Prečo by ste chceli byť jedináčik?
Je tu niekto, kto by chcel byt radsej jedinacik a preco?
Nie, ďakujem. Mam brata a som za to najvdacnejšia. Dlho sme nemali dobré vzťahy, všetko sa urovnalo až v dospelosti. Ja si vždy budem stáť za tým, že niet nad súrodenecké puto. V detstve si to až tak neuvedomuješ, ale v dospelosti máš na to uplne iný pohľad. Žiadna super kamoška ani kolegyňa ti nenahradí surodenca. Chvíľu sme sa pohrávali s myšlienkou mať len jedno dieťa, no nedala mi spať myšlienka, že raz by na tomto svete mohla dcera ostať uplne sama. Mam kolegyňu jedinacika - rodičia jej už nežijú, nemá muža, ani deti. Sviatky a dovolenky trávi sama. Mne jej je veľmi ľúto.
Mám brata, staršieho ale neviem si popravde predstaviť nemať nikoho.. Človek má kamaratov, znamých ale surodenec je niečo ine.
Viem, že nie všetci spolu vedia vychádzať no ja som rada, že mám niekoho v živote 🙂
Ja som jedinacik. Ako dieta som chcela mat surodenca, ale takto ako dospela mi vobec nechyba. Ked vidim niektore tie vztahy medzi surodencami (cest vynimkam, aj takych poznam), tak si nakoniec poviem, ze nie len kvoli dedicstvu som rada, ze nemam brata ci sestru. Kedze neviem ake to je mat surodenca, tak mi to ani nechyba.
Ale to je tak so vsetkym - radsej nemat, ako by som mala kvoli tomu trpiet.
Sama mam tri deti - zatial maju dobre vztahy, som zvedava, ake to bude, ked ma bude treba doopatrovat 😀 a ci budu vobec mat co dedit 😀 (predam cudzim za zivota ak ma na.se.ru, ak nestihnem, potom nech sa aj povrazdia 😀 😀 😀 )
Mám staršieho brata, ktorý ma vyškrtol zo života, lebo nemá rád môjho muža. Robila som všetko možné, aby som to zvrátila, ale nevyšlo. Trápi ma to veľmi. Takže v súčasnej situácii by som radšej bola jedináčik. Vždy som však chcela sestru... 🙂
Len na margo toho dedičstva, čo sa najčastejšie spomína. Ono treba urovnať veci ešte počas života a nebudú žiadne trenice. V nasej rodine je všetko vopred vydiskutované a rozdelené. Obaja s bratom vieme, čo komu bude patriť, rodičia to s nami konzultovali a problém je vopred vyriešený.
Ja nim som, myslim, ze ludia nevedia ake by to bolo byt jedinacikom. To je take tazko predstavitelne, pretoze pre niekoho so surodencom bude vzdy ta predstava nejak idealizovana a naopak.
Ja som jedinacik a Asi rodicoa vedia prečo, lebo oni sú zo súrodencov a nikto sa nestará, o starkých babku a dedka , no teraz už sú vdovci, tak ako sa staráme, že my kazdy o svoju časť rodiny no a ja ako vnučka …z jednej strany z vnucat som akoby ja ich jedine navyknute od detstva na nich klasicky babka (uz nezije) a dedko…prespavacky vsetko vztahy, teraz uz dedko ide k 90tke tak starostlivost….ako je to o vztahoch, ako sa vybuduju, kto aku nevestu, zenicha si vyberie, ako si zalozi nastavi rodinu atd..ako neda sa to univerzalne povedat no, vzdy je ale
Lebo by som nemusela počúvať ponosy matky na brata.Pomahat chodím iba ja on má svoj život.Sebecky a pohodlný.Nikdy sme si nerozumeli ako keby ani nepatril do našej rodiny problémový jedinec.
Len na margo toho dedičstva, čo sa najčastejšie spomína. Ono treba urovnať veci ešte počas života a nebudú žiadne trenice. V nasej rodine je všetko vopred vydiskutované a rozdelené. Obaja s bratom vieme, čo komu bude patriť, rodičia to s nami konzultovali a problém je vopred vyriešený.
@7lenka11 ak sa stretnu surodenci ako vy dvaja - tak nie je problem majetky riesit za zivota rodicov a tym padom ani po ich smrti.
Ale ked su vztahy narusene, alebo sa niekto citi nedoceneny - tak vysporiadanie za zivota rodicov moze prave priniest este viac problemov vo vztahoch deti - rodicia, surodenec - surodenec. V takom pripade aspon pre pokoj rodicov - casto starych ludi, co chcu mat klud - je lepsie, ked sa deti biju az po ich smrti. Ja by som sa na to nechcela pozerat ako sa hadaju, urazaju a neviem coho vsetkeho su ludia schopni.
Áno, ja by som chcela byť radšej jedináčik. Mám súrodenca s vážnou psychiatrickou diagnózou.
