samozrejmost.

anonym_02cbe5
17. nov 2025

Záleží aj od detí ...ja keď som už bola väčšia som nemala rada keď sa ma niekto chytal 😀 nepotrebovala som to a nie neprežila som v detstve žiadnu traumu , proste to nemusím

zuzubb007
17. nov 2025

Áno, keď nás nikdo nevidí 🤣, lebo 13 ročný keby ho obijmem na ulici tak sa prepadne od hanby, ale bežne mám potrebu objať niekedy len tak odveci deti, podľa mňa to aj treba nech cítia lásku, a tak isto to budú potom dávať v dospelosti, to čo človek má odmala si odnesie do života, keď ho neobjimame nemá to potrebu robiť ani on v dospelosti, a to je smutne, bežne sa stretneme s kamoškami a objimame sa je to znak radosti atď.

anonym_f31170
17. nov 2025

@anonym_autor nemyslím si, že je dôležité objímanie starších detí. Skôr tých malých.

danica2711
17. nov 2025

objímam aj svoje dospelé deti a robila som to od ich narodenia. Aj moja mama ma objíma (a to som už sakra dospelá) a vždy mi to dobre padne

anonym_0f13d1
17. nov 2025

No len otázka je ze po akej dlhej dobe si si spomenula, že by si mohla objať vlastné deti
Lebo ak je to dosť dlho,tak asi im to príde divné
No bolo by na mieste im to vysvetliť,ze si na nich ,,zabudla,, a prečo
Ale zrejme im to už bude jedno a keď nie tak bude to len fajn

Strana
z2