Kedy sa deti začnú hrať samé?
Ahojte, v ktorom veku to zacne byt to slubovane "prehraju sa same spolu" :D :D "Ani nebudes vediet ze mas deti" :D Maju 4 roky a 1,5 roka mlasie, a zatial pekny zahul :D Dakujem
Este rocik pockaj- kym prejde hystericke hadzanie o zem, a kym sa mladsi nauci rozpravat. Aspon u nas to tak bolo. Mladsia si vedela poprosit hracku- uz nevytrhavala z ruk a starsia vedela vysvetlit ako sa chcu hrat....
Ked to mladsie bude mat aspon tri roky... a ci sa budu hrat zavisi od povahy...
@anonym_autor u nás to začalo byť jednoduchšie po prvom roku mladšej, viac interagovala so staršou (je medzi nimi presne 2 roky rozdiel. Čas, kedy sa úplne same prehrali, že stačilo len dávať pozor, prišiel však neskôr. Ale pri niektorých deťoch to nemusí prísť vôbec. Poznám pár ľudí, ktorí si so súrodencami nevytvorili vzťah. Je to o povahe, niekto je proste samotár, introvert, iný nie…
No a teraz majú 9 a 7 a väčšinu času sa spolu prehrajú, ale sú chvíle, kedy naozaj musia ísť od seba.
Tiež si myslím, že záleží od povahy detí. Moje dieťa sa hrá samé “odvždy”, je taká povaha, vyslovene nemá rád, keď sa zapájane dospelí alebo aj iné deti. V rovnakom veku deti kamarátov sa zas hrajú len s niekým.
Sestra ma 10r a 7r a nikdy sa spolu nehrali 🤣 sesternica ma 5r a 3r a hrajú sa spolu odkedy mladší sedí...
Takže záleží..
@anonym_autor tak od 4 rokov, ale najmladšie 4r 🤣
Moje krstniatko ma coskoro 3 rocky, surodencov nema ale zahra sa aj sam ak sa mu nema kto venovat a robit animatora 😃
Je to od povahy, moji maju 3 a 2roky a teda hraju sa spolu cely den, akoze nie nepretrzite ale mavam casto momenty, ze chvilu odo mna nieco nechcu (este su v takom veku ze stale mama mama, keby toto nebolo, o nich neviem).
A takto sa vedia zabavit asi od narodenia
Ale je aj otazne, co myslis tym hranim sa. Lebo ja do toho zaradujem aj to, ze mi prevratia obyvacku naopak, urobia z gauca bunker, alebo si spravia prekazkovu drahu a skacu cez vsetko len nie na zem, lebo to je lava alebo voda…niektore mami z tohto salia, ja si vklude vypijem kavu
Ale je aj otazne, co myslis tym hranim sa. Lebo ja do toho zaradujem aj to, ze mi prevratia obyvacku naopak, urobia z gauca bunker, alebo si spravia prekazkovu drahu a skacu cez vsetko len nie na zem, lebo to je lava alebo voda…niektore mami z tohto salia, ja si vklude vypijem kavu
@hederamonstera hahah ja rovnako. Akože mam len jedno dieťa, ale aj to dokáže urobiť bordel neskutočný, ale ja som zaň rada. Asi áno ročný sa miloval hrať s vodou, prelieval si ju do šiestich pohárikov, všade voda, vsade bordel, ale on to reálne dokázal robiť aj hodinu. A my matky vieme, coe znamená hodina "kľudu". Potom už keď bol starší, nemal ani dva, sa v tom tak zdokonalil, že nevylial vôbec. To isté s kreslenim temeprkami. Všade farba, on špinavý, ale nevadí, naučil sa a ja skm mala chvíľu pokoj 😆
@hederamonstera ano, presne! Najhorsi zvuk pre mamu je ticho 😅
Väčšina supermatiek robí deťom dokonalý program a animátorku 24/7. V takom prípade je odpoveď - nikdy. Lebo to nevedia. Sú zvyknuté, že im stále niekto vymyslí program. Deti treba nechať aj "nudiť sa" a oni si zábavu vymyslia (samozrejme dohliadnuť nenápadne na to). Na ihrisku s úsmevom sledujem, že keď sa deti hrajú chvíľu samé, tak VTEDY matky majú potrebu vyrušiť ich - ponúknuť im jedlo, pitie alebo sa zapojiť do ich hry. A toto je veľka chyba. To nie je môj výmysel, čítala som to od jednej psychologičky a odvtedy si to všímam...
@anonym_autor u nas ? Nikdy! Maju 9r a 7r. Stalesa nudia, stale sa biju, stale stale stale dokola cele roky rovnako
Je to od povahy, moji maju 3 a 2roky a teda hraju sa spolu cely den, akoze nie nepretrzite ale mavam casto momenty, ze chvilu odo mna nieco nechcu (este su v takom veku ze stale mama mama, keby toto nebolo, o nich neviem).
A takto sa vedia zabavit asi od narodenia
@hederamonstera fakt?! No kde sme urobili pri plodeni "chybu" ? 🤔😂
@hederamonstera fakt?! No kde sme urobili pri plodeni "chybu" ? 🤔😂
@babydesire nebili ste sa pri tom?😀 nikde, to sa podla mna neda ovplyvnit. Moj prvy je neskutocne spolocensky, takze on miluje uplne svojho brata, druhy na starsieho kuka ako na svaty obrazok ale to preto lebo od narodenia bol stale pri nom (pri nas, mal 1rok). Ale zasa tento druhy by uz mensieho surodenca asi nedal, on nema nejako rad babatka alebo ked drzim mensie dieta. To je proste povaha
@anonym_autor dcery majú 4 a 6, to uz je tazka pohoda. Hraju sa spolu cca od 2,5 roka mladsej dcéry 😊 su bud v jednej alebo druhej detskej izbe, prehraju sa, zmenia izbu, hru. Koľkokrát o nich ani nevieme.

Ano, toto je to horsie obdobie. Fajn je take 7 a 5