@anonym_autor lebo surodenecke vzťahy v dospelosti sú väčšinou ja ho...o
@7lenka11 vydiskutované a rodzdelené to byť môže už počas života rodičov, napriek tomu prichádza sem tam v rodinách k veľkým prekvapeniam, aj také sa stáva
Ja som chcela ako decko, ked som sa musela starat o surodencov. Teraz som rada, ze ich mam, pomahaju oni mne
Nikdy som nechcela. Skôr by som radšej viac súrodencov. ;D
@7lenka11 vydiskutované a rodzdelené to byť môže už počas života rodičov, napriek tomu prichádza sem tam v rodinách k veľkým prekvapeniam, aj také sa stáva
@anonym_67a93f tak ale ak rodičia porušia dohodu, potom sami vytvárajú živnú pôdu pre rodinne konflikty… prakticky sami a cielene tým svoje deti dostávajú do sporov
Vždy ma v týchto diskusiách o súrodencoch prekvapí jedna vec. Každý sa odvoláva na zlé vzťahy a konflikty. Pritom vôbec nejde len o záležitosť súrodencov. Veď konflikty vznikajú aj medzi deťmi, kolegami, partnermi, biznis partnermi a pod. U nás na ulici sa hráva skupinka 6r dievčat a neustale si skáču do vlasov. Dvaja kolegovia si nevedia prísť na meno, sesternica sa s najlepšou kamoskou rozvadila na rozlúčke so slobodou. Prečo v súvislosti so súrodencami každý argumentuje konfliktmi? Veď aj najlepší kamaráti sa môžu pohnevať na celý zivot.
Mám to šťastie, že v celej rodíne máme usporiadané vzťahy. Neviem o nikom, kto by s niekým dlhodobo prerušil kontakty, ani o žiadnom väčšom konflikte. Ale zrejme sme celkom veľký unikát, keď každý tu píše o konfliktoch. Ja by som pokojne prijala aj ďalších 3 súrodencov. Nie je nič lepšie, ako stretnúť sa celá rodina na oslavách, Vianociach či grilovačka. Dom je plný ľudí, veľa hluku, smiechu, debát. Však to je super. Nikdy by som nechcela sedieť za stolom sama s partnerom, či sama s jedným dieťaťom. Osobne by mi to prišlo hrozne smutné. Ale je to len môj subjektívny pocit.
Vždy ma v týchto diskusiách o súrodencoch prekvapí jedna vec. Každý sa odvoláva na zlé vzťahy a konflikty. Pritom vôbec nejde len o záležitosť súrodencov. Veď konflikty vznikajú aj medzi deťmi, kolegami, partnermi, biznis partnermi a pod. U nás na ulici sa hráva skupinka 6r dievčat a neustale si skáču do vlasov. Dvaja kolegovia si nevedia prísť na meno, sesternica sa s najlepšou kamoskou rozvadila na rozlúčke so slobodou. Prečo v súvislosti so súrodencami každý argumentuje konfliktmi? Veď aj najlepší kamaráti sa môžu pohnevať na celý zivot.
Mám to šťastie, že v celej rodíne máme usporiadané vzťahy. Neviem o nikom, kto by s niekým dlhodobo prerušil kontakty, ani o žiadnom väčšom konflikte. Ale zrejme sme celkom veľký unikát, keď každý tu píše o konfliktoch. Ja by som pokojne prijala aj ďalších 3 súrodencov. Nie je nič lepšie, ako stretnúť sa celá rodina na oslavách, Vianociach či grilovačka. Dom je plný ľudí, veľa hluku, smiechu, debát. Však to je super. Nikdy by som nechcela sedieť za stolom sama s partnerom, či sama s jedným dieťaťom. Osobne by mi to prišlo hrozne smutné. Ale je to len môj subjektívny pocit.
@7lenka11 to máš pravdu, ale nič s tým neurobíš, ak sa rozhornú tú dohodu porušiť
@anonym_9b4f4a každý je iný, niekto sa rád stretáva na rodinných oslavách, grilovačkách, ťažký introvert ich pretrpí, aj keď nič nepovie, nestojí o návštevy, kontakt, pri tom sa na nikoho z rodiny nehnevá. A často je rodina super, kým nenastanú nejaké problémy. A tak ako sa môžeš pohádať so susedom, kamarátkom, kolegom, môžeš mať tiež s nimi úžasný vzťah. To nie je o tom, či je niekto sestra alebo bratranec, ale o ľuďoch
@anonym_autor ja nie, mám najúžasnejšiu sestru akú som mohla dostať. Voláme si občas aj 5 x denne, každá máme svoju rodinu. Neviem si predstaviť život bez nej. Dedičstvo? Rodičia nič nedelili, vždy vraveli, že sa určite dohodneme, lebo nás k tomu viedli. Už tu nie sú, vzťahy sú stále rovnaké, nikto sa nepohadal ani nepobil.
Kazdy chce to co nema,presne aj tu je to vidiet.Jedinacikovia by chceli surodencov a surodenci by chceli byt zase jedinacikovia.
Kazdy chce to co nema,presne aj tu je to vidiet.Jedinacikovia by chceli surodencov a surodenci by chceli byt zase jedinacikovia.
@anonym_41724a určite nie.. mam brata a jedináčikom som asi ani nikdy nechcela byť.. zároveň mam dve dcéry a som vďačná, že majú jedna druhú.. neviem, ale vzťahy budú mať v dospelosti, ani to, či budú mať kamarátov, ale urobím všetko preto, aby si vždy k sebe vedeli nájsť cestu
@anonym_autor pre nic. Moj brat zomrel pred 20rokmi, ked som mala 30 a velmi mi chyba ako surodenec. Byt jedinacik nie je vobec v nicom vyhra, abi v tom, ze maju vsetko sami pre seba v detstve, aj v tom skor vidim problem.

po smrti rodičov sa tak otočila situácia že každý si žije svoj život a kašle na každého. takže ohľadne dedičstva je lepšie jedináčkovi. s nikým sa neháda, nedelí